Een natuurlijke ervaring: Verken het natuurgebied van Westerwolde vanaf Vakantiepark Emslandermeer

Wanneer je op zoek bent naar een vakantie vol natuur en rust, dan is het natuurgebied van Westerwolde in Groningen een geweldige bestemming. En je kunt deze prachtige omgeving verkennen vanaf Vakantiepark Emslandermeer. In dit artikel laten we je de vele mogelijkheden zien om deze natuurlijke ervaring te beleven.

Wat is Westerwolde?

Voor degenen die nog niet bekend zijn met de regio, Westerwolde ligt in het zuidoosten van de provincie Groningen. Het is een uniek gebied met uitgestrekte bossen, heidevelden, rustige meren, en rivieren. Een perfecte bestemming voor natuurliefhebbers.

Verken de natuur te voet

De beste manier om de prachtige omgeving van Westerwolde te verkennen is te voet. En vanaf Vakantiepark Emslandermeer zijn er verschillende wandelroutes beschikbaar. Bijvoorbeeld de wandeling door de Sellinger bossen, waar je kunt genieten van het uitzicht over het dal van de Ruiten Aa.

Fietsen door de natuur

Wil je liever fietsen dan wandelen? Dan is er ook genoeg te beleven in Westerwolde. Er zijn verschillende fietsroutes uitgestippeld om dit gebied te verkennen. Bijvoorbeeld de route langs het Smeerling-landschap en door het dal van de Ruiten Aa.

Ontdek de flora en fauna

Het natuurgebied van Westerwolde staat bekend om zijn rijke flora en fauna. Tijdens je verblijf op Vakantiepark Emslandermeer, kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Burcht Wedde. Hier kun je de vlindertuin en de educatieve bloemen- en kruidentuin bekijken.

Vissen in het Emslandermeer

Voor de vissers onder ons is er het Emslandermeer. Dit is het grootste meer in de omgeving en het is gevuld met verschillende soorten vis. Perfect voor een dagje vissen!

Ga kanoën op de Ruiten Aa

Wil je de rivier de Ruiten Aa verkennen? Dan is kanoën de perfecte optie. Vanaf Vakantiepark Emslandermeer kun je een kano huren en genieten van de prachtige omgeving vanaf het water.

Speel een potje golf

Vakantiepark Emslandermeer beschikt over een 9-holes golfbaan. Hier kun je een potje golf spelen tussen de natuurlijke omgeving. Een ontspannen manier om de dag door te brengen.

Bezoek de vestingstad Bourtange

Als je even genoeg hebt van de natuur, dan kun je een bezoek brengen aan de historische vestingstad Bourtange. Hier kun je het Bourtange museum bezoeken en alles ontdekken over de geschiedenis van deze unieke stad.

Probeer lokale gerechten

De regio van Westerwolde heeft een unieke keuken. Probeer bijvoorbeeld de paling uit het riviertje de Ruiten Aa of de kip van het hamster-ei, een lokale specialiteit.

Ga op avontuur met de kinderen

Vakantiepark Emslandermeer is perfect voor gezinnen met kinderen. Er is een binnen- en buitenzwembad, een speeltuin en in de omgeving zijn er genoeg activiteiten te beleven. Bijvoorbeeld het boomklimpark in Grolloo of het Kabouterpad in Sellingen.

Boek een natuurhuisje

Wil je nog meer tijd doorbrengen in de natuur? Boek dan een natuurhuisje bij Vakantiepark Emslandermeer. Hier kun je genieten van de rust en schoonheid van Westerwolde.

Tips voor het bezoeken van het gebied

Als je Westerwolde bezoekt, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende kleding en voedsel als je gaat wandelen of fietsen. En houd rekening met eventuele toegangskaarten voor attracties en activiteiten.

Conclusie

Westerwolde en Vakantiepark Emslandermeer zijn een geweldige combinatie voor een vakantie in de natuur. Met zoveel activiteiten en mogelijkheden om te verkennen, zul je je zeker niet vervelen. Boek nu een verblijf en ontdek de prachtige omgeving zelf!

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de openingstijden van Vakantiepark Emslandermeer?
2. Hoeveel kost het huren van een kano?
3. Kan ik fietsen huren bij Vakantiepark Emslandermeer?
4. Waar kan ik paling uit de Ruiten Aa proeven?
5. Zijn er honden toegestaan bij Vakantiepark Emslandermeer?

Over ons

Informatie