Egmond aan Zee met kinderen: de leukste en meest educatieve familie-activiteiten

Als je op zoek bent naar een leuke vakantiebestemming voor het hele gezin, dan is Egmond aan Zee een goede keuze! Dit mooie kustplaatsje in Noord-Holland biedt namelijk tal van activiteiten voor jong én oud. Hieronder vind je de leukste en meest educatieve familie-activiteiten in Egmond aan Zee.

Strandwandeling maken

Begin de dag goed door samen met het gezin een strandwandeling te maken. Het strand van Egmond aan Zee is maar liefst 8 kilometer lang en biedt volop ruimte om te genieten van de zee, zand en de prachtige omgeving.

Zeeaquarium bezoeken

In het zeeaquarium van Egmond aan Zee kun je als gezin kennis maken met de vele dieren die leven in de zee. Bewonder onder andere haaien, piranha’s en zeesterren en beleef zo een leuke en educatieve middag.

Vuurtoren beklimmen

Een echte must-do tijdens je verblijf in Egmond aan Zee is het beklimmen van de vuurtoren. Vanaf de top van de vuurtoren heb je een geweldig uitzicht over het dorp, de zee en de omgeving.

Bezoek aan Museum van Egmond

Wil je met je gezin meer leren over de geschiedenis van Egmond aan Zee? Breng dan een bezoek aan het Museum van Egmond. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van het dorp en de omgeving.

Wandeling door de duinen

Een wandeling door de duinen is niet alleen ontspannend, maar ook nog eens bijzonder educatief. Wist je bijvoorbeeld dat hier veel zeldzame dieren en planten voorkomen? Maak een mooie wandeling met het gezin en leer zo meer over de natuur.

Kanoën op het meer

Vind je het leuk om als gezin actief bezig te zijn? Ga dan kanoën op het meer van Egmond aan Zee. Dit is niet alleen goed voor de teambuilding, maar ook nog eens erg leuk en spannend.

Stand-up paddle boarden

Met de hele familie stand-up paddle boarden? Dat kan in Egmond aan Zee! Peddel samen over de zee en geniet zo van de mooie omgeving. Een echte aanrader!

Klimmen in klimpark

Voor de echte avonturiers onder ons is er het klimpark in Egmond aan Zee. Hier kunnen jong en oud zich uitleven op de verschillende klimparcoursen, die variëren van makkelijk tot moeilijk.

Bezoek aan kaasmarkt in Alkmaar

Op zo’n 10 kilometer afstand van Egmond aan Zee vind je de gezellige kaasmarkt in Alkmaar. Hier kun je als gezin de echte Hollandse tradities beleven en genieten van de lekkere kazen.

Bezoek aan Abdij van Egmond

Ben je benieuwd naar het kloosterleven en de rijke geschiedenis van de abdij van Egmond? Breng dan een bezoek aan deze bijzondere plek en leer zo meer over het religieuze leven.

Fietstocht langs de kust

Huur een fiets en maak samen met het gezin een mooie fietstocht langs de kust van Egmond aan Zee. Dit is niet alleen een leuke, maar ook een gezonde manier om de omgeving te verkennen.

Zwemmen in subtropisch zwembad

Ook op regenachtige dagen hoef je je in Egmond aan Zee niet te vervelen. Breng een bezoek aan het subtropisch zwembad en geniet van vele uren waterpret!

Bezoek aan bollenvelden

In de omgeving van Egmond aan Zee vind je tal van bollenvelden. Tijdens het voorjaar kleuren deze velden prachtig rood, geel en blauw. Maak hier een mooie wandeling en geniet samen met het gezin van de prachtige bloemen.

Bezoek aan kaasboerderij

In Egmond aan Zee kun je ook een bezoek brengen aan een echte kaasboerderij. Hier leer je hoe kaas wordt gemaakt en mag je natuurlijk ook proeven van de lekkere kazen.

Paardrijden op het strand

Tot slot kun je als gezin ook gaan paardrijden op het strand van Egmond aan Zee. Dit is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten!

Egmond aan Zee is een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin. Er zijn tal van activiteiten te doen die niet alleen leuk, maar ook nog eens educatief zijn. Van een strandwandeling maken tot stand-up paddle boarden en van het bezoek aan een kaasboerderij tot paardrijden op het strand: in Egmond aan Zee is er voor ieder wat wils!

Wat zijn de leukste familie-activiteiten in Egmond aan Zee?

De leukste familie-activiteiten in Egmond aan Zee zijn onder andere het maken van een strandwandeling, het bezoeken van het zeeaquarium, het beklimmen van de vuurtoren en het bezoek aan Museum van Egmond.

Wat zijn de meest educatieve familie-activiteiten in Egmond aan Zee?

De meest educatieve familie-activiteiten in Egmond aan Zee zijn onder andere het beklimmen van de vuurtoren, het bezoek aan Museum van Egmond, het maken van een wandeling door de duinen en het bezoek aan een kaasboerderij.

Waar kan ik paardrijden op het strand van Egmond aan Zee?

Je kunt paardrijden op het strand van Egmond aan Zee bij Manege Poelenburgh.

Wat zijn de openingstijden van het zeeaquarium in Egmond aan Zee?

Het zeeaquarium in Egmond aan Zee is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Kan ik een fiets huren in Egmond aan Zee?

Ja, je kunt een fiets huren bij een van de vele fietsverhuurbedrijven in Egmond aan Zee.

Over ons

Informatie