Een perfect weekend in Bordeaux: ontdek de hoogtepunten van Bordeaux in slechts twee dagen.

Bordeaux is een stad in het zuidwesten van Frankrijk en is de hoofdstad van de regio Aquitanië. De stad staat bekend als de wijnhoofdstad van de wereld en heeft een charmante mix van historische bezienswaardigheden, bruisende plekken om te eten en te drinken en een ontspannen sfeer. Het is een perfecte bestemming voor een weekendje weg. Hier zijn de hoogtepunten van Bordeaux die u niet mag missen tijdens een tweedaags bezoek aan de stad.

Dag 1: Verken het historische centrum

H1. Place de la Bourse

Begin uw dag op de Place de la Bourse, het iconische plein van Bordeaux. Bewonder de beroemde fontein en de prachtige architectuur van de omliggende gebouwen. Maak een wandeling langs de Miroir d’Eau, een reflecterend nevelmeer aan de voet van het plein.

H2. Kathedraal van Saint-André

Loop naar de nabijgelegen kathedraal van Saint-André om een van de oudste en meest indrukwekkende gebouwen van de stad te zien. De kathedraal is een gotisch meesterwerk uit de 13e eeuw en biedt een adembenemend uitzicht op de stad.

H2. Rue Sainte-Catherine

Maak vervolgens uw weg over de populaire Rue Sainte-Catherine, de langste winkelstraat van Europa. Dit is een paradijs voor winkelliefhebbers, met grote warenhuizen, modewinkels en boetieks.

H3. Het Grand Théâtre

Bezoek daarna het Grand Théâtre, een prachtig theater gebouwd in de 18e eeuw, ook wel de Opera van Bordeaux genoemd. Bewonder de architectuur en neem een rondleiding door het gebouw.

H3. Place des Quinconces

Ga daarna naar de Place des Quinconces, een groot openbaar plein in Bordeaux. Het is het grootste plein van Frankrijk en biedt tal van prachtige sculpturen en fonteinen.

H4. Jardin Public

Eindig uw dag met een bezoek aan de Jardin Public, een prachtig park in het hart van de stad. Het beschikt over vijvers, tuinen en een speelplaats. Neem een pauze en ontspan te midden van de natuur.

Dag 2: Wijnproeverijen en culturele bezoeken

H1. Wijnproeverijen

Begin uw tweede dag in Bordeaux met wijnproeverijen. Bordeaux is wereldberoemd om zijn wijnen en heeft daarom tal van proeflokalen om zijn klanten te verwennen. Bezoek bijvoorbeeld La Cité du Vin, een wijnmuseum en bezoek het proeflokaal om de beste wijnen van de streek te proeven.

H2. Het Musée des Beaux-Arts de Bordeaux

Breng vervolgens een bezoek aan het Musée des Beaux-Arts de Bordeaux. Het is een van de grootste kunstmusea van Frankrijk en biedt tal van werken van Europese meesters naast hedendaagse kunstwerken.

H2. De Basilique Saint-Michel

Bezoek daarna de middeleeuwse Basilique Saint-Michel, een UNESCO-werelderfgoed. Het is een prachtig voorbeeld van de gotische architectuur uit de 14e en 15e eeuw.

H3. Het Musée d’Aquitaine

Ga daarna naar het Musée d’Aquitaine om meer over de lokale geschiedenis te ontdekken. Het museum biedt exposities over de geschiedenis en cultuur van Bordeaux en de regio Aquitaine.

H4. Het CAPC Musée d’Art Contemporain

Eindig uw weekend in Bordeaux in het CAPC Musée d’Art Contemporain, een museum voor moderne kunst in een oud pakhuis op de oevers van de Garonne. Het biedt tal van werken van hedendaagse kunstenaars en vormt de perfecte afsluiting van uw bezoek aan Bordeaux.

Conclusie

Bordeaux is een prachtige stad vol cultuur, geschiedenis en wijn. Met deze hoogtepunten kunt u in slechts twee dagen de beste attracties van de stad ontdekken, van historische bezienswaardigheden tot moderne kunstexposities en wijnproeverijen. Het is een perfecte bestemming voor een weekendje weg en een onvergetelijke vakantie-ervaring.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de beste wijnen om te proberen in Bordeaux?
Er zijn tal van wijnen die het proberen waard zijn in Bordeaux, waaronder de beroemde Cabernet Sauvignon en Merlot-druiven. Een bezoek aan La Cité du Vin kan u helpen bij het vinden van de beste wijnen om te proberen in de regio.

2. Is Bordeaux een dure vakantiebestemming?
Bordeaux kan inderdaad een beetje duur zijn, vooral als u geïnteresseerd bent in wijnproeverijen en eten in de restaurants op de hogere eind wordt gebracht. Er zijn echter tal van budgetopties voor accommodatie en eten in de stad.

3. Hoeveel tijd heb ik nodig om de stad te verkennen?
Een weekend in Bordeaux is voldoende om de belangrijkste hoogtepunten van de stad te verkennen. Voor een meer uitgebreid bezoek kunt u echter beter minimaal een week in de stad verblijven.

4. Wanneer is de beste tijd om Bordeaux te bezoeken?
De beste tijd om Bordeaux te bezoeken is tijdens de lente of herfst wanneer het weer mild en aangenaam is, en de drukte van de zomer is afgelopen.

5. Zijn er stranden in Bordeaux?
Hoewel Bordeaux zelf geen strand heeft, zijn er tal van prachtige stranden in de buurt, waaronder de stranden van Arcachon en Lacanau. Deze zijn gemakkelijk bereikbaar met de bus of auto.

Over ons

Informatie