Een wandeltocht in de omgeving van Camping Village Piccola Gardiola: ontdek de prachtige natuurlijke landschappen

Camping Village Piccola Gardiola biedt niet alleen de perfecte plek voor kamperen, maar ook de perfecte uitvalsbasis voor avonturiers en natuurliefhebbers. De omgeving van de camping biedt talloze mogelijkheden voor wandelaars om de prachtige natuurlijke landschappen te ontdekken. Van bergen tot meren en van valleien tot bossen, de omgeving biedt het allemaal. Hier zijn enkele wandelroutes om te verkennen tijdens uw verblijf:

1. Wandeling naar de top van Monte Baldo

Een van de meer uitdagende opties is een wandeling naar de top van Monte Baldo. Dit is een lange wandeling, dus zorg ervoor dat u genoeg snacks en water meeneemt. De beloning is echter de oneindige uitzichten die u krijgt vanaf de top.

2. Wandeling rondom Lago di Garda

De omgeving van Camping Village Piccola Gardiola biedt verschillende opties om te wandelen rondom het prachtige Lago di Garda. Een van de meest populaire routes is de wandeling van Moniga del Garda naar Manerba del Garda die je langs bezienswaardigheden zoals de Rocca di Manerba brengt.

3. Wandeling door het nationale park Parco Alto Garda Bresciano

Als u de inheemse planten en dieren van de regio wilt zien, dan moet u zeker een wandeling maken door het nationale park Parco Alto Garda Bresciano. Hier krijg je een kans om zeldzame planten en vogels te spotten terwijl je door het afwisselende landschap wandelt.

4. Wandeling langs de watervallen van Varone

Een populaire wandelroute die iets minder inspanning vergt, is die door de watervallen van Varone. Deze wandeling brengt je langs een indrukwekkend natuurlijk spektakel van de watervallen en door een adembenemend groen landschap.

5. Wandeling over de oude Via Augusta weg

De oude Romeinse Via Augusta-route loopt door de omgeving van de camping en is de perfecte route voor een historische wandeling. Je komt langs oude ruïnes en historische bezienswaardigheden terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op de omliggende natuur.

6. Wandeling naar de top van de berg Sasso

Als je het niet erg vindt om een ​​beetje uit te ademen, dan is de wandeling naar de top van de berg Sasso zeker de moeite waard. Het uitzicht hierboven is fenomenaal en de frisse berglucht zal je helpen om te ontspannen en te genieten van het moment.

7. Wandeling door het middeleeuwse dorp Canale di Tenno

Canale di Tenno is een charmant klein middeleeuws dorpje in de buurt van Camping Village Piccola Gardiola dat zeker een bezoek waard is. Maar waarom zou u niet een wandeling maken in plaats van er met de auto naartoe te gaan? Je ziet het landschap en de pittoreske huizen vanuit een heel ander perspectief.

8. Wandeling door de Marocche-vlakte

Een andere wandeloptie vanuit de camping is de Marocche-vlakte, een prachtig open landschap dat is ontstaan ​​uit lavastromen uit het verre verleden. De wandeling brengt je langs de overblijfselen van deze lavastromen en biedt je ook een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

9. Wandeling langs de Ledro-vallei

De Ledro-vallei is een verborgen juweeltje in de buurt van Camping Village Piccola Gardiola. Een wandeling door deze vallei is een must als je de gelegenheid hebt. Het biedt je een geweldige kans om de stress van het dagelijkse leven achter je te laten en te genieten van het landschap en de rust om je heen.

10. Wandeling langs de rivier de Sarca

De rivier de Sarca is een populaire plek voor vissers, maar het is ook een geweldige plek om te wandelen. De weg langs de rivier is gemakkelijk begaanbaar en biedt je een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en de heldere blauwe lucht.

11. Wandeling door de Benaco windgaten

De Benaco windgaten zijn een uniek landschap in de omgeving van Camping Village Piccola Gardiola. Hier zul je landschap met gaten in de grond vinden, gevormd door de wind. Het is een fascinerende wandeling en biedt je ook mooie uitzichten.

12. Wandeling langs de oever van de rivier de Brasa

De rivier de Brasa begint als een smalle stroom in de bergen en wordt breder naarmate het dichter bij het Gardameer komt. Langs de oevers van deze schilderachtige rivier is een wandeling die voert doorbossen en velden met uitzicht op de bergen.

13. Wandeling langs de Sentiero del Ponale

Als je houdt van wandelen over paden langs de bergen, dan is de Sentiero del Ponale de perfecte wandeling voor jou. Deze wandeling is niet altijd vlak, dus zorg ervoor dat je je wandelschoenen aantrekt en je pauzes goed plant. Maar de uitzichten die je hier krijgt zijn zeker de moeite waard.

14. Wandeling door het natuurreservaat Valli del Chiese

Het natuurreservaat Valli del Chiese is een prachtige plek om te wandelen met een afwisselend landschap en veel verschillende soorten dieren en planten. Het biedt een rustgevende manier om je verblijf op de camping af te ronden.

15. Wandeling naar de top van de berg Altissimo

De berg Altissimo is een van de hoogste punten van de omgeving rond Camping Village Piccola Gardiola. De wandeling naar de top is uitdagend maar de uitzichten op de top zijn prachtig. Deze wandeling is perfect voor degenen die graag hun fysieke grenzen opzoeken.

Of je nu een fanatieke wandelaar bent of een beginner, Camping Village Piccola Gardiola is de perfecte plek om te verblijven en de omgeving te verkennen. Met deze wandelroutes krijg je een voorproefje van de prachtige natuurlijke landschappen van de omgeving. Dus pak je wandelschoenen en ga op avontuur!

Veelgestelde vragen

Wat moet ik meenemen tijdens het wandelen in de omgeving van Camping Village Piccola Gardiola?

Het is belangrijk om voldoende water, snacks en zonnebrandcrème mee te nemen. Wandelschoenen met grip zijn ook essentieel. Een kaart of GPS-apparaat is ook handig om bij je te hebben.

Zijn er georganiseerde wandeltochten beschikbaar?

Ja, er zijn begeleide wandeltochten beschikbaar die vertrekken vanaf Camping Village Piccola Gardiola. U kunt de receptie om meer informatie vragen.

Zijn de wandelroutes kindvriendelijk?

Sommige wandelroutes zijn kindvriendelijk, terwijl andere routes meer geschikt zijn voor volwassenen. Het is belangrijk om de moeilijkheidsgraad van de wandeling te controleren voordat u begint.

Wanneer is de beste tijd om te gaan wandelen in de omgeving van Camping Village Piccola Gardiola?

De lente en de herfst zijn het beste seizoen om te gaan wandelen, vanwege het aangename weer en de laagste drukte. In de zomer kan het erg heet zijn en in de winter kan er sneeuw en ijs liggen.

Is het verplicht om een ​​gids te hebben bij het wandelen?

Het is niet verplicht om een ​​gids te hebben om te gaan wandelen in de omgeving, maar het wordt wel aangeraden voor uw veiligheid en om het meeste uit uw wandeltocht te halen.

Over ons

Informatie