Een duurzame vakantie in Vakantiepark Het Drentse Wold.

Vakantiepark Het Drentse Wold ligt in de prachtige Drentse bossen en biedt de perfecte plek om te genieten van rust en natuur. Maar wat het park nog meer bijzonder maakt, is de focus op duurzaamheid. In dit artikel gaan we dieper in op de duurzame aspecten van het park en hoe je een duurzame vakantie kunt hebben.

Duurzame accommodatie

De accommodaties bij Vakantiepark Het Drentse Wold zijn allemaal duurzaam gebouwd en voorzien van energiebesparende maatregelen. Zo worden de bungalows verwarmd door middel van een warmtepomp en zijn er zonnepanelen geïnstalleerd. Ook het meubilair is milieuvriendelijk en duurzaam geproduceerd.

Natuurlijke omgeving

Het park ligt midden in het Drentse natuurgebied en er wordt veel aandacht besteed aan het behoud van de natuurlijke omgeving. Zo wordt het groen op een duurzame manier onderhouden en worden er geen pesticiden gebruikt. Ook wordt het afval op het park zorgvuldig gescheiden en gerecycled.

Duurzaam vermaak

Bij Vakantiepark Het Drentse Wold kun je op een duurzame manier genieten van vermaak. Zo kun je een elektrische fiets huren om de omgeving te verkennen en zijn er wandel- en fietsroutes uitgestippeld. Ook kun je meedoen aan activiteiten zoals een natuurwandeling of een workshop over duurzaamheid.

Lokaal eten en drinken

Het park werkt samen met lokale boeren en producenten om zo veel mogelijk lokale en seizoensgebonden producten te kunnen serveren in het restaurant. Op die manier wordt de voetafdruk van het park verminderd en wordt de lokale economie ondersteund.

Milieubewust gedrag

Naast de duurzame aspecten van het park zelf, wordt er ook van de gasten verwacht dat zij op een milieubewuste manier omgaan met de natuurlijke omgeving. Zo worden er tips gegeven over hoe je zuinig om kunt gaan met water en energie en wordt gasten gevraagd om hun afval te scheiden en te recyclen.

Duurzame uitstapjes

In de omgeving van Vakantiepark Het Drentse Wold zijn er genoeg duurzame uitstapjes te maken. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan een biologische boerderij of een fietsroute langs duurzame initiatieven in de buurt.

Gunstige ligging

Het park heeft ook nog eens een gunstige ligging ten opzichte van openbaar vervoer. Zo kun je gemakkelijk met de trein naar Assen of Groningen en vanaf daar verder reizen met het ov of een huurfiets.

Duurzaamheid en comfort gaan hand in hand

Een duurzame vakantie betekent niet dat je inlevert op comfort. Bij Vakantiepark Het Drentse Wold kun je genieten van een comfortabel verblijf en tegelijkertijd bijdragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Geniet van de rust en natuur

Het park biedt een oase van rust en natuur, waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Geniet van de stilte en breng quality time door met vrienden of familie.

Kies bewust voor duurzaamheid

Met een duurzame vakantie bij Vakantiepark Het Drentse Wold draag jij bij aan het behoud van het milieu en het beschermen van de natuurlijke omgeving. Kies bewust voor duurzaamheid en geniet van een bijzondere vakantie-ervaring.

Beleef de natuurlijke schoonheid van Drenthe

De Drentse natuur is adembenemend mooi en er zijn tal van wandel- en fietsroutes om deze schoonheid te ontdekken. Ontdek de heidevelden, bossen en pittoreske dorpen.

Ontdek lokale initiatieven

In de omgeving zijn er vele duurzame initiatieven te ontdekken, van biologische boerderijen tot duurzame eetgelegenheden. Ga op ontdekking en leer meer over duurzaamheid.

Ervaar de rust en stilte van het park

Het park is de ideale plek om even helemaal tot rust te komen. Geniet van de stilte en ontsnap aan de drukte van het dagelijks leven.

Betrek de kinderen bij duurzaamheid

Ook kinderen kunnen op een speelse manier leren over duurzaamheid en het belang van het beschermen van de natuurlijke omgeving. Zo kunnen ze meedoen aan activiteiten zoals een speurtocht of een knutselworkshop.

Vakantiepark Het Drentse Wold biedt de ideale plek voor een duurzame vakantie-ervaring. Door de focus op duurzaamheid en het behoud van de natuurlijke omgeving, draag je bij aan een betere toekomst voor onze planeet. Geniet van comfortabele accommodaties, lokale producten, duurzaam vermaak en ontdek de natuurlijke schoonheid van Drenthe. Ga bewust op vakantie en geniet van een bijzondere vakantie-ervaring.

Is er gratis wifi beschikbaar op het park?

Ja, er is gratis wifi beschikbaar op het park.

Worden de bungalows dagelijks schoongemaakt?

Nee, de bungalows worden niet dagelijks schoongemaakt. Het park hecht veel waarde aan duurzaamheid en daarom wordt er gevraagd om het milieu zo min mogelijk te belasten. Gasten kunnen wel extra schoonmaak aanvragen tegen betaling.

Kun je ook zonder auto naar het park komen?

Ja, het park is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf station Assen of Groningen kun je met de bus verder reizen. Daarnaast kun je een huurfiets gebruiken om de omgeving te verkennen.

Wat voor activiteiten zijn er te doen voor kinderen?

Kinderen kunnen bijvoorbeeld meedoen aan een speurtocht of een knutselworkshop. Ook worden er regelmatig natuuractiviteiten georganiseerd.

Kun je ook duurzaam eten als je allergieën hebt?

Ja, het restaurant houdt rekening met allergieën en dieetwensen. Geef dit van tevoren door zodat er een passende maaltijd kan worden geserveerd.

Over ons

Informatie