Een dagje uit naar Vlissingen vanuit Breskens: Ontdek deze historische stad en de mooie boulevard aan het water.

Vlissingen is een historische stad met een rijk maritiem verleden. Het ligt aan de monding van de Westerschelde en is gemakkelijk te bereiken vanuit Breskens. Een dagje uit naar Vlissingen is de perfecte manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van deze prachtige stad en om te genieten van een wandeling over de mooie boulevard aan het water. In dit artikel nemen we je mee op een ontdekkingsreis door Vlissingen en geven we je tips over wat je kunt doen en zien tijdens je dagje uit.

Geschiedenis van Vlissingen

Vlissingen heeft een rijke geschiedenis als belangrijke havenstad. In de 17e eeuw was Vlissingen een van de belangrijkste havens van Nederland en een belangrijke aanlegplaats voor schepen die op weg waren naar Oost-Indië. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft de stad veel te lijden gehad onder bombardementen. Gelukkig is er nog veel te zien van de historische gebouwen en monumenten in de stad.

Wat te doen in Vlissingen

Er is genoeg te doen in Vlissingen voor jong en oud. Een van de hoogtepunten van de stad is de prachtige boulevard. Hier kun je genieten van een wandeling langs het strand en de zee, terwijl je uitkijkt op de enorme zeeschepen die passeren. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan het MuZEEum, waar je meer te weten kunt komen over de maritieme geschiedenis van Vlissingen. Ook de Sint-Jacobus de Meerderekerk is een bezoek waard. Dit is de oudste kerk van Vlissingen met een bijzonder interieur.

Het Arsenaal

Voor de kinderen is het Arsenaal een absolute must-see. Dit is een attractiepark met als thema het roemrijke piratenleven. In het park zijn verschillende attracties en activiteiten te vinden, zoals een onderzeeër, een zeeaquarium en een piratenmuseum. Voor kinderen is dit een leuke en spannende manier om meer te leren over het leven op zee.

Uit eten in Vlissingen

Als je een dagje uit gaat naar Vlissingen, is het natuurlijk ook de moeite waard om lekker uit eten te gaan. Er zijn veel restaurants in de stad waar je kunt genieten van heerlijke visgerechten, zoals gebakken tong of een heerlijke palingstoofpot. Daarnaast kun je bij verschillende restaurants ook genieten van een prachtig uitzicht over de zee.

Shoppen in Vlissingen

Voor wie van winkelen houdt, is Vlissingen een leuke bestemming. In het centrum van de stad zijn veel leuke boetiekjes en winkeltjes te vinden. Hier kun je onder andere terecht voor kleding, sieraden en souvenirs. Ook zijn er veel gezellige terrassen waar je even kunt uitrusten en kunt genieten van een drankje.

De Vlissingse kermis

Als je in de zomer een dagje uit gaat naar Vlissingen, dan is de kans groot dat je tijdens je bezoek de Vlissingse kermis tegenkomt. Dit is een grote kermis die jaarlijks in augustus gehouden wordt en waar je allerlei attracties kunt vinden, zoals een reuzenrad, draaimolens en botsauto’s.

Overnachten in Vlissingen

Als je niet in één dag alles wilt zien wat Vlissingen te bieden heeft, dan kun je er ook voor kiezen om te overnachten in de stad. Er zijn verschillende hotels en bed and breakfasts te vinden in Vlissingen en omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in een prachtig oud pand aan de boulevard of in een gezellige bed and breakfast in het centrum van de stad.

Vervoer van Breskens naar Vlissingen

Als je een dagje uit wilt naar Vlissingen vanuit Breskens, dan kun je het beste de veerboot nemen. Deze vertrekt regelmatig vanuit Breskens en brengt je in ongeveer 25 minuten naar Vlissingen. Vanaf de veerhaven is het vervolgens ongeveer 10 minuten lopen naar de boulevard en het centrum van de stad.

Conclusie

Een dagje uit naar Vlissingen is een aanrader voor iedereen die houdt van geschiedenis, zee, strand, lekker eten, winkelen en gezelligheid. Er is zoveel te zien en te doen in deze historische stad aan het water. Of je nu met kinderen komt of alleen, er is voor iedereen iets leuks te beleven.

Veelgestelde vragen

1. Hoe ver is Vlissingen vanaf Breskens?

Het is ongeveer 25 minuten varen met de veerboot van Breskens naar Vlissingen.

2. Wat is er te doen in Vlissingen voor kinderen?

Voor kinderen is het Arsenaal een absolute must-see. Dit is een attractiepark met als thema het roemrijke piratenleven.

3. Is er in Vlissingen ook gelegenheid om te overnachten?

Ja, er zijn verschillende hotels en bed and breakfasts te vinden in Vlissingen en omgeving.

4. Wat zijn traditionele visgerechten die je in Vlissingen kunt eten?

In Vlissingen kun je onder andere genieten van gebakken tong en een heerlijke palingstoofpot.

5. Hoe vaak gaat de veerboot van Breskens naar Vlissingen?

De veerboot vertrekt regelmatig vanuit Breskens. Voor actuele vertrektijden kun je kijken op de website van de veerdienst.

Over ons

Informatie