Een reis door de geschiedenis van de Provence: bezoek middeleeuwse steden en Romeinse ruïnes

De Provence is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Frankrijk. Het biedt niet alleen prachtige landschappen en culinaire hoogstandjes, maar ook een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Tijdens een bezoek aan de Provence kun je middeleeuwse steden en Romeinse ruïnes ontdekken en een reis door de geschiedenis maken. In dit artikel nemen we je mee op zo’n reis en geven we tips over wat je niet mag missen.

Historische hoogtepunten in de Provence

De Provence heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot het oude Rome. Tijdens je bezoek mag je de volgende historische hoogtepunten niet missen:

Romeinse ruïnes in Arles

Arles is een stad in de Provence die bekendstaat om zijn Romeinse geschiedenis en architectuur. Hier vind je de indrukwekkende Romeinse arena en het amfitheater, die beide dateren uit de 1e eeuw na Christus en tot de grootste in hun soort behoren.

Het Romeinse aquaduct van Pont du Gard

Het Pont du Gard aquaduct is een van de best bewaard gebleven Romeinse aquaducten ter wereld. Het werd gebouwd in de 1e eeuw na Christus om water uit de heuvels naar de stad Nîmes te brengen en is een technisch hoogstandje.

Het Palais des Papes in Avignon

Avignon was in de 14e eeuw de zetel van de pausen en het Palais des Papes is een van de grootste gotische paleizen ter wereld. Het is een indrukwekkend staaltje middeleeuwse architectuur en biedt een fascinerende blik op deze periode in de geschiedenis.

Het Romeinse theater van Orange

Het Romeinse theater van Orange is een ander indrukwekkend staaltje Romeinse architectuur in de Provence. Het dateert uit de 1e eeuw na Christus en is het best bewaard gebleven Romeinse theater in Europa.

Middeleeuwse steden in de Provence

Naast Romeinse ruïnes heeft de Provence ook tal van middeleeuwse steden die een bezoek waard zijn. Hieronder vind je een aantal van de beste middeleeuwse steden in de Provence:

Les Baux-de-Provence

Les Baux-de-Provence is een pittoresk middeleeuws stadje dat op een rotsachtige heuvel ligt. Het heeft smalle steegjes, oude stenen huizen en een kasteelruïne die een prachtig uitzicht biedt over het omliggende landschap.

Avignon

Avignon is vooral bekend om zijn Palais des Papes, maar het heeft ook een prachtige middeleeuwse binnenstad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je vindt er schilderachtige straatjes, historische gebouwen en uitstekende restaurants.

Aix-en-Provence

Aix-en-Provence is een elegante stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het heeft veel mooie pleinen, historische gebouwen en prachtige parken.

Uzès

Uzès is een charmant middeleeuws stadje dat bekendstaat om zijn pittoreske pleinen, smalle straatjes en prachtige architectuur. Het heeft ook een indrukwekkend middeleeuws kasteel dat een bezoek waard is.

Conclusie

Een reis door de geschiedenis van de Provence is een onvergetelijke ervaring. Met de hierboven genoemde bezienswaardigheden en steden ben je verzekerd van een fascinerende reis naar het verleden. Vergeet niet om je camera mee te nemen om deze historische hoogtepunten voor altijd vast te leggen.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de openingstijden van de Romeinse arena in Arles?
Antwoord: De openingstijden van de Romeinse arena in Arles variëren afhankelijk van het seizoen. Raadpleeg de officiële website voor de meest recente openingstijden.

2. Is het Palais des Papes in Avignon voor rolstoelgebruikers toegankelijk?
Antwoord: Ja, het Palais des Papes is grotendeels toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn liften en hellingbanen beschikbaar om de verschillende verdiepingen te bereiken.

3. Kun je een gids huren voor een bezoek aan de Romeinse ruïnes in Arles?
Antwoord: Ja, er zijn diverse gidsen beschikbaar voor een bezoek aan de Romeinse ruïnes in Arles. Je kunt deze gidsen ter plaatse huren.

4. Is het mogelijk om het Pont du Gard aquaduct te beklimmen?
Antwoord: Nee, het is niet toegestaan om het Pont du Gard aquaduct te beklimmen. Er zijn echter wel wandelpaden langs het aquaduct die je een prachtig uitzicht bieden.

5. Kan ik mijn hond meenemen naar de middeleeuwse stad Les Baux-de-Provence?
Antwoord: Ja, honden zijn toegestaan in Les Baux-de-Provence, maar moeten wel aangelijnd zijn. Houd er rekening mee dat niet alle restaurants en bezienswaardigheden huisdieren toelaten, dus informeer vooraf.

Over ons

Informatie