‘Een route langs de mooiste stranden van Côte de Nacre’

Breng je vakantie in Normandië door en ontdek de prachtige stranden van Côte de Nacre. Dit stuk kustlijn staat bekend om zijn brede stranden, rustige dorpjes en levendige badplaatsen. In dit artikel nemen we je mee op een route langs de mooiste stranden van deze regio.

1. Sword Beach

Begin je route bij Sword Beach, een van de vijf stranden waar de geallieerden in 1944 aan land kwamen. Tegenwoordig is dit een prachtig strand met een kalme zee en veel groen. Bezoek ook de nabijgelegen musea en monumenten om meer te leren over deze historische locatie.

2. Ouistreham Beach

Vervolg je route naar Ouistreham Beach, een populaire badplaats met een mooi zandstrand en veel restaurants en winkels. Neem een duik in de zee of breng een bezoek aan de nabijgelegen vuurtoren voor een panoramisch uitzicht over de kust.

3. Lion-sur-Mer

Lion-sur-Mer is een charmant dorpje aan zee met een rustig strand en veel historische gebouwen. Breng een bezoek aan de kerk uit de 12e eeuw of ga op zoek naar de antiekwinkels in het centrum van het dorp.

4. Luc-sur-Mer

Luc-sur-Mer is een gezellige badplaats met een breed zandstrand en veel recreatiemogelijkheden. Huur een waterfiets of ga jetskiën op de zee. In de zomermaanden vinden er regelmatig concerten en evenementen plaats op het strand.

5. Courseulles-sur-Mer

Courseulles-sur-Mer is een populaire badplaats met een sfeervol centrum en een mooi zandstrand. Bezoek de vismarkt en probeer verse vis van de lokale vissers. Ook de nabijgelegen Duitse bunkers uit de Tweede Wereldoorlog zijn de moeite waard om te bekijken.

6. Arromanches Beach

Arromanches Beach is een historische locatie waar de geallieerden in 1944 kunstmatige havens bouwden om manschappen en materieel aan land te kunnen brengen. Vandaag de dag is dit een rustig strand met een prachtig uitzicht op zee en de kliffen.

7. Port-en-Bessin-Huppain

Port-en-Bessin-Huppain is een gezellig vissersdorpje met een mooie haven en een groot strand. Probeer hier de lokale specialiteit, coquilles Saint-Jacques, en geniet van het prachtige uitzicht op zee.

8. Omaha Beach

Omaha Beach is een van de bekendste stranden van Normandië vanwege de hevige gevechten die hier in 1944 hebben plaatsgevonden. Tegenwoordig is dit een indrukwekkende plek met een groot monument ter herinnering aan de soldaten die hier zijn gestorven.

9. Grandcamp-Maisy

Grandcamp-Maisy is een charmant dorpje met een mooie haven en een breed zandstrand. Bezoek hier het oesterdorpje en probeer de lokale zeevruchten. Ook een bezoek aan de nabijgelegen Duitse batterij is de moeite waard.

10. La Pointe du Hoc

Eindig je route bij La Pointe du Hoc, een klif met een panoramisch uitzicht op de zee. Deze locatie was tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke strategische plek en diende als uitkijkpost voor de Duitse troepen.

Conclusie

Normandië is een prachtige regio met vele mooie stranden. Tijdens deze route langs de kustlijn van Côte de Nacre heb je de mogelijkheid om zowel historische locaties te bezoeken als te genieten van de rustige stranden en sfeervolle dorpjes. Trek er op uit en ontdek deze mooie streek zelf!

Veelgestelde vragen

1. Welk strand is het beste voor watersporten?
Het strand bij Luc-sur-Mer heeft veel recreatiemogelijkheden, waaronder watersporten zoals jetskiën en waterfietsen.

2. Welke stranden hebben een historische achtergrond?
Sword Beach, Arromanches Beach en Omaha Beach hebben allemaal een belangrijke rol gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog.

3. Kan ik in Courseulles-sur-Mer verse vis kopen?
Ja, Courseulles-sur-Mer heeft een vismarkt waar lokale vissers hun verse vis verkopen.

4. Kan ik overal langs de kustlijn wandelen?
Ja, langs de hele kustlijn van Côte de Nacre loopt een wandelroute.

5. Wanneer is de beste tijd om deze route te rijden?
Deze route is het hele jaar door goed te rijden, maar de zomermaanden zijn het meest populair vanwege het goede weer en de vele evenementen die plaatsvinden.

Over ons

Informatie