Een duik in de geschiedenis van SOWELL Résidences Les Mazets en zijn omgeving

Wanneer je een vakantie boekt bij SOWELL Résidences Les Mazets, gelegen in de Franse Provence, stap je in een regio met een rijke geschiedenis en cultuur. Deze regio is al eeuwenlang bewoond en beïnvloed door verschillende volkeren en heerschappijen. In dit artikel nemen we een duik in de geschiedenis van SOWELL Résidences Les Mazets en zijn omgeving.

Roman Times

De geschiedenis van de Provence gaat terug tot de oude Romeinse tijd. De Romeinen hadden hier hun oog laten vallen op de vruchtbare vlaktes in het zuiden van Frankrijk en bouwden er indrukwekkende aquaducten en steden zoals Nîmes, Orange en Arles. In deze steden kun je nu nog steeds veel bezienswaardigheden uit deze tijd bewonderen.

De middeleeuwen

Na de val van het Romeinse Rijk in de 5e eeuw namen de Visigoten en later de Franken de heerschappij over in de Provence. In de middeleeuwen ontstonden er vele kastelen en vestingsteden om het gebied te beschermen tegen invallen. Dichtbij Les Mazets ligt het dorpje Baux-de-Provence waarvan de burcht, Château des Baux-de-Provence, nog steeds te bezichtigen is.

Renaissance

In de 16e eeuw kwam de Provence onder het bewind van de Franse koningen en ontstond er een culturele en artistieke renaissance in de streek. In de stad Aix-en-Provence, een uurtje rijden vanaf Les Mazets, woonde en werkte schilder Paul Cézanne. In de stad kun je zijn atelier en verschillende schilderijen bezichtigen.

Moderne tijd

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de Provence een belangrijk toneel van de strijd. De geallieerden landden hier in 1944 om het Duitse leger terug te dringen. Veel dorpen en steden werden gebombardeerd en geplunderd. Maar na de oorlog werden de beschadigde gebouwen weer hersteld en ging de Provence verder met het ontwikkelen van haar toeristische aantrekkingskracht.

Locatie van SOWELL Résidences Les Mazets

Les Mazets is gelegen tussen de plaatsjes Eygalières en Maussane-les-Alpilles, in het Parc Naturel Régional des Alpilles. Het is de ideale uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers die op zoek zijn naar prachtige landschappen en oude dorpjes om te ontdekken. In de omgeving vind je ook historische locaties zoals het amfitheater in Arles en het Palais des Papes in Avignon.

Conclusie

De Provence is een streek die doordrenkt is met geschiedenis en cultuur. Wie Les Mazets bezoekt, kan hier volop van genieten. Bezoek de steden en dorpen, bewonder de archeologische resten uit de Romeinse tijd en geniet van de prachtige natuur. Je zult versteld staan van de vele verhalen die deze streek rijk is.

Veelgestelde vragen

1. Waar ligt SOWELL Résidences Les Mazets?
– SOWELL Résidences Les Mazets ligt in de Franse Provence, tussen de plaatsjes Eygalières en Maussane-les-Alpilles.
2. Welke historische locaties zijn er te bezichtigen in de omgeving van Les Mazets?
– In de omgeving vind je onder andere het amfitheater in Arles, het Palais des Papes in Avignon en de burcht, Château des Baux-de-Provence, in het dorpje Baux-de-Provence.
3. Wie woonde er in Aix-en-Provence en waar kun je zijn schilderijen bezichtigen?
– Schilder Paul Cézanne woonde en werkte in Aix-en-Provence. Je kunt zijn atelier en verschillende schilderijen bezichtigen in de stad.
4. Wat is het Parc Naturel Régional des Alpilles?
– Het Parc Naturel Régional des Alpilles is een regionaal natuurpark in het zuiden van Frankrijk. Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 500 km² en omvat verschillende natuurgebieden en dorpen.
5. Welke belangrijke gebeurtenis vond er plaats in de Provence tijdens de Tweede Wereldoorlog?
– De Provence was een belangrijk toneel van de strijd tijdens de Tweede Wereldoorlog. De geallieerden landden hier in 1944 om het Duitse leger terug te dringen.

Over ons

Informatie