Fietsen door het Limburgse landschap: 5 mooie routes

Limburg staat bekend om zijn glooiende landschap, idyllische dorpen en prachtige natuurgebieden. Er is geen betere manier om dit allemaal te ervaren dan per fiets. Hier zijn 5 van de mooiste fietsroutes in Limburg die je niet mag missen.

1. Mergellandroute

De Mergellandroute is een van de meest populaire fietsroutes in Limburg en is ongeveer 125 kilometer lang. Deze route gaat door het meest heuvelachtige gebied van Nederland en biedt een spectaculair uitzicht op het prachtige heuvellandschap. De route start in Maastricht en gaat door pittoreske dorpjes zoals Gulpen en Epen.

2. Maasduinenroute

De Maasduinenroute is een route door het noorden van Limburg en gaat door het prachtige Nationaal Park De Maasduinen. Het gebied staat bekend om zijn uitgestrekte heidevelden en stuifduinen. De route is ongeveer 60 kilometer lang en start in het gezellige plaatsje Arcen.

Fietsen langs de Maas in Limburg

3. Grensmaasroute

De Grensmaasroute is een vlakke fietsroute langs de Maas, waarbij je zowel Nederland als België doorkruist. De fietsroute start in Maastricht en gaat door de historische stadjes zoals Sittard en Maaseik. De route is ongeveer 140 kilometer lang en biedt prachtige uitzichten over de Maas.

4. Heuvellandroute

De Heuvellandroute is een route van ongeveer 40 kilometer lang en gaat door het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg. De route start in het dorpje Valkenburg en gaat door het prachtige Gerendal, waar je kunt genieten van bloemenweiden en hellingbossen.

Fietsen langs de Maas in Limburg

5. Fietsroute langs de Geul

Deze fietsroute langs de Geul is ongeveer 40 kilometer lang en start in Valkenburg. Je gaat door het pittoreske dorpje Meerssen en verder naar het mooie Gerendal. Onderweg fiets je door het prachtige landschap van de Geul en langs historische kastelen zoals Château St. Gerlach.

Al deze routes zijn goed bewegwijzerd en er zijn voldoende mogelijkheden om onderweg te stoppen voor een hapje en drankje. Er zijn ook tal van fietsverhuurbedrijven die fietsen verhuren voor een dag of langer. Ontdek het prachtige Limburg op de fiets en laat je verrassen door de schoonheid van dit unieke landschap.

Veelgestelde Vragen

Wat is de beste tijd om te fietsen in Limburg?

De beste tijd om te fietsen in Limburg is tussen april en september. Het weer is meestal mild en er is voldoende zonlicht om van het landschap te genieten.

Heb ik een speciale fiets nodig om in Limburg te fietsen?

Voor de meeste routes heb je geen speciale fiets nodig. Een stadsfiets of hybride fiets is geschikt voor de meeste routes.

Zijn er voldoende fietsenstallingen beschikbaar?

Ja, er zijn tal van fietsenstallingen en parkeerplaatsen beschikbaar bij de startpunten van de routes.

Waar kan ik terecht voor fietsverhuur in Limburg?

Er zijn diverse fietsverhuurbedrijven in Limburg zoals Rent a Bike Valkenburg en Cycle Center Valkenburg.

Zijn er bezienswaardigheden onderweg?

Ja, er zijn tal van bezienswaardigheden onderweg zoals historische kastelen, dorpen en natuurgebieden.

Over ons

Informatie