Een gids voor het verkennen van de prachtige omgeving van Vakantiepark Hunzedal

Inleiding

Welkom bij Vakantiepark Hunzedal! Dit park is gelegen in het prachtige Drenthe en biedt kilometerslange fietsroutes door het rustgevende landschap van het Hunzedal. Maar er is nog veel meer te verkennen in deze omgeving. In deze gids zullen we de beste plekken en activiteiten beschrijven om te bezoeken tijdens uw verblijf bij Vakantiepark Hunzedal.

Ontdek het Nationaal Park Dwingelderveld

Het Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa en is gelegen in de nabije omgeving van Vakantiepark Hunzedal. U kunt hier genieten van prachtige wandelroutes, zoals de wandelroute van 9,6 km langs de radiotelescopen van Dwingeloo. De rust en stilte van dit gebied is een unieke ervaring die u niet wilt missen!

Bezoek de historische stad Assen

Op slechts 17 kilometer afstand van Vakantiepark Hunzedal ligt de historische stad Assen. Hier kunt u de Culturele Belevingroute lopen, welke langs verschillende monumentale gebouwen en bezienswaardigheden voert. Daarnaast zijn er ook diverse musea, zoals het Drents Museum en het Kinderboekenmuseum.

Ontdek de Hunebeddenroute

Drenthe staat bekend om zijn hunebedden, en een bezoek aan deze prehistorische monumenten mag dan ook niet ontbreken tijdens uw verblijf bij Vakantiepark Hunzedal. De Hunebeddenroute voert langs verschillende hunebedden en geeft u een inkijkje in het leven van de mensen in de Steentijd.

Fietsen en wandelen langs het Hunzedal

Het Hunzedal biedt veel meer dan alleen een rustgevend landschap. U kunt hier uitstekend fietsen en wandelen, zoals de Hunzelooproute van 23 kilometer. Onderweg passeert u verschillende pittoreske dorpen en ziet u de mooiste uitzichten over het water en het landschap.

Bezoek het Boomkroonpad

Het Boomkroonpad is gelegen in de bossen van Drouwen en biedt een unieke ervaring. U kunt hier over een lengte van 125 meter over de toppen van de bomen lopen en genieten van een onvergetelijk uitzicht. Daarnaast zijn er verschillende wandel- en fietsroutes in het gebied.

Beleef een dagje op het water

Het Hunzedal is rijk aan water, en wat is er nu leuker dan een dagje spenderen op het water? Huur bijvoorbeeld een kano en verken de prachtige omgeving vanaf het water. U kunt ook een bootje huren en ontspannen varen over de rivier de Hunze.

Bezoek het Gevangenismuseum in Veenhuizen

Op slechts 25 minuten rijden van Vakantiepark Hunzedal vindt u het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Hier kunt u een inkijkje krijgen in het dagelijks leven van gevangenen en bewakers in de 19e en 20e eeuw. Daarnaast zijn er veel interactieve tentoonstellingen die leuk zijn voor jong en oud.

Ontdek de Drentse Aa

De Drentse Aa is een uniek stroomdalgebied dat u kunt verkennen tijdens uw verblijf bij Vakantiepark Hunzedal. Hier kunt u prachtige wandelingen maken door de natuur, genieten van de stilte en de rust, en misschien zelfs een ijsvogel spotten! Er zijn verschillende routes te volgen, waaronder de Bos- en Esroute van 10 km.

Proef de lokale gastronomie

Drenthe staat bekend om zijn lokale gastronomie en u kunt tijdens uw verblijf bij Vakantiepark Hunzedal dan ook genieten van heerlijke streekproducten. Probeer bijvoorbeeld de echte Drentse kruidkoek of de Drentse Turfjes, een zoetigheid gemaakt van turf.

Bezoek de hertenkamp in Borger

Op slechts 15 minuten rijden van Vakantiepark Hunzedal vindt u de hertenkamp in Borger. Hier kunt u diverse diersoorten bekijken, waaronder herten, geiten en schapen. Daarnaast is er een speeltuin voor de kinderen en een terras waar u kunt genieten van een hapje en een drankje.

Ga terug in de tijd bij het Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Het Openluchtmuseum Ellert en Brammert is gelegen in Schoonoord en biedt u een unieke ervaring. Hier kunt u zien hoe de mensen in Drenthe leefden in de 19e eeuw. Er zijn verschillende gebouwen te bezichtigen, zoals een plaggenhut en een tolhuisje.

Bezoek de Sint-Willibrorduskerk in Borger

De Sint-Willibrorduskerk in Borger is een van de oudste kerken van Drenthe en een bezoekje waard. De kerk dateert uit de 13e eeuw en heeft een indrukwekkende geschiedenis. Daarnaast is er rondom de kerk een prachtige begraafplaats waar u rustig kunt wandelen en genieten van de stilte.

Ga op avontuur in Plopsa Indoor Coevorden

Voor een dagje plezier met de kinderen kunt u terecht bij Plopsa Indoor Coevorden. Hier kunnen de kinderen zich vermaken op de attracties van hun favoriete tv-figuren, zoals Kabouter Plop, Bumba en Mega Mindy.

Bezoek het Drents-Friese Wold

Het Drents-Friese Wold is een prachtig bosgebied dat u kunt verkennen tijdens uw verblijf bij Vakantiepark Hunzedal. U kunt hier prachtige wandelingen maken en genieten van de stilte en de rust. Er zijn verschillende routes te volgen, waaronder de Brink en Bosroute van 15 km.

Conclusie

De omgeving van Vakantiepark Hunzedal biedt een scala aan activiteiten voor jong en oud. Of u nu houdt van wandelen, fietsen, cultuur, gastronomie of avontuur, er is voor ieder wat wils. Verken de omgeving en geniet van een onvergetelijke vakantie in het mooie Drenthe!

Veelgestelde vragen

1. Hoe ver is het Nationaal Park Dwingelderveld van Vakantiepark Hunzedal?
Antwoord: Het Nationaal Park Dwingelderveld ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Vakantiepark Hunzedal.

2. Wat is de Hunebeddenroute en hoelang duurt deze?
Antwoord: De Hunebeddenroute voert langs verschillende hunebedden en is ongeveer 60 km lang, maar u kunt er ook voor kiezen om een deel van de route te lopen of te fietsen.

3. Hoeveel kilometer aan fietsroutes zijn er in het Hunzedal?
Antwoord: Er is meer dan 250 kilometer aan fietsroutes te verkennen in het Hunzedal.

4. Is er een zwembad op Vakantiepark Hunzedal?
Antwoord: Ja, er is een zwembad op Vakantiepark Hunzedal.

5. Waar kan ik de beste lokale gastronomie proeven in Drenthe?
Antwoord: Er zijn verschillende restaurants en eetgelegenheden in Drenthe waar u kunt genieten van de lokale keuken. Een aanrader is bijvoorbeeld Restaurant De Gaffel in Valthe.

Over ons

Informatie