Een dagje op het water: Huur een boot bij Marinapark Volendam

Ben je op zoek naar een uniek uitje in Nederland? Waarom ga je dan niet een dagje het water op? Marinapark Volendam biedt de mogelijkheid om een boot te huren en Volendam en haar omgeving vanaf het water te verkennen. In dit artikel ontdek je alle informatie die je nodig hebt om jouw dagje op het water perfect te plannen.

Waarom een boot huren bij Marinapark Volendam?

Prachtig uitzicht op Volendam vanaf het water

Vanaf het water ervaar je Volendam op een compleet andere manier. Je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de haven en de authentieke huizen vanaf het water.

Verken Volendam en Marken vanaf het water

Als je het water opgaat, kun je meer van de omgeving verkennen. Je kunt Volendam en Marken bewonderen en op eigen tempo langs de mooiste plekjes varen.

Diverse boten te huur

Bij Marinapark Volendam kun je kiezen uit verschillende boten. Er is voor ieder wat wils! Of je nu gaat voor een luxe sloep voor familie-uitjes of een snelle boot voor een avontuurlijke dag op het Markermeer.

Welke boten zijn beschikbaar bij Marinapark Volendam?

Sloep: Minn Kota 565 Classic

De Minn Kota 565 Classic is een luxe sloep geschikt voor maximaal 8 personen. De boot is uitgerust met een elektromotor en heeft een stil karakter, waardoor je optimaal kunt genieten van jouw dagje op het water.

Reddingsboot: Marcraft 5100

De Marcraft 5100 is een stoere, snelle en wendbare boot voor maximaal 7 personen. Met een 50 pk motor en een topsnelheid van 60 km/u is het dé boot voor de echte avonturiers.

Rubberboot: Duarry 5.3

De Duarry 5.3 is een stoere rubberboot met een maximale capaciteit van 7 personen. Met een 50 pk motor heeft de boot een snelheid van maximaal 56 km/u.

Wat heb ik nodig om een boot te huren?

Om een boot te huren bij Marinapark Volendam heb je een vaarbewijs nodig. Als je geen vaarbewijs hebt, kun je ervoor kiezen om een boot te huren met een schipper.

Wat kost het om een boot te huren?

De prijs om een boot te huren bij Marinapark Volendam varieert tussen de € 95,00 en € 150,00. Dit is afhankelijk van de grootte en het type boot dat je wilt huren.

Hoe kan ik een boot reserveren?

Een boot reserveren bij Marinapark Volendam kan heel eenvoudig online. Je kunt op de site van Marinapark Volendam het formulier invullen om jouw reservering te maken.

Waar kan ik het beste heen varen?

De Gouwzee

De Gouwzee is een prachtig gebied om te bevaren. Je kunt de historische stad Monnickendam ontdekken en onderweg genieten van de groene natuur.

Marken

Het schiereiland Marken is een populaire bestemming voor botenliefhebbers. Het dorp heeft een rijke historie en een schilderachtig uitzicht.

Het Markermeer

Het Markermeer is een groot en levendig gebied waar je heerlijk kunt varen. Ontdek de wijde uitzichten, kleine eilandjes en prachtige stranden.

Tips voor een veilige vaartocht

Wind- en weersverwachting

Houd rekening met de wind- en weersverwachting alvorens je het water opgaat. Je kunt vooraf de verwachtingen controleren door gebruik te maken van de verschillende weersapps.

Verplichte veiligheidsuitrusting

Een aantal items zijn verplicht volgens de wet. Zorg er voor dat je deze spullen bij je hebt. Denk hierbij aan reddingsvesten, noodsignalen, prikstokken en een brandblusser.

Navigeer op de kaart

Navigeer op de kaart en maak jezelf vertrouwd met de gebieden waar je het water op gaat.

Een dagje op het water is een uniek en onvergetelijk uitje in Nederland. Bij Marinapark Volendam kun je prachtige boten huren om de omgeving van Volendam en Marken te verkennen vanaf het water. Houd rekening met de veiligheid tijdens jouw vaartocht en geniet volop van het adembenemende uitzicht.

1. Kan ik een boot huren bij Marinapark Volendam zonder vaarbewijs?
A: Nee, om een boot te huren bij Marinapark Volendam heb je een vaarbewijs nodig.

2. Kan ik een boot huren voor een halve dag?
A: Ja, het is mogelijk om voor een halve dag een boot te huren bij Marinapark Volendam.

3. Hoe oud moet ik zijn om een boot te huren bij Marinapark Volendam?
A: Je moet minimaal 18 jaar zijn om een boot te kunnen huren bij Marinapark Volendam.

4. Zijn er restaurants dichtbij Marinapark Volendam waar we kunnen stoppen met onze boot?
A: Ja, er zijn verschillende restaurants in de buurt van Marinapark Volendam waar je kunt stoppen met je boot en kunt genieten van een heerlijke maaltijd.

5. Zijn huisdieren toegestaan op de boten van Marinapark Volendam?
A: Huisdieren zijn niet toegestaan op de boten van Marinapark Volendam.

Over ons

Informatie