Evenementen in Zuid-Holland: de leukste festivals, concerten en events die je niet wilt missen.

Wie op zoek is naar evenementen in Zuid-Holland, hoeft niet ver te zoeken. In deze veelzijdige provincie vinden het hele jaar door tal van festivals, concerten en andere events plaats. Of je nu van muziek houdt, graag feest viert of liever cultuur opsnuift, er is altijd wel een evenement dat bij jou past. In dit artikel zetten we de leukste evenementen in Zuid-Holland voor je op een rijtje.

Lente

De lente is een heerlijke tijd om eropuit te trekken in Zuid-Holland. Het weer wordt warmer, de natuur komt tot leven en er valt genoeg te beleven. Dit zijn enkele events die je niet wilt missen:

Tulpenroute

Van half maart tot en met half mei kan je in Noordwijkerhout de Tulpenroute fietsen. Dit is dé manier om de bollenstreek te bewonderen en te genieten van de prachtige gekleurde velden.

Paaspop

Bij Paaspop in Schijndel kan je het paasweekend goed beginnen. Dit driedaagse festival staat bekend om zijn gevarieerde muziekprogramma, gezellige sfeer en feestelijke aankleding.

Bevrijdingsfestival

Op 5 mei vieren we in Nederland dat we bevrijd zijn van de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. In Zuid-Holland kan je dit meevieren tijdens het Bevrijdingsfestival in Rotterdam. Hier kan je genieten van diverse podia met muzikale optredens en sprekers.

Zomer

De zomer is de tijd van het jaar waarin Zuid-Holland op haar best is. De stranden, de festivals en evenementen, alles wat je nodig hebt om een geslaagde zomer te beleven.

North Sea Jazz Festival

In juli is Rotterdam het toneel van het North Sea Jazz Festival, het grootste indoor jazzfestival ter wereld. Drie dagen lang kan je genieten van optredens van bekende en minder bekende jazzmuzikanten.

Parkpop

Parkpop in Den Haag is het grootste gratis popfestival van Europa. Jaarlijks trekt het zo’n 300.000 bezoekers die kunnen genieten van diverse muziekoptredens, straattheater en veel lekker eten en drinken.

Rotterdam Unlimited

Rotterdam Unlimited is het grootste straatfestival van Nederland en vindt jaarlijks plaats in de zomer. Het festival is dé plek om de multiculturele sfeer van Rotterdam te proeven en te genieten van muziek, dans en andere activiteiten.

Herfst

De herfst is misschien wat frisser dan de zomer, maar dat betekent niet dat er niets te beleven valt in Zuid-Holland. Dit zijn enkele events die zeker de moeite waard zijn:

Cinekid Festival

Het Cinekid Festival in Amsterdam is hét filmfestival voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Naast filmvertoningen zijn er ook diverse workshops en andere activiteiten waarbij kinderen zelf aan de slag kunnen.

Sinterklaasintocht

In november komt Sinterklaas weer aan in Nederland en ook in Zuid-Holland wordt dit groots gevierd. De Sinterklaasintocht in Rotterdam is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij kinderen en ouders kunnen genieten van de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten.

Neuzelbeurs

De Neuzelbeurs in de Broodfabriek in Rijswijk is een echte must voor koopjesjagers en verzamelaars. Hier kan je tweedehands spullen, verzamelitems en curiosa vinden die nergens anders verkrijgbaar zijn.

Winter

De winter in Zuid-Holland brengt niet alleen kou, maar ook gezelligheid. Dit zijn enkele evenementen die je niet mag missen tijdens de donkere maanden:

Schaatsbaan Rotterdam

Op het Schouwburgplein in Rotterdam wordt jaarlijks een schaatsbaan geplaatst waar jong en oud zich kunnen vermaken. Hier kan je niet alleen schaatsen, maar ook genieten van warme chocomelk en andere winterse lekkernijen.

Royal Christmas Fair

In de binnenstad van Den Haag vindt elk jaar de Royal Christmas Fair plaats. Dit is een grote kerstmarkt waar je heerlijk kunt winkelen, genieten van foodtrucks en luisteren naar muziekoptredens.

Glow Eindhoven

Hoewel het technisch gezien niet in Zuid-Holland is, is Glow Eindhoven toch zeker een evenement dat de moeite waard is om te bezoeken. Tijdens Glow worden diverse objecten in de stad verlicht met spectaculaire lichtkunstwerken.

Conclusie

Of je nu van muziek, cultuur of gewoon gezelligheid houdt, er is altijd wel een evenement in Zuid-Holland dat bij jou past. Dit overzicht van de leukste festivals, concerten en events laat zien dat er het hele jaar door genoeg te beleven valt in deze veelzijdige provincie.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de kosten van een kaartje voor Parkpop?
Antwoord: Parkpop is gratis toegankelijk voor iedereen.
2. Wat zijn de openingstijden van de Schaatsbaan Rotterdam?
Antwoord: De openingstijden verschillen per dag. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de schaatsbaan.
3. Kan ik de Tulpenroute ook wandelen?
Antwoord: Ja, de Tulpenroute kan ook gewandeld worden.
4. Is Rotterdam Unlimited geschikt voor kinderen?
Antwoord: Ja, Rotterdam Unlimited heeft ook diverse activiteiten voor kinderen.
5. Moet ik vooraf reserveren voor Glow Eindhoven?
Antwoord: Nee, voor Glow Eindhoven hoef je niet van tevoren te reserveren.

Over ons

Informatie