Een dagje fietsen in Renesse: de mooiste fietsroutes op een rijtje

Als je op zoek bent naar een leuke en sportieve manier om de omgeving van Renesse te verkennen, dan is een fietsdagje precies wat je zoekt. Renesse heeft vele fietspaden die door de prachtige natuur van Schouwen-Duiveland lopen. Hier vind je een overzicht van de mooiste fietsroutes in de omgeving van Renesse.

1. De Duinenroute

De Duinenroute van Renesse is een prachtige route die je langs de Zeeuwse kust voert. De route begint in Renesse en gaat van daaruit in noordelijke richting. Onderweg kom je langs verschillende stranden en duinlandschappen. Na ongeveer 46 km fietsen kom je terug in Renesse.

2. De Zeeuwse Eilandenroute

De Zeeuwse Eilandenroute is een route die je over verschillende eilanden van Zeeland voert. De route gaat vanuit Renesse via Schouwen-Duiveland, Goeree-Overflakkee, Noord-Bevelanda, Walcheren en Zuid-Beveland. Deze route is 170 km lang en duurt ongeveer 2-3 dagen.

3. De Groene Hart Route

De Groene Hart Route loopt door het landschap van Schouwen-Duiveland. Deze route voert je langs verschillende boerderijen, landgoederen en natuurgebieden. Het is een mooie route als je van rust en natuur houdt. De route begint en eindigt in Renesse.

4. De Polder- en Waterlinieroute

De Polder- en Waterlinieroute is een afwisselende route die je voert langs verschillende polders en waterlinies in Zeeland. Onderweg kom je langs historische forten en sluizen. Deze route begint en eindigt in Renesse.

5. De Ringroute

De Ringroute is een korte route die je rond Renesse voert. De route gaat door de duinen en langs verschillende campings en vakantieparken. De route is ongeveer 18 km lang en duurt ongeveer een uur.

6. De Stellendamroute

De Stellendamroute is een route die je langs het Haringvliet en het Grevelingenmeer voert. Onderweg kom je langs verschillende havens en jachthavens. De route begint en eindigt in Renesse en is ongeveer 55 km lang.

7. De Rustende Jager Route

De Rustende Jager Route is een route die je door de bossen rondom Renesse voert. Onderweg kom je langs de Rustende Jager, een herberg waar je iets kunt drinken of eten. De route is ongeveer 20 km lang en duurt ongeveer anderhalf uur.

8. De Ouddorp Route

De Ouddorp Route is een route die je langs de kust van Ouddorp voert. Onderweg kom je langs verschillende stranden en duinlandschappen. De route begint en eindigt in Renesse en is ongeveer 40 km lang.

9. De Burgh-Haamstede Route

De Burgh-Haamstede Route is een route die je langs de kust van Burgh-Haamstede voert. Onderweg kom je langs verschillende stranden en duinlandschappen en de prachtige vuurtoren van Haamstede. De route begint en eindigt in Renesse en is ongeveer 35 km lang.

10. De Flakkeese Ommegang

De Flakkeese Ommegang is een route die je rond het eiland Goeree-Overflakkee voert. Onderweg kom je langs verschillende dorpjes en historische bezienswaardigheden. De route is ongeveer 70 km lang en duurt ongeveer 4-5 uur.

11. De Brielse Meer Route

De Brielse Meer Route is een route die je rond het Brielse Meer voert. Onderweg kom je langs verschillende stranden en jachthavens. De route begint en eindigt in Renesse en is ongeveer 40 km lang.

12. De Oosterschelde Route

De Oosterschelde Route is een route die je langs de Oosterschelde voert. Onderweg kom je langs verschillende dijken en havens. De route begint en eindigt in Renesse en is ongeveer 50 km lang.

13. De Neeltje Jans Route

De Neeltje Jans Route is een route die je langs het voormalige werkeiland Neeltje Jans voert. Onderweg kom je langs maatregelen die zijn getroffen om Nederland te beschermen tegen overstromingen. De route is ongeveer 40 km lang en begint en eindigt in Renesse.

14. De Brouwersdam Route

De Brouwersdam Route is een route die je langs de Brouwersdam voert. Onderweg kom je langs verschillende stranden en jachthavens. De route begint en eindigt in Renesse en is ongeveer 25 km lang.

15. De Rondje Schouwen-Duiveland Route

De Rondje Schouwen-Duiveland Route is een route die je helemaal rond het eiland Schouwen-Duiveland voert. Onderweg kom je langs verschillende plaatsen en natuurgebieden. De route is ongeveer 100 km lang en duurt ongeveer 5-6 uur.

Als je liever niet zelf op pad gaat, dan kun je ook een fiets huren in Renesse. Er zijn verschillende verhuurbedrijven die fietsen verhuren voor een dag of langer. Vraag naar de mogelijkheden bij de VVV-kantoren in Renesse.

Een dagje fietsen in Renesse is een aanrader. Renesse heeft vele prachtige fietsroutes die je door de mooiste natuurgebieden van Schouwen-Duiveland voeren. Een bezoek aan Renesse is niet compleet zonder een fietstocht te maken.

1. Welke fietsroutes zijn geschikt voor kinderen?

De Ringroute en de Rustende Jager Route zijn geschikt voor kinderen.

2. Waar kan ik een fiets huren in Renesse?

Er zijn verschillende verhuurbedrijven in Renesse die fietsen verhuren. Vraag naar de mogelijkheden bij de VVV-kantoren in Renesse.

3. Zijn er ook elektrische fietsen te huur in Renesse?

Ja, er zijn verschillende verhuurbedrijven die elektrische fietsen verhuren.

4. Kan ik ook een fietsroute op maat laten maken?

Ja, bij de VVV-kantoren in Renesse kun je een fietsroute op maat laten maken.

5. Hoe lang duurt het om een bepaalde fietsroute af te leggen?

De lengte van de fietsroutes varieert van 18 km tot 170 km. De tijd die je nodig hebt om een fietsroute af te leggen, is afhankelijk van je fietstempo en de stops die je onderweg maakt.

Over ons

Informatie