Een dagje uit: ontdek de natuur in en rondom Soustons-Plage

Als je op zoek bent naar een ontspannen vakantiebestemming met veel mogelijkheden om de natuur te ontdekken, dan is Soustons-Plage in het zuidwesten van Frankrijk zeker een aanrader. Hier vind je prachtige bossen, meren en stranden die je allemaal kunt ontdekken tijdens een dagje uit. In dit artikel laten we je zien welke activiteiten je allemaal kunt ondernemen in en rondom Soustons-Plage en hoe je een onvergetelijke dag kunt beleven.

Waarom Soustons-Plage?

Voordat we je meenemen in alle activiteiten die je kunt ondernemen in en rondom Soustons-Plage, willen we je eerst laten zien waarom deze bestemming zo populair is onder natuurliefhebbers. Soustons-Plage ligt in het departement Landes en staat bekend om haar prachtige stranden, duinen en dennenbossen. Je vindt hier tevens het natuurreservaat van Marais d’Orx, waar je kunt wandelen en genieten van de vele vogels die hier leven.

Fietsen door de dennenbossen

Een van de beste manieren om de natuur in en rondom Soustons-Plage te ontdekken is per fiets. Er zijn hier namelijk tal van fietsroutes die je door de dennenbossen en langs de meren voeren. Zo kun je bijvoorbeeld een fietstocht maken van Soustons naar het nabijgelegen meer van Hossegor. Onderweg kom je langs prachtige plekjes en heb je de mogelijkheid om te stoppen voor een picknick of om te zwemmen in het meer.

Kayakken op het meer van Soustons

Het meer van Soustons is een bekende plek om te kajakken of te kanoën. Het water is hier rustig en je hebt de mogelijkheid om verschillende routes te varen. Zo kun je ervoor kiezen om naar het nabijgelegen dorp Messanges te varen of om een rondje te maken om het eilandje in het meer.

Wandelen in het natuurreservaat Marais d’Orx

Het natuurreservaat van Marais d’Orx is een prachtige plek om te wandelen en de vele vogels en planten te bewonderen. Er zijn hier verschillende wandelroutes uitgezet, variërend van een korte wandeling van een half uur tot een lange tocht van meerdere uren. Onderweg komt je langs uitkijkpunten en vogelkijkhutten waar je de natuur van dichtbij kunt beleven.

Surfen aan de Atlantische kust

Als je van surfen houdt, dan is Soustons-Plage een geweldige plek om te zijn. Hier vind je namelijk de Atlantische kust, waar je kunt surfen op de vele golven die hier te vinden zijn. Er zijn verschillende surfscholen in de buurt waar je les kunt nemen of materiaal kunt huren.

Zwemmen op het strand

Natuurlijk hoef je niet alleen maar actief te zijn tijdens een dagje uit in Soustons-Plage. Het is ook heerlijk om te ontspannen op het strand en te genieten van de zon en de zee. Het strand van Soustons-Plage is een van de mooiste in de omgeving en er zijn voldoende plekken waar je kunt zwemmen.

Picknicken in de bossen

Als je even wilt uitrusten tijdens een dagje uit, dan is een picknick in het bos een geweldige optie. In de bossen rondom Soustons-Plage vind je tal van picknickplekken waar je kunt genieten van de natuur en je zelfgemaakte lunch. Vergeet vooral niet om je afval weer mee te nemen.

Vogels spotten in het natuurreservaat

Het natuurreservaat van Marais d’Orx is niet alleen prachtig om te wandelen, het is ook een hotspot voor vogelspotters. Hier vind je namelijk tal van verschillende vogelsoorten, waaronder reigers, ooievaars en steltlopers. Het is een geweldige ervaring om deze vogels van dichtbij te kunnen bewonderen.

Paardrijden op het strand

Een van de meest bijzondere activiteiten die je kunt ondernemen tijdens een dagje uit in Soustons-Plage is paardrijden op het strand. Dit is een onvergetelijke ervaring waarbij je over het strand galoppeert terwijl de zeebries door je haren waait.

Bezoek het kasteel van Gaujacq

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van deze regio, dan raden we je aan om een bezoek te brengen aan het kasteel van Gaujacq. Dit kasteel is gebouwd in de 17e eeuw en is nog steeds in goede staat. Je kunt hier een rondleiding krijgen en meer leren over de geschiedenis van dit prachtige gebouw.

