Een dagje op Hoeve Waterschap: onze favoriete activiteiten

Als vakantieganger in Nederland is het soms lastig om leuke activiteiten te vinden die voor het hele gezin geschikt zijn. Gelukkig zijn er talloze opties om een dagje uit te gaan! Een van onze favoriete plekken is Hoeve Waterschap, een multifunctionele boerderij in het hart van Nederland. Hieronder volgt onze top 5 van favoriete activiteiten op Hoeve Waterschap.

Rondleiding door de Hoeve

Onze dag begint met een rondleiding door de Hoeve. We worden hartelijk welkom geheten bij de entree en meteen meegenomen naar de dierenweide waar we kennis maken met de verschillende boerderijdieren. De gids vertelt ons alle weetjes over de dieren en we mogen ze zelfs aaien en voeren. Na de dierenweide laten ze ons zien hoe de koeien gemolken worden. De kinderen vinden dit heel fascinerend en stellen veel vragen aan de gids.

Boogschieten

Na de rondleiding zijn we op zoek naar een leuke activiteit en komen we uit bij het boogschieten. Dit is een uitdagende activiteit voor jong en oud en perfect om te doen op de weide van Hoeve Waterschap. De instructeurs zijn ontzettend professioneel en leggen alles heel duidelijk uit. Na wat oefenen is het tijd voor de wedstrijd! Wie heeft de beste schutters skills?

Kanovaren

Na een drukke ochtend op de boerderij en het boogschieten, besluiten we om lekker de rivier op te zoeken en te kanovaren. We worden voorzien van kano’s, zwemvesten en peddels. De kanotocht is indrukwekkend en we zien het Nederlandse platteland vanuit een compleet ander perspectief.

Fietsen langs de Kromme Rijn

Voor de gezinnen die graag in de natuur zijn is een fietstocht langs de Kromme Rijn een absolute aanrader! Op Hoeve Waterschap worden er verschillende fietsrondes voorgesteld, afhankelijk van of je wilt fietsen met de kinderen of een sportief parcours wilt fietsen. En vergeet niet de picknickmand mee te nemen, want er zijn genoeg idyllische plekjes langs de route.

Klompen maken

Behalve het dagelijks werk op de boerderij organiseert Hoeve Waterschap ook verschillende traditionele workshops, waaronder klompen maken. De instructeurs zijn ontzettend geduldig en leggen alles heel duidelijk uit. Hoe mooi zou het zijn om thuis te komen met je eigen gemaakte klompen uit Nederland.

Hoeve Waterschap biedt tal van activiteiten aan voor het hele gezin. Zowel sportieve als rustige activiteiten: ieder kan er zijn hart ophalen! De boerderij heeft een divers aanbod en biedt daarom voor iedere vakantieganger iets leuks. Wacht niet langer en breng een dagje door op Hoeve Waterschap.

1. Wat zijn de openingstijden van Hoeve Waterschap?
– De openingstijden zijn 7 dagen per week van 9:00 uur tot 17:00 uur.

2. Kun je eten en drinken kopen op Hoeve Waterschap?
– Ja, er is een café waar je verschillende drankjes, snacks en lunchgerechten kunt bestellen.

3. Kun je ook overnachten op Hoeve Waterschap?
– Nee, er zijn geen slaapgelegenheden op Hoeve Waterschap.

4. Kan ik vooraf activiteiten reserveren?
– Ja, voor sommige activiteiten zoals boogschieten en kanovaren raden wij aan om vooraf te reserveren.

5. Is Hoeve Waterschap toegankelijk voor mindervaliden?
– Ja, de meeste activiteiten zijn geschikt voor mindervaliden. Echter, er zijn enkele activiteiten die minder geschikt zijn, zoals boogschieten of de fietstochten voor sportieve mensen.

Over ons

Informatie