Een dagje uit naar het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne

Als je op zoek bent naar een uitstapje in de Belgische Ardennen, dan is een bezoek aan het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne een absolute aanrader. Dit imposante kasteel, dat dateert uit de middeleeuwen, biedt een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. Hier zijn vijftien redenen waarom een dagje uit naar het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne niet mag ontbreken op je bucketlist.

Ligging van het kasteel

Het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne is gelegen in Rochefort, in de provincie Namen. Het kasteel is omgeven door prachtige natuur en valt meteen op door zijn majestueuze uitstraling.

Ontdek de rijke geschiedenis van het kasteel

Het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de middeleeuwen. Het werd in de 13e eeuw gebouwd als vesting en deed later dienst als kasteel.

Bewonder de architectuur van het kasteel

De architectuur van het kasteel is indrukwekkend. Het kasteel heeft een rechthoekige plattegrond, met vier torens die uitsteken boven de dikke muren. Ook heeft het kasteel een unieke, achthoekige donjon.

Bezoek de verschillende kamers van het kasteel

Een bezoek aan het kasteel brengt je langs verschillende kamers en zalen. Zo kun je onder andere de wapenkamer, de ridderzaal en de keuken bezoeken. Hier krijg je een goed beeld van het leven in het kasteel door de eeuwen heen.

Ontdek de natuur rondom het kasteel

Het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne ligt midden in de natuur. Je kunt een wandeling maken door de omliggende velden en bossen, of genieten van het uitzicht vanaf de kasteelmuren.

Verken het omliggende park

Het kasteel heeft ook een mooi aangelegd park, dat ideaal is voor een picknick of een wandeling. Het park beschikt over verschillende bruggen, fonteinen en beelden.

Kom alles te weten over de geschiedenis van de streek

Naast de geschiedenis van het kasteel, kun je tijdens je bezoek ook alles te weten komen over de geschiedenis van de streek. Zo leer je meer over de tradities en legendes van de Ardennen.

Breng een bezoekje aan het museum

Het kasteel herbergt ook een interessant museum, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van het kasteel en de streek. Hier zijn regelmatig tentoonstellingen te bezichtigen.

Bewonder de kunstcollectie van het kasteel

Het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne heeft een uitgebreide kunstcollectie, met onder andere schilderijen en beelden. Deze unieke collectie is zeker de moeite waard om te bezichtigen.

Bezoek de middeleeuwse kerk van Lavaux-Sainte-Anne

Op loopafstand van het kasteel vind je ook de middeleeuwse kerk van Lavaux-Sainte-Anne. Ook deze kerk is een bezoekje waard.

Leer meer over de dieren in de streek

Het kasteel beschikt over een aantal dierenverblijven, waar je verschillende dieren van dichtbij kunt bekijken. Hier leer je meer over de fauna van de Ardennen.

Voor iedereen toegankelijk

Het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen met een beperking. Ook zijn er speciale activiteiten voor kinderen en gezinnen.

Geniet van lokale specialiteiten

Na een dagje uit naar het kasteel kun je genieten van lokale specialiteiten in een van de nabijgelegen restaurants of cafés. Proef bijvoorbeeld van de heerlijke streekbieren.

Bezoek het kasteel bij avondlicht

Het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne is ook bij avondlicht erg sfeervol. Maak een avondwandeling door het park of het kasteel, en bewonder het verlichte kasteel van dichtbij.

Herleef de middeleeuwen tijdens evenementen

Het kasteel organiseert regelmatig evenementen waarbij je de middeleeuwen kunt herbeleven. Zo kun je bijvoorbeeld een middeleeuws feest bijwonen of genieten van een ridderspektakel.

Nu je alle redenen hebt ontdekt waarom een dagje uit naar het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne een must is, rest er nog maar één ding: je bezoek plannen! Het kasteel is het hele jaar door geopend voor het publiek. Mis deze unieke ervaring niet en breng een bezoek aan dit historische monument in de Belgische Ardennen.

Veelgestelde vragen

1. Hoeveel kost een bezoek aan het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne?
2. Is het kasteel toegankelijk voor rolstoelgebruikers?
3. Hoe lang duurt het bezoek aan het kasteel?
4. Vanaf welke leeftijd is een bezoek aan het kasteel geschikt voor kinderen?
5. Op welke dagen en tijdstippen zijn er evenementen bij het kasteel?

Antwoorden op veelgestelde vragen

1. De prijs van een bezoek aan het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne is afhankelijk van de leeftijd en het type ticket dat je koopt. Een standaardticket voor volwassenen kost bijvoorbeeld € 9.
2. Ja, het kasteel is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen met een beperking. Er zijn elektrische liften en rolstoeltoegankelijke toiletten aanwezig.
3. Het bezoek aan het kasteel duurt gemiddeld 1 tot 2 uur, afhankelijk van hoeveel tijd je wilt besteden aan het verkennen van het park en de omgeving.
4. Het kasteel is geschikt voor kinderen van alle leeftijden, maar sommige activiteiten zijn meer geschikt voor oudere kinderen.
5. Evenementen bij het kasteel worden het hele jaar door georganiseerd. Kijk op de website van het kasteel voor meer informatie over de data en tijdstippen.

Over ons

Informatie