Een romantisch weekendje weg op Hoeve de Betuwe: wat mag je niet missen?

Ben je op zoek naar een romantisch uitje met je geliefde? Overweeg dan eens Hoeve de Betuwe! Deze historische boerderij in het hart van Nederland biedt alles wat je nodig hebt voor een klassiek romantisch weekendje weg. Hier zijn enkele dingen die je niet mag missen tijdens je verblijf:

Geniet van de prachtige omgeving

De Betuwe staat bekend om zijn prachtige landschap van boerderijen, boomgaarden en rivieren. Maak daarom zeker een wandeling of fietstocht door de omgeving om van al dit moois te genieten. Huur eventueel een tandemfiets voor een extra leuke ervaring. Of maak een romantische boottocht over de Linge.

Proef de lokale specialiteiten

De Betuwe staat ook bekend om zijn lekkere fruit en streekproducten. Bezoek daarom de verschillende fruitbedrijven, kaasboerderijen, wijngaarden en ambachtelijke bakkerijen om te proeven wat de streek te bieden heeft.

Relax in de wellnessruimte

Ontspan samen in de wellnessruimte bij Hoeve de Betuwe. Hier vind je een sauna, jacuzzi en een infraroodcabine. Boek eventueel nog een heerlijke massage om helemaal tot rust te komen.

Bezoek historische bezienswaardigheden

De Betuwe heeft een rijke geschiedenis en er zijn vele historische bezienswaardigheden te bezoeken. Breng een bezoek aan het middeleeuwse kasteel in Geldermalsen, of ontdek het historische centrum van Tiel. Ook het Flipje & Streekmuseum is een aanrader.

Ga op wijnproeverij

De Betuwe heeft een aantal mooie wijngaarden waar je wijn kunt proeven. Maak een afspraak en proef de heerlijke wijnen van de streek. Sommige boerderijen bieden naast wijnproeverijen ook rondleidingen door de wijngaard aan.

Boek een jacuzzi suite

Maak je verblijf extra romantisch door een jacuzzi suite te boeken bij Hoeve de Betuwe. Je hebt hier een eigen jacuzzi op de kamer waar je samen in kunt ontspannen.

Maak een ballonvaart

Zweef samen over de Betuwe en bewonder het prachtige landschap vanuit de lucht. Er zijn verschillende bedrijven waarbij je een ballonvaart kunt boeken en vaak is het mogelijk om deze te combineren met een heerlijk ontbijt of champagne-ontbijt.

Ga op avontuur in de natuur

Huur een kano of kajak en peddel over de rivieren in de Betuwe. Of maak een spannende wandeling over de klompenpaden en ontdek de natuurlijke omgeving van Hoeve de Betuwe.

Bezoek de lokale markten

De Betuwe heeft verschillende lokale markten waar je de streekproducten kunt kopen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Kaas- en Boerenmarkt in Beesd waar je de lekkerste kaas, wijn en fruit kunt proeven en kopen.

Maak een culinaire wandeling

Boek een culinaire wandeling en ontdek de Betuwe op een lekkere manier. Tijdens deze wandeling proef je de lekkerste streekproducten bij verschillende eet- en drinkgelegenheden.

Ga op pad met een huifkar

Ontdek de Betuwe in een huifkar en verken de omgeving op een ontspannen manier. Rondom Hoeve de Betuwe zijn verschillende bedrijven die deze huifkartochten aanbieden.

Bezoek het bloesempark

Tijdens de lenteperiode staan er in de Betuwe talloze bloesembomen in bloei, wat zorgt voor een prachtig kleurenpalet. Bezoek daarom het bloesempark in Geldermalsen en maak een wandeling tussen de bloesembomen.

Proef de Betuwse Cider

Naast de heerlijke wijnen heeft de Betuwe ook zijn eigen cider. Bij verschillende boerderijen en stokerijen kun je deze overheerlijke appelcider proeven en kopen.

Ga uit eten bij een Michelinster-restaurant

Ben je op zoek naar een culinair hoogtepunt tijdens je verblijf? In de Betuwe zijn een aantal Michelinster restaurants gevestigd, zoals Rijnzicht en De Heeren van Driebergen. Reserveer tijdig voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

Slenter langs de dijkjes

De Betuwe is omringd door dijkjes die uitnodigen om te slenteren. Wandel hand in hand over de dijkjes en bewonder de rivieren die door de streek stromen.

Bezoek de Betuwe in het najaar

Tijdens het najaar kleurt de Betuwe in warme herfsttinten. Maak daarom zeker een wandeling door de omgeving en geniet van al het moois in deze periode.

Nu weet je wat je niet mag missen tijdens een romantisch weekendje weg op Hoeve de Betuwe. Zorg voor een onvergetelijke ervaring met deze tips en geniet van elkaar in deze prachtige omgeving.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste periode om de Betuwe te bezoeken?
– De beste periode om de Betuwe te bezoeken is tijdens de lente, wanneer de bloesembomen in bloei staan. Ook het najaar is een mooie periode vanwege de herfstkleuren.

2. Is het mogelijk om een ballonvaart te boeken bij Hoeve de Betuwe?
– Nee, Hoeve de Betuwe biedt geen ballonvaarten aan. Er zijn echter wel verschillende bedrijven die ballonvaarten aanbieden in de omgeving.

3. Is er een restaurant bij Hoeve de Betuwe?
– Nee, Hoeve de Betuwe heeft geen eigen restaurant. Er zijn echter wel tal van eetgelegenheden in de streek waar je heerlijk kunt eten.

4. Is de Betuwse cider alcoholvrij?
– Nee, de Betuwse cider bevat alcohol. Het alcoholpercentage verschilt per cider.

5. Zijn er ook activiteiten voor kinderen in de Betuwe?
– Ja, er zijn verschillende activiteiten voor kinderen in de Betuwe. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de kinderboerderij, het Flipje & Streekmuseum, of ga op pad met een huifkar.

Over ons

Informatie