Een dagje uit vanaf Vakantiepark Boomhiemke: wat zijn de leukste attracties en bezienswaardigheden in de omgeving?

Vakantiepark Boomhiemke is een prachtig vakantiepark gelegen op het mooie eiland Ameland. Het park biedt verschillende activiteiten en faciliteiten die zorgen voor een onvergetelijke vakantie. Maar wanneer je vanuit het vakantiepark een dagje uit wilt organiseren, wat zijn dan de leukste attracties en bezienswaardigheden in de omgeving? In dit artikel geven wij je de beste tips voor een dagje uit vanaf Vakantiepark Boomhiemke.

1. Vuurtoren van Ameland

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Ameland is de Vuurtoren van Ameland. Deze vuurtoren is gelegen op het meest westelijke punt van het eiland en is te beklimmen. Vanaf de top van de vuurtoren heb je een prachtig uitzicht over het eiland en de zee.

2. Natuurcentrum Ameland

Wil je graag meer leren over de natuur en het landschap van Ameland? Breng dan een bezoek aan Natuurcentrum Ameland. Hier kun je verschillende exposities bekijken en deelnemen aan een wadexcursie of een fietstocht met een gids.

3. Strandwandeling

Ameland beschikt over vele mooie stranden, waar je heerlijk kunt wandelen en uitwaaien. Maak bijvoorbeeld een wandeling over het Nesstrand of het Ballum-strand. Vergeet niet om af en toe even te pauzeren en te genieten van het uitzicht.

4. Rondleiding door het dorpje Hollum

Het dorpje Hollum is een van de vier dorpen op Ameland en heeft een rijke geschiedenis. Maak een wandeling door de smalle straatjes en bewonder de oude huizen en monumenten, zoals de Sint-Clemenskerk en de molen.

5. Ameland Adventure

Ameland Adventure is een avontuurlijk activiteitenpark op Ameland. Hier kun je verschillende activiteiten ondernemen, zoals boogschieten, klimmen, abseilen en zelfs een Ameland Dropping. Een perfect uitje voor de avontuurlijke vakantiegangers.

6. Paardrijden op het strand

Hou je van paardrijden? Dan is een strandrit op Ameland een echte aanrader. Verschillende maneges op het eiland bieden deze activiteit aan, waarbij je over het strand kunt galopperen terwijl je geniet van het uitzicht op zee.

7. Zeehondenexcursie

Maak kennis met de zeehonden in de Waddenzee tijdens een zeehondenexcursie. Verschillende boten vertrekken vanaf de haven van Nes voor een mooie vaartocht naar de zandbanken waar de zeehonden rusten.

8. Museum Sorgdrager

Museum Sorgdrager is gevestigd in een oude commandeurswoning in Hollum en vertelt de geschiedenis van Ameland. Hier kun je verschillende exposities bekijken, zoals de tentoonstelling over het reddingswezen op Ameland.

9. Kaasboerderij Ameland

De kaasboerderij op Ameland is geen gewone kaasboerderij. Hier worden namelijk de kazen gerookt met jeneverbes, wat de kazen een unieke smaak geeft. Breng een bezoek aan de kaasboerderij en proef de verschillende soorten kaas.

10. Eilandhoppen

Vanaf Ameland kun je eenvoudig naar andere Waddeneilanden hoppen, zoals Schiermonnikoog of Terschelling. Verken deze eilanden en ontdek de verschillen tussen de Waddeneilanden.

11. Golfen op Ameland

Voor de golfliefhebbers is er op Ameland een prachtige golfbaan. Terwijl je golf speelt, geniet je van het prachtige uitzicht op de duinen en de zee. Een mooie manier om actief bezig te zijn tijdens je vakantie.

12. Boottocht over de Waddenzee

Een boottocht over de Waddenzee is een unieke ervaring. Geniet van het mooie uitzicht op de zee en ontdek de Waddeneilanden vanuit een ander perspectief.

13. Hollum Beach

Hollum Beach is een heerlijk strand om een dagje door te brengen. Het strand is breed en rustig, perfect om te genieten van een zonnige dag aan zee.

14. Zeevissen

Ga mee op een zeevisexcursie en probeer verschillende soorten vis te vangen. Een leuke activiteit voor jong en oud waarbij je ook nog eens kunt genieten van de mooie omgeving van Ameland.

15. Kitesurfen

Op Ameland kun je ook terecht voor kitesurfen. Door de sterke wind is het eiland een populair kitesurfspot. Leer de basisvaardigheden en geniet van een spectaculaire activiteit op zee.

Conclusie

Ameland biedt een grote diversiteit aan activiteiten en bezienswaardigheden. Van musea en strandwandelingen tot avontuurlijke activiteiten en excursies op zee. Of je nu van een relaxed dagje uit of een actieve dag houdt, er is voor iedereen iets te vinden op Ameland.

Veelgestelde vragen

1. Hoe ver is de Vuurtoren van Ameland vanaf Vakantiepark Boomhiemke?
– De Vuurtoren van Ameland ligt op ongeveer 25 minuten rijden van Vakantiepark Boomhiemke.

2. Kan ik op Ameland ook terecht voor watersportactiviteiten?
– Ja, op Ameland zijn er verschillende mogelijkheden voor watersportactiviteiten zoals kitesurfen en zeevissen.

3. Zijn er op Ameland ook fietsverhuur mogelijkheden?
– Ja, op het eiland zijn er meerdere fietsverhuurders waar je fietsen kunt huren.

4. Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor een bezoek aan Natuurcentrum Ameland?
– Een bezoek aan Natuurcentrum Ameland duurt gemiddeld ongeveer een uur.

5. Kan ik op Ameland ook terecht voor een lekker hapje eten?
– Ja, op Ameland zijn er verschillende restaurants te vinden waar je kunt genieten van lokale specialiteiten of een lekker drankje.

Over ons

Informatie