Bezoek het museum van de Chalosse

Het museum van de Chalosse is een museum over de geschiedenis en cultuur van deze regio. Hier vind je tentoonstellingen over oude ambachten, klederdracht en de lokale keuken. Het is een geweldige plek om meer te leren over de geschiedenis van deze bijzondere regio.

Ga op zoek naar de perfecte picknickplek

Als je zelf een picknick wilt organiseren, dan zijn er tal van plekken in en rondom Soustons-Plage waar je terecht kunt. Zo kun je bijvoorbeeld picknicken op het strand of bij een van de meren in de buurt. Vergeet vooral niet om wat lokale lekkernijen mee te nemen, zoals foie gras, paté of kaas.

Bezoek het oude centrum van Dax

Als je meer wilt zien van de omgeving rondom Soustons-Plage, dan kun je een bezoek brengen aan het oude centrum van Dax. Deze stad staat bekend om haar thermale baden en heeft een prachtig oud centrum met smalle straatjes en vele restaurants.

Ontdek de lokale keuken

Een bezoek aan Soustons-Plage is niet compleet zonder de lokale keuken te hebben geproefd. In deze regio vind je veel gerechten met eend, zoals foie gras, magret de canard en confit de canard. Ook de lokale wijn is het proeven waard.

Wandel over de brug van Saint-Vincent-de-Paul

Als je van architectuur houdt, dan is de brug van Saint-Vincent-de-Paul een bijzondere plek om te bezoeken. Deze brug is gebouwd in de 19e eeuw en is een van de mooiste voorbeelden van de bouwkunst uit die tijd.

Bezoek het kasteel van Laàs

Het kasteel van Laàs is een van de mooiste kastelen van deze regio en is het bezoeken zeker waard. Het kasteel is gebouwd in de 17e eeuw en heeft prachtige tuinen en een bijzondere collectie kunst en antiek.

Bezoek het historische klooster van Sorde-l’Abbaye

Tot slot raden we je aan om een bezoek te brengen aan het historische klooster van Sorde-l’Abbaye. Dit klooster is gebouwd in de 10e eeuw en heeft een prachtig Romaans portaal en een oude kloostertuin.

Een dagje uit in en rondom Soustons-Plage biedt tal van mogelijkheden om de natuur te ontdekken en te genieten van de lokale cultuur. Of je nu wilt wandelen, fietsen, zwemmen of surfen, er is voor ieder wat wils. Vergeet vooral niet om te genieten van de lokale keuken en om kennis te maken met de rijke geschiedenis van deze bijzondere regio.

1. Is Soustons-Plage geschikt voor gezinnen met kinderen?

Ja, Soustons-Plage is een geweldige bestemming voor gezinnen met kinderen. Er zijn tal van activiteiten die geschikt zijn voor kinderen, zoals zwemmen op het strand, kajakken op het meer en paardrijden.

2. Wat zijn de mooiste wandelroutes in het natuurreservaat Marais d’Orx?

Er zijn verschillende wandelroutes in het natuurreservaat Marais d’Orx, variërend van korte wandelingen tot lange tochten. Een van de mooiste routes is de wandeling naar de uitkijktoren van Marais d’Orx, waar je een prachtig uitzicht hebt over het natuurgebied.

3. Zijn er veel fietspaden in en rondom Soustons-Plage?

Ja, er zijn tal van fietspaden in en rondom Soustons-Plage. Zo kun je bijvoorbeeld fietsen langs het meer van Hossegor of door de dennenbossen richting de Atlantische kust.

4. Kan ik ook surflessen nemen in Soustons-Plage?

Ja, er zijn verschillende surfscholen in en rondom Soustons-Plage waar je les kunt nemen. Dit is een geweldige manier om kennis te maken met deze populaire watersport.

5. Welke lokale specialiteiten moet ik geprobeerd hebben tijdens mijn bezoek aan Soustons-Plage?

Als je Soustons-Plage bezoekt, moet je zeker de lokale specialiteiten proberen, zoals foie gras, magret de canard en confit de canard. Ook de lokale wijnen zijn het proeven waard.

Over ons

Informatie