Estartit door de ogen van een lokale inwoner: insider tips en aanbevelingen

Estartit, gelegen aan de Costa Brava in Spanje, is een populaire vakantiebestemming voor toeristen van over de hele wereld. Maar wat zijn de geheime plekken en insider tips die de lokale bevolking kent en graag deelt met bezoekers?

In dit artikel krijg je een uniek inkijkje in Estartit door de ogen van een lokale inwoner. We delen de beste restaurants, de mooiste stranden en de leukste activiteiten. En natuurlijk geven we je tips over hoe je het massatoerisme kunt vermijden en echt kunt genieten van het lokale leven.

Inleiding

Over Estartit heerst vaak het beeld van een drukke en toeristische badplaats. Maar als je afwijkt van de gebaande paden, zul je ontdekken dat deze plaats veel meer te bieden heeft. In dit artikel laten we je de beste plekken zien om te eten, drinken, zonnen, zwemmen en nog veel meer.

Waar te eten

De lokale bevolking weet waar het lekker eten is. De beste manier om te genieten van het lekkerste eten is door lokale restaurants te bezoeken die vaak niet vermeld staan in reisgidsen.

– Visrestaurant El Forti: Dit vissersdorp staat bekend om zijn heerlijke gerechten van zeevruchten. Kom genieten van de dagelijks verse vis bij El Forti met uitzicht op het strand.
– Restaurant la Gaviota: Als je op zoek bent naar een lokale Spaanse eetervaring, moet je naar Restaurant la Gaviota. Hier kun je genieten van de beste paella van Estartit.

Mooiste stranden

Estartit kent vele mooie stranden, sommige bekend en sommige minder bezocht door toeristen.

– Platja Gran: Platja Gran is het grootste strand van Estartit en is populair bij veel badgasten. Het water is er redelijk ondiep, ideaal voor wie niet graag in de diepte zwemt.
– Platja de Griells: Dit strand is een stuk rustiger dan Platja Gran en daardoor geschikt voor degenen die op zoek zijn naar een meer ontspannen sfeer.

Buiten de gebaande paden

Voor degenen die de toeristische drukte willen vermijden kan Esterlit ook prachtige authentieke plaatsjes bieden.

– Calella de Palafrugell: Een charmant dorpje gelegen op een paar kilometer afstand van Estartit. Geniet hier van het uitzicht op de Mediterraanse zee en de karakteristieke sfeer van de middeleeuwse smalle straatjes.
– Begur: Een pittoresk stadje gelegen op ongeveer 10 kilometer van Estartit. Hier vind je kleurrijke huizen en pleintjes met gezellige café’s.

Leuke activiteiten

Naast zonnen en zwemmen zijn er ook veel activiteiten te doen in Estartit.

– Duiken: Estartit is een van de beste plekken om te duiken in Spanje dankzij het heldere water. Er zijn diverse duikscholen die duiktrips aanbieden.
– Boottocht naar de Illes Medes: Liefhebbers van de natuur en de zee kunnen een boottocht maken naar de eilandengroep die vlak voor de kust van Estartit ligt. Het gebied is beschermd en bekend om zijn flora en fauna.

Conclusie

Estartit biedt veel meer dan alleen drukke stranden en het massatoerisme. Door de tips en aanbevelingen van de lokale bevolking te volgen, kun je genieten van een authentieke en ontspannende vakantie in deze prachtige badplaats.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd om Estartit te bezoeken?
> De beste tijd om te bezoeken is in het voor- of najaar, wanneer het minder druk is dan in de zomer.
2. Welke niet-toeristische activiteiten zijn er te doen in Estartit?
> Er zijn veel wandel- en fietsroutes die langs prachtige locaties leiden zoals bergen, watervallen en valleien.
3. Zijn er kindvriendelijke activiteiten in Estartit?
> Ja, er zijn veel activiteiten voor kinderen zoals mini-golf, pretparken en speeltuinen.
4. Kun je Estartit gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer?
> Ja, er rijden regelmatig bussen vanuit Barcelona en Girona naar Estartit.
5. Is er een VVV in Estartit?
> Ja, het lokale VVV-kantoor kan je helpen bij het vinden van informatie over de stad en de omgeving.

Over ons

Informatie