Een overzicht van evenementen en festivals in de buurt van Roompot Park Eksel

Als je op zoek bent naar een vakantie vol entertainment en vermaak, dan zijn evenementen en festivals een geweldige manier om je agenda te vullen. Gelukkig is er in de buurt van Roompot Park Eksel genoeg te doen voor jong en oud. Hieronder vind je een overzicht van de beste festivals, markten en andere evenementen die je deze vakantie niet mag missen.

1. Uitstapje naar Hasselt

Afstand: 26km
Hasselt is de perfecte bestemming voor een dagje uit en biedt een breed scala aan evenementen en culturele activiteiten. Van de grote en bekende Virga Jessefeesten in augustus, tot de Hasseltse Jeneverfeesten in oktober, er is altijd wel iets gaande in Hasselt.

1.1. Virga Jessefeesten

Wanneer: augustus
Dit evenement is een van de bekendste en grootste in de omgeving. De Virga Jessefeesten zijn religieuze evenementen ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Virga Jesse en trekken duizenden bezoekers uit de hele regio.

1.2. Hasseltse Jeneverfeesten

Wanneer: oktober
Jenever is de specialiteit van Hasselt en dat wordt gevierd tijdens de jaarlijkse Jeneverfeesten. Probeer verschillende soorten jenever, geniet van optredens en ontdek de culturele hoogtepunten van de stad.

2. Antiek- en brocantemarkt

Afstand: 14km
Mooie antieke meubels, decoratieve stukken en meer vind je op deze leuke markt in Peer. Het is de perfecte plek om wat rariteiten te vinden, te genieten van de sfeer en misschien wel het perfecte souvenir te vinden voor thuis.

3. Zomerbarbecue

Wanneer: zomermaanden
Voor een gezellige zomeravond hoef je niet ver te zoeken. Het park organiseert in de zomermaanden regelmatig gezellige barbecues. Geniet van heerlijk eten, gezellige samenkomsten en maak kennis met andere vakantiegangers.

3.1. Kookworkshop

Wanneer: zomermaanden
Leer de geheimen van het bereiden van heerlijke barbecuegerechten tijdens een kookworkshop en laat zien wat je geleerd hebt tijdens de barbecue.

4. Food Truck Festival

Wanneer: september
Als je geniet van goed eten en gezelligheid, dan is het Food Truck Festival in Hasselt een evenement dat je niet mag missen. Met tal van lekkere hapjes en drankjes is het festival de perfecte plek om te genieten van het beste dat de Belgische keuken te bieden heeft.

5. Kermis in Peer

Wanneer: september
De kermis in Peer is een traditioneel evenement dat bekend staat om de talrijke leuke en spannende attracties. Geniet van suikerspinnen, warme oliebollen en breng een bezoekje aan de markt.

6. Bloemencorso

Wanneer: september
Het Bloemencorso in Loenhout is een schitterende optocht van wagens die volledig versierd zijn met bloemen. Het evenement trekt bezoekers uit de hele regio en is een lust voor het oog.

7. Jaarmarkt in Peer

Wanneer: oktober
De Jaarmarkt in Peer is een gezellig evenement waar je tal van kraampjes vindt met lekkernijen, koopjes en ideeën voor cadeaus.

8. Halloweenfeest

Wanneer: oktober
Tijdens Halloween is het park omgetoverd tot een sprookjesachtige en griezelige omgeving. Beleef tal van activiteiten geschikt voor alle leeftijden: van griezelspellen tot een spooktocht.

9. Kerstmarkt Hasselt

Wanneer: december
In december maakt de stad Hasselt zich op voor de feestdagen met een uitgebreide kerstmarkt. Ga op zoek naar de perfecte kerstcadeaus en proef van de lekkerste glühwein.

10. Winterse wandeling

Afstand: 10km
Geniet van de frisse winterlucht en de omgeving tijdens een winterse wandeling in de buurt van het park. Trakteer jezelf daarna op een warm drankje bij een gezellig café en bespreek de hoogtepunten van de wandeling.

Kortom, met deze evenementen en festivals in de buurt van Roompot Park Eksel hoef je je deze vakantie geen moment te vervelen. Van traditionele evenementen tot moderne festivals, er is voor ieder wat wils. Kom naar het Park en ontdek wat de omgeving te bieden heeft.

Veelgestelde vragen

1. Wat is er te doen in Hasselt?

Hasselt biedt verschillende evenementen en culturele activiteiten, waaronder de bekende Virga Jessefeesten in augustus en de Hasseltse Jeneverfeesten in oktober.

2. Hoe ver is de antiek- en brocantemarkt van het park?

De markt bevindt zich op slechts 14km afstand van het park.

3. Zijn er activiteiten voor kinderen tijdens het Halloweenfeest?

Ja, er zijn tal van activiteiten geschikt voor alle leeftijden, van griezelspellen tot een spooktocht.

4. Hoe ver is de winterse wandeling van het park?

De wandeling bevindt zich op slechts 10km afstand van het park.

5. Wanneer is de kerstmarkt in Hasselt?

De kerstmarkt in Hasselt vindt plaats in december.

Over ons

Informatie