Een dagje uit met de kids in Oosterhout: leuke activiteiten voor het hele gezin

Als je op zoek bent naar een leuke dag uit met het hele gezin, dan is Oosterhout zeker een plek om te overwegen. Gelegen in de buurt van Breda, Tilburg en Den Bosch, heeft Oosterhout genoeg te bieden voor een dag vol plezier. In dit artikel hebben wij een aantal leuke activiteiten op een rijtje gezet die voor iedereen in het gezin leuk zijn.

Een bezoekje aan De Efteling

De Efteling is een van de meest populaire attractieparken in Nederland en ligt op slechts 25 minuten rijden van Oosterhout. Dit avontuurlijke park is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en biedt veel attracties en shows. Stap in de Python, vlieg door de lucht in de Baron of bewonder de sprookjesachtige wereld van de Sprookjesbos.

Speelplezier bij Balleland

Voor kinderen tot 12 jaar is Balleland het perfecte speelparadijs! Dit overdekte speelpark heeft veel verschillende speeltoestellen en -attributen zoals ballenbakken, springkussens, trampolines, klimtoestellen en nog veel meer. Terwijl de kinderen zich vermaken, kunnen de ouders genieten van een kopje koffie en wat ontspanning.

Spot verschillende diersoorten bij Animalfarm

Animalfarm is een ander leuk uitje in Oosterhout. Dit kleinschalige dierenpark biedt een breed scala aan diersoorten zoals geiten, varkens, schapen, konijnen, kippen, pauwen, en nog veel meer. Kinderen kunnen de dieren voederen en opwarmen in het café.

Ontdek de Oosterhoutse bossen

Oosterhout is gezegend met het prachtige bosgebied ‘Oosterheide’. Dit mooie natuurgebied heeft veel te bieden, van mooie wandel- en fietspaden tot aan speelmogelijkheden voor kinderen. Ook is er een buitenspeeltuin aanwezig waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en schommelen.

Maak kennis met de geschiedenis bij het Speelgoedmuseum

Wil je graag binnen iets doen terwijl je de geschiedenis van speelgoed kunt ontdekken? Dan is het Speelgoedmuseum in Oosterhout een geweldig idee. Het museum beschikt over een brede collectie speelgoed dat teruggaat naar de 19e eeuw. Kinderen kunnen spelen en leren tegelijkertijd!

Creatieve activiteiten bij De Vlaamse Schuur

Bij De Vlaamse Schuur is er voldoende ruimte voor creativiteit voor het hele gezin. Het is een mooi boerderijtje met een atelier en winkel waar men workshops kan volgen in onder andere schilderen, porselein beschilderen of in het maken van mooie kaarsen.

Sporten bij Klimrijschool Dordrecht

Bij Klimrijschool in Dordrecht kunnen kinderen en volwassenen zich uitleven in het klimbos of in de grote indoor survivalhal. Het is geschikt voor verschillende leeftijdscategorieën en een uitdagende activiteit voor het hele gezin.

Trektocht op de Binnen Maas

Breng een bezoekje aan het strand in het recreatiegebied de Binnen Maas. Huur een kano, bootje of zeilboot en ga het water op. Licht gevorderde zeilers kunnen bij het zeilcentrum een ‘tourboot’ huren en de Binnen Maas verkennen.

Bezoek de historische kerk

De Sint Jansbasiliek in Oosterhout is een imposante kerk gelegen in het centrum van de stad. Het interieur is zeker een bezoekje waard en er worden ook regelmatig rondleidingen georganiseerd.

Dagje in het zwembad bij De Warande

De Warande in Oosterhout is het ideale zwembad voor het hele gezin. Het heeft een buiten- en binnenzwembad, een glijbaan, wildwaterbanen, een stroomversnelling en nog veel meer.

Bezoek fort De Roovere in Bergen op Zoom

Op ongeveer een halfuur rijden van Oosterhout ligt het historische fort De Roovere. Hier kan je het volledig herbouwde fort van binnen bezoeken en de omgeving biedt ook vele wandel- en fietsroutes.

Een ritje maken op de stoomtrein

Maak een nostalgisch ritje op de stoomtrein door de Brabantse regio. Met de Stoomtrein Maatschappij Nederland is het mogelijk om een zeldzame experience te beleven op een van de oude treinen.

Proef lokale producten bij Bierbrouwerij Oudeland

In heel Brabant zijn een aantal geweldige (lokale) brouwerijen, en de Bierbrouwerij Oudeland in Oosterhout is daar zeker een van. Het is een perfecte plek om verschillende lokale brouwsels te proberen en je zal alles leren over het brouwproces.

Geniet van de omgeving bij de Linie van Den Hout

Wandelen, het spotten van verschillende soorten vogels of fietsen over de uitgestrekte velden, het behoort allemaal tot de mogelijkheden op de Linie van Den Hout. De combinatie met de prachtige natuur en historische omgeving, geven het landschap een bijzondere sfeer.

Kleurrijke activiteiten bij Kinderboerderij MEK

Voor een avontuurlijke middag vol kleurrijke activiteiten, kun je terecht bij Kinderboerderij MEK. Het is een interactieve leerplek waar kinderen meer leren over verschillende soorten boerderijdieren en Leuke workshops kunnen volgen.

Conclusie

Oosterhout is een geweldige plek voor gezinnen! Er zijn genoeg leuke activiteiten te vinden voor het hele gezin, van attractieparken tot educatieve uitjes en outdoor activiteiten zoals wandelen of mountainbiken. Check de verschillende websites van de attracties voor meer informatie over openingstijden en prijzen.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de openingstijden van het Speelgoedmuseum?
Het Speelgoedmuseum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

2. Wat zijn de kosten van De Efteling?
Kijk voor de meest actuele prijzen op de website van De Efteling.

3. Is Balleland geschikt voor tienerkinderen?
Balleland is vooral geschikt voor kinderen tot 12 jaar, maar het kan ook leuk zijn voor tieners die gek zijn op speelplezier.

4. Moeten er tickets gekocht worden voor Animalfarm?
Animalfarm is gratis toegankelijk, maar donaties worden gewaardeerd.

5. Kan ik mijn eigen eten en drinken meenemen naar De Warande?
Het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen naar De Warande.

Over ons

Informatie