Feesten en festivals in Tar: vier als een local

Tar is een schilderachtig dorpje in Istrië, Kroatië, dat bekend staat om zijn prachtige stranden, een heerlijke keuken en bruisende feesten en festivals. Als jij op zoek bent naar een fantastische vakantiebestemming met een volle agenda van evenementen, dan is Tar de perfecte plek voor jou. Hier geven we je een overzicht van de feesten en festivals die je niet mag missen tijdens jouw verblijf in Tar.

Tarantella Festival

Het Tarantella Festival is een van de grootste festivals van het jaar en het wordt jaarlijks gehouden in de maand juni. Dit festival is een viering van muziek, dans, en traditionele Istrische cultuur. Tijdens het festival kun je genieten van dans- en muziekoptredens, lokale etenswaren en ambachten.

Sagra dell’Olio

Sagra dell’Olio, wat ‘Festival van Olijfolie’ betekent, is een evenement dat de lokale olijfolieproductie viert. Het evenement wordt gehouden in de maand november en biedt bezoekers een kans om de beste olijfoliën te proeven en te leren over de productiemethoden.

Tar Events

Tar Events is een maand lang feest- en evenementenprogramma dat elk jaar in juli plaatsvindt. De evenementen omvatten live muziek, kunst, sportwedstrijden, straattheater en diverse kinderactiviteiten. Er is voor elk wat wils, dus mis het niet!

Street Food Festival

Het Street Food Festival is een tweedaags evenement dat in de maand augustus plaatsvindt. Het evenement biedt bezoekers de kans om te genieten van lokale gerechten, inclusief vleesgerechten, zeevruchten en kebab.

Sint-Domniusdag

Sint-Domniusdag is een religieus festival dat jaarlijks op de eerste zondag van augustus wordt gehouden. Dit festival is een viering van de heilige Domnius van Split, en het omvat een processie van St. Domnius en een misviering in de kerk.

Vintage Festival

Het Vintage Festival is een viering van de goede oude tijd die jaarlijks in de maand september plaatsvindt. Het festival toont de lifestyle van de jaren ’50 en ’60. Het omvat oude auto’s, muziek, dans en een grote markt met vintage kleding en accessoires.

Danijelovac

Danijelovac is een dorpsfeest dat jaarlijks in augustus plaatsvindt. Het vierdaagse evenement viert de beschermheilige Sint-Daniele en omvat muziekoptredens, entertainment, sportevenementen en een grote markt met lokale lekkernijen.

Karaoke Night

Als je van zingen houdt, mag je de Karaoke Night in Tar niet missen. Tijdens de maanden juli en augustus kun je elke dinsdagavond deelnemen aan de Karaoke Night en het publiek entertainen met je vocale talenten.

Halloween Party

Halloween Party is een evenement dat jaarlijks in de maand oktober wordt gehouden. Het evenement biedt bezoekers een kans om te genieten van een avond vol horror met een spectaculaire vermomming en een angstaanjagende sfeer.

Disco Night

Disco Night is een wekelijks evenement dat elke donderdagavond plaatsvindt in de maanden juli en augustus. Het evenement omvat muziekoptredens van de grootste disco-hits en een levendige dansvloer.

Kerstmarkt

Tar wordt het hele jaar door bezocht, maar als je in de kersttijd op bezoek komt, mag je de kerstmarkt niet missen. Het evenement vindt plaats in december en biedt bezoekers een kans om traditionele geschenken te kopen, lokale lekkernijen te proeven en te genieten van de feestelijker sfeer.

Nieuwjaarsvuurwerk

Het Nieuwjaarsvuurwerk in Tar is een spectaculair evenement dat het nieuwe jaar op grandioze wijze inluidt. Het vuurwerk begint om middernacht op nieuwjaarsdag en is een onvergetelijke manier om jouw vakantie in Tar af te sluiten.

Festa di San Lorenzo

Festa del San Lorenzo is een religieus festival dat plaatsvindt op 10 augustus en ter ere van de beschermheilige van Tar. Het festival biedt muziekoptredens, een grote optocht, sportevenementen, en culturele en religieuze evenementen.

Sint-Niklaasfeest

Het Sint-Niklaasfeest is een evenement ter herdenking van de heilige Sint-Niklaas, de patroonheilige van kinderen. Het evenement omvat optocht van sint-niklaas over de stad en het uitdelen van cadeautjes aan kinderen.

Fiestas del Carmen

Fiesta del Carmen is het grootse zomer evenement van Tar grote gebeurtenis die plaatsvindt in de derde week van juli. Het evenement omvat een grote optocht, muziek en culturele programma.

Nu heb je dus een bomvolle agenda van feesten en festivals die je kunt bijwonen als je op bezoek bent in Tar. Ben je er klaar voor om als een local te feesten en te vieren? Zorg ervoor dat je deze gebeurtenissen niet mist en maak van jouw verblijf in Tar een onvergetelijk vakantie!

Veelgestelde vragen

Wat is Tar?

Tar is een dorpje in Istrië, Kroatië dat bekend staat om zijn prachtige stranden, een heerlijke keuken en bruisende feesten en festivals.

Wanneer is het Tarantella Festival?

Het Tarantella Festival wordt jaarlijks gehouden in de maand juni.

Wanneer is Sagra dell’Olio?

Sagra dell’Olio vindt plaats in de maand november.

Wanneer is het Tar Events?

Tar Events vinden plaats in de maand juli.

Wanneer is Halloween Party?

Halloween Party wordt jaarlijks gehouden in de maand oktober.

Wanneer is de kerstmarkt in Tar?

De kerstmarkt vindt plaats in december.

Wanneer is het Nieuwjaarsvuurwerk in Tar?

Het Nieuwjaarsvuurwerk in Tar vindt plaats op Nieuwjaarsdag om middernacht.

Voor wie is het Sint-Niklaasfeest bedoeld?

Het Sint-Niklaasfeest is bedoeld ter herdenking van de heilige Sint-Niklaas, de patroonheilige van kinderen.

Wat kun je verwachten bij Street Food Festival?

Bij Street Food Festival kun je genieten van lokale gerechten, inclusief vleesgerechten, zeevruchten en kebab.

Wat kun je vinden op de kerstmarkt in Tar?

Op de kerstmarkt in Tar kun je traditionele geschenken kopen, lokale lekkernijen proeven en genieten van de feestelijke sfeer.

Welke evenementen kun je verwachten bij het Vintage Festival?

Het Vintage Festival toont de lifestyle van de jaren ’50 en ’60 en omvat oude auto’s, muziek, dans en een grote markt met vintage kleding en accessoires.

Op welke dagen vindt de Karaoke Night plaats in Tar?

Karaoke Night vindt elke dinsdagavond plaats in de maanden juli en augustus.

Wanneer is het Festa di San Lorenzo?

Het Festa di San Lorenzo wordt gehouden op 10 augustus.

Kent Tar religieuze festivals?

Ja, Tar viert verschillende religieuze festivals, waaronder Sint-Domniusdag, Festa di San Lorenzo en Sint-Niklaasfeest.

Wat wordt er gevierd tijdens Sint-Domniusdag?

Sint-Domniusdag is een viering van de heilige Domnius van Split, en het omvat een processie van St. Domnius en een misviering in de kerk.

Welke evenementen kun je verwachten tijdens Danijelovac?

Tijdens Danijelovac viert Tar de beschermheilige Sint-Daniele en omvat muziekoptredens, entertainment, sportevenementen en een grote markt met lokale lekkernijen.

Over ons

Informatie