Een roadtrip door Normandië: De mooiste routes en pittoreske dorpjes om te bezoeken

Een roadtrip door Normandië is een avontuurlijke manier om deze regio te verkennen. Normandië staat bekend om haar rijke geschiedenis, mooie landschappen en pittoreske dorpjes. In dit artikel zullen we de beste routes en dorpjes bespreken om te bezoeken tijdens jouw roadtrip door Normandië.

Waar te beginnen

Normandië is gemakkelijk te bereiken vanuit Parijs als je per trein of auto reist. Als je met de auto gaat kun je het beste beginnen in Rouen of Caen. Als je vanuit Nederland komt, kun je het beste de ferry pakken vanuit Hoek van Holland naar Harwich en vervolgens naar de haven van Dieppe rijden.

Route 1: De invasiestranden

Eén van de meest bekende routes in Normandië is de invasiestranden route. Deze route neemt je mee langs de stranden waar de geallieerden aan land kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Start bij Pointe du Hoc en bezoek vervolgens Omaha Beach, Utah Beach en Sword Beach. Breng ook een bezoek aan het indrukwekkende Memorial de Caen-museum.

Route 2: De Côte Fleurie

De Côte Fleurie is een prachtige route die langs de kustlijn van Normandië loopt. Deze route neemt je mee langs charmante dorpjes zoals Honfleur, waar je een bezoek kunt brengen aan het beroemde havengebied, en Deauville, een prachtig strandplaatsje met een rijke geschiedenis.

Route 3: De Auge

De Auge is een rustige, landelijke route die door een bebost gebied met kleine dorpjes en kastelen loopt. Deze route neemt je mee langs pittoreske dorpjes zoals Beuvron-en-Auge, een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Breng ook een bezoek aan Cambremer, een charmant dorpje dat bekend staat om haar heerlijke ciders.

Route 4: De abdijroute

De abdijroute neemt je mee langs middeleeuwse abdijen en historische kastelen. Begin bij de Abbaye de Jumièges, een prachtig klooster uit de 11e eeuw. Breng ook een bezoek aan de Abdij van Saint-Wandrille de Fontenelle en het kasteel van Gaillard.

Route 5: De Mont-Saint-Michel

De Mont-Saint-Michel is een iconisch eiland in Normandië en een plaats die je tijdens jouw roadtrip niet mag missen. Parkeer je auto in de buurt en wandel vervolgens naar het eiland om te genieten van het prachtige uitzicht en de unieke architectuur van de abdij.

Pittoreske dorpjes die je niet mag missen

– Bayeux: Bekend om het Tapijt van Bayeux, een historisch tapijt dat de slag bij Hastings weergeeft. Ook kun je hier een bezoek brengen aan de indrukwekkende kathedraal van Notre-Dame.
– Barfleur: Een charmant, oud vissersdorpje met smalle straatjes en een pittoreske haven.
– Saint-Céneri-le-Gérei: Een schilderachtig dorpje gelegen aan de rivier Sarthe. Hier vind je verschillende kunstgalerijen en ambachtelijke winkels.
– Le Bec-Hellouin: Een prachtig dorpje met vakwerkhuizen en een indrukwekkende abdij.
– Veules-les-Roses: Een klein dorpje gelegen aan de kustlijn. Hier kun je genieten van heerlijke zeevruchten en prachtige stranden.

Conclusie

Normandië heeft zoveel te bieden voor reizigers die houden van geschiedenis, prachtige landschappen en pittoreske dorpjes. Maak gebruik van onze routes en bezoek de meest indrukwekkende plekjes die deze regio rijk is.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd om Normandië te bezoeken?
– Normandië is het hele jaar door te bezoeken, maar de beste tijd is van mei tot september vanwege het goede weer.

2. Heb ik een auto nodig om Normandië te verkennen?
– Hoewel het mogelijk is om Normandië te verkennen met het openbaar vervoer, is het huren van een auto de beste manier om alle pittoreske dorpjes te bezoeken.

3. Hoeveel dagen heb ik nodig om Normandië te verkennen?
– We raden aan om minimaal 5 dagen uit te trekken om de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken, maar als je alle routes en dorpjes van dit artikel wil zien, kun je het beste twee weken uittrekken.

4. Wat zijn de leukste stranden in Normandië?
– De mooiste stranden van Normandië zijn Omaha Beach, Juno Beach, Sword Beach en Utah Beach.

5. Is het veilig om in Normandië te rijden?
– Ja, het rijden in Normandië is veilig, maar houd rekening met smalle straatjes en wegwerkzaamheden in de zomermaanden.

Over ons

Informatie