Een dagje uit: de leukste attractieparken in de buurt van Roompot Park De Peel

Ben je op zoek naar een leuk dagje uit tijdens je verblijf in Roompot Park De Peel? Dan heb je geluk! Want in de omgeving zijn er diverse attractieparken te vinden waar je gegarandeerd een leuke dag beleeft. In dit artikel vind je de leukste attractieparken in de buurt van Roompot Park De Peel.

Attractiepark Toverland

Attractiepark Toverland is een geweldig pretpark voor jong en oud met meer dan 30 attracties en shows. Het park ligt op slechts 30 minuten rijden van Roompot Park De Peel. Bij Toverland beleef je magische avonturen in themagebieden zoals Avalon, Land van Toos en Wunderwald. Snelle attracties zoals de Troy en de Fēnix zijn populaire attracties in het park.

Attractiepark Slagharen

Op ongeveer 45 minuten rijden van Roompot Park De Peel ligt Attractiepark Slagharen. Dit park heeft ruim 30 attracties en shows en is vooral gericht op families met kinderen. Naast de attracties is er ook het Western Village, waar je de sfeer van het Wilde Westen kunt ervaren.

Attractiepark DippieDoe

Attractiepark DippieDoe ligt op slechts 15 minuten rijden van Roompot Park De Peel. Het park is vooral gericht op kinderen tussen de 2 en 13 jaar. DippieDoe heeft meer dan 30 attracties en speeltoestellen, zoals het ballenbad, de klimvulkaan en de botsauto’s.

Attractiepark BillyBird Park Hemelrijk

Attractiepark BillyBird Park Hemelrijk ligt op ongeveer 35 minuten rijden van Roompot Park De Peel. Het park heeft verschillende speelgebieden, zoals het waterpark, het landpark en het indoor speelparadijs. Ook zijn er diverse attracties, zoals de achtbaan Ravotril en de attractie Skydiver.

Attractiepark de Efteling

De Efteling is een van de bekendste attractieparken in Nederland en ligt op ongeveer een uur rijden van Roompot Park De Peel. Het park biedt een unieke belevenis vol sprookjes, attracties en shows. Populaire attracties zijn de Python, de Baron 1898 en de Droomvlucht.

Bobbejaanland

Bobbejaanland ligt in het Belgische Lichtaart, op ongeveer een uur rijden van Roompot Park De Peel. Het park heeft meer dan 40 attracties en shows voor jong en oud. Het is vooral bekend vanwege de familieachtbaan Fury en de spannende Typhoon.

Movie Park Germany

Movie Park Germany ligt net over de grens in het Duitse Bottrop, op ongeveer een uur en een kwartier rijden van Roompot Park De Peel. Het park is geheel gewijd aan films en televisieseries. Het park heeft meer dan 40 attracties en shows, waaronder de High Fall, Jimmy Neutron en de Star Trek: Operation Enterprise.

Julianatoren

Pretpark Julianatoren ligt op ongeveer een uur en een kwartier rijden van Roompot Park De Peel. Het park is vooral gericht op gezinnen met kinderen tot 10 jaar. Er zijn meer dan 60 attracties, waaronder de achtbaan de Jul’s Rollerskates en het reuzenrad.

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn ligt op ongeveer een uur en een kwartier rijden van Roompot Park De Peel. Het park heeft ruim 30 attracties en shows, waaronder de wildwaterbaan Sungai Kalimantan en de achtbaan Balagos. Daarnaast zijn er ook speciale evenementen, zoals Heksendoorn met Halloween.

Walibi Holland

Walibi Holland ligt op ongeveer een uur en een half rijden van Roompot Park De Peel. Het park heeft ruim 40 attracties, waaronder de Goliath, de Lost Gravity en de Condor. Het park organiseert ook speciale evenementen, zoals Halloween Fright Nights en Levend Stratego.

Overige attractieparken in de buurt

Naast de hierboven genoemde attractieparken zijn er nog meer parken in de buurt van Roompot Park De Peel te vinden. Zo is er Attractiepark Duinrell, Phantasialand en Plopsa Indoor Hasselt. Deze parken liggen allemaal op ongeveer een uur tot een uur en een half rijden van het vakantiepark.

Tips voor een dagje uit

Begin je dagje uit goed door op tijd te vertrekken vanuit Roompot Park De Peel. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en neem voldoende eten en drinken mee. Vergeet ook niet om zonnebrandcrème, een petje en eventueel een regenjas mee te nemen. Koop je tickets van tevoren online, zo voorkom je lange wachtrijen bij de kassa.

Conclusie

Er zijn diverse attractieparken in de buurt van Roompot Park De Peel te vinden, ideaal voor een leuk dagje uit tijdens je vakantie. Van het grote attractiepark Toverland tot het kleinere DippieDoe, voor jong en oud is er altijd wel een park te vinden. Vergeet niet om goed voorbereid op pad te gaan en je tickets van tevoren online te kopen.

Veelgestelde vragen

1. Zijn er ook waterattracties in Attractiepark Toverland?
Ja, Toverland heeft een aantal waterattracties, zoals Backstroke en de Djengu River.

2. Is attractiepark DippieDoe geschikt voor kinderen tot 2 jaar?
Ja, er is ook een speciaal speelgebied voor de allerkleinsten in het park.

3. Zijn er speciale evenementen bij Walibi Holland?
Ja, Walibi Holland organiseert onder andere Halloween Fright Nights en Levend Stratego.

4. Kan ik ook mijn hond meenemen naar de attractieparken?
Helaas zijn honden vaak niet toegestaan in de attractieparken. Check vooraf de huisregels van het park.

5. Kan ik ook parkeren bij de attractieparken?
Ja, bij de meeste attractieparken is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar. Houd wel rekening met eventuele parkeerkosten.

Over ons

Informatie