Een gids naar de markten van Saint-Crépin-Et-Carlucet en omgeving

Als je op vakantie bent in de Dordogne regio van Frankrijk, mag een bezoek aan de lokale markten niet ontbreken. Het is een fantastische manier om de lokale cultuur te ervaren en te genieten van de heerlijke gastronomische gerechten. In dit artikel nemen we je mee naar de markten van Saint-Crépin-Et-Carlucet en omgeving en delen we alles wat je moet weten voor een succesvolle marktbeleving.

De markten van Saint-Crépin-Et-Carlucet

Locatie en Openingstijden

Saint-Crépin-Et-Carlucet ligt op ongeveer 12 kilometer afstand van Sarlat en is bekend om haar charmante markten. De wekelijkse markten in Saint-Crépin-Et-Carlucet vinden plaats op woensdagochtend van 8.00 uur tot 13.00 uur. Naast de grote overdekte markthal vindt de lokale bevolking het geweldig om te grasduinen tussen de kraampjes van de ambachtslieden rond de kerk.

Wat te kopen

De markten van Saint-Crépin-Et-Carlucet staan bekend om hun verse biologische producten, waaronder fruit, groenten en lokale kaas. Vergeet ook niet om de truffels te proeven, een lokale delicatesse. Op de markt kun je ook prachtige handgemaakte producten kopen, zoals sieraden en keramiek.

De markten van Sarlat

Sarlat is de grootste stad in de Dordogne regio en het is niet verwonderlijk dat de markten hier bijzonder divers en levendig zijn.

Locatie en Openingstijden

De wekelijkse markt van Sarlat vindt plaats op zaterdagochtend van 8:00 uur tot 12:30 uur. Het spektakel begint al wanneer je door de middeleeuwse stad loopt – de kraampjes met de prachtigste lokaal geproduceerde producten zijn een lust voor het oog.

Wat te kopen

Op de markten van Sarlat kun je werkelijk van alles vinden. Geniet van verse producten, proef de lokale wijnen en verwen jezelf met specialiteiten zoals eend, ganzenlever en walnoten. Het is ook de perfecte plek om souvenirs te kopen, zoals regionale ambachtelijke producten.

De avondmarkt van Domme

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring, ga dan naar de avondmarkt van Domme.

Locatie en Openingstijden

De avondmarkt van Domme vindt plaats op donderdagavond van 18.00 uur tot 22.00 uur van half juni tot half september.

Wat te kopen

Deze markt biedt een geweldige kans om de lokale specialiteiten te proeven, zoals verse oesters en kippenstoofpot. Er zijn ook kraampjes met lokale wijnen en geitenkaas die ter plaatse worden bereid.

De markten van Montignac

Locatie en Openingstijden

Montignac is beroemd om de prehistorische grotten van Lascaux, maar er is meer te ontdekken in deze charmante stad. De wekelijkse markten vinden plaats op vrijdagochtend van 8.00 uur tot 13.00 uur bij de markthal.

Wat te kopen

De markten bieden een breed scala aan verse producten, ambachtelijke producten en lokale delicatessen zoals honing en foie gras. Er is ook een grote verscheidenheid aan kazen te vinden, waaronder rauwmelkse kazen.

Tips voor het marktbezoek

– Neem contant geld mee, niet alle kraampjes accepteren creditcards of pinpassen
– Kom op tijd, vooral als je op zoek bent naar populaire producten of om de drukte te vermijden
– Wees bereid om te onderhandelen, vooral als je meerdere producten koopt
– Draag comfortabele schoenen, je zult veel moeten lopen
– Probeer lokale specialiteiten zoals truffels, kaas of wijn.
– Als je geen Frans spreekt, probeer dan wat basiswoorden te leren om te communiceren.

Conclusie

Markten zijn een belangrijk onderdeel van de Franse cultuur en deze markten bieden een kans om de lokale cultuur te ervaren en te genieten van alle lekkernijen die de Dordogne te bieden heeft. Zorg ervoor dat je deze markten bezoekt als je op vakantie bent in de omgeving.

Veelgestelde vragen

1. Zijn de producten op de markten biologisch?

Ja, veel van de producten die op deze markten worden aangeboden, zijn biologisch en afkomstig van lokale boerderijen.

2. Accepteren kraampjes creditcards of pinpassen?

Niet alle kraampjes accepteren creditcards of pinpassen, dus neem contant geld mee om zeker te zijn dat je alles kunt kopen wat je wilt.

3. Moet ik Frans spreken om op de markt te onderhandelen?

Hoewel het spreken van Frans misschien een voordeel is, hoef je geen Frans te spreken om op de markten te onderhandelen. Probeer wat basiswoorden of zinnen te leren om te communiceren.

4. Zijn er veganistische opties verkrijgbaar?

Ja, op de markten zijn er veel kraampjes te vinden die veganistische opties aanbieden.

5. Hoe kan ik er komen?

Als je niet over je eigen vervoer beschikt, kun je een taxi of openbaar vervoer gebruiken. Houd er rekening mee dat het openbaar vervoer beperkt kan zijn en niet altijd op de marktlocaties stopt. Het huren van een auto kan een goede optie zijn voor meer flexibiliteit.

Over ons

Informatie