Fietsen in Borger: ontdek de mooiste plekken van Drenthe op de fiets.

Borger is een prachtige plek om doorheen te fietsen. Deze plek in Drenthe is voornamelijk bekend vanwege de hunebedden en het Drentsche Aa. Maar er is nog veel meer te zien en te ontdekken tijdens een fietstocht in deze omgeving. In dit artikel zullen we de mooiste plekken van Drenthe verkennen en je tips geven voor de perfecte fietsroute in Borger.

De mooiste plekken om te fietsen

Borger is omringd door prachtige natuur, waardoor het de ideale plek is om te fietsen. Hier zijn enkele van de mooiste plekken om te bezoeken tijdens je fietstocht:

Hunebedden

Borger staat bekend om zijn hunebedden. Er zijn in totaal 54 van deze prehistorische grafmonumenten te vinden in Drenthe. Zorg dat je er minstens één bezoekt tijdens je fietstocht. Een van de grootste hunebedden van Nederland is te vinden in Borger: Hunebed D27. Dit hunebed heeft maar liefst 19 draagstenen en is een must-see wanneer je in de buurt bent.

Boomkroonpad

Een ander hoogtepunt van Borger is het Boomkroonpad. Dit is een wandelpad dat door de boomtoppen loopt en een fantastisch uitzicht biedt op het boslandschap. Het is een geweldige ervaring om dit pad te bewandelen, maar het is ook zeker de moeite waard om de fiets te pakken en het gebied per fiets te verkennen.

Drentsche Aa

Als je een liefhebber bent van water, dan is de Drentsche Aa een absolute must-see tijdens je fietstocht. Deze beek kronkelt door het prachtige landschap van Drenthe en biedt een geweldige ervaring voor iedereen die van natuur en schoonheid houdt.

Kamp Westerbork

Kamp Westerbork is een voormalig nazi-concentratiekamp in de buurt van Borger. Het is een belangrijke plek voor de geschiedenis van Nederland en herdenkt degenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Fiets langs deze plek en leer meer over de geschiedenis en het belang van deze locatie.

Tips voor de perfecte fietsroute

Bijna overal in Borger is een prachtig uitzicht te vinden. Maar er zijn enkele fietsroutes die bijzonder mooi en inspirerend zijn. Hier zijn enkele van onze tips om de perfecte fietsroute in Borger te maken:

Drie Provinciën Route

De Drie Provinciën Route is een populaire fietsroute die door Drenthe, Groningen en Friesland loopt. Het is losgeponeerd langs diverse prachtige landschappen en bezienswaardigheden. Deze route is ideaal voor een meerdaagse fietstocht, en Borger is een geweldige plek om te starten.

Via Hunebedden naar de Hunze

Deze route neemt je mee langs verschillende hunebedden en de prachtige vallei van de Hunze. Het is een geweldige manier om kennis te maken met de prachtige natuur rondom Borger en te genieten van een rustgevende fietstocht.

Bos- en heideroute

Borger staat bekend om zijn fantastische bossen en heidevelden. Deze route is ideaal om de natuur goed te bekijken. Fiets door de bossen en over de heide en je zult je snel realiseren waarom deze plek zo speciaal is.

Conclusie

Borger is een prachtige plek om te fietsen, met fantastische landschappen en bezienswaardigheden. Of je nu van geschiedenis, natuur of gewoon van fietsen houdt, Borger is een ideale plek om te bezoeken. Met deze tips en routes kun je de perfecte fietstocht plannen en de meest bijzondere plekken van Drenthe ontdekken.

Veelgestelde vragen

1. Hoe lang is de Drie Provinciën Route?
2. Moet ik zelf een fiets meenemen naar Borger?
3. Is het veilig om langs de Hunze te fietsen?
4. Hoe lang duurt de fietstocht over de Bos- en heideroute?
5. Moet ik vooraf reserveren bij het Boomkroonpad?

Antwoorden op de veelgestelde vragen

1. De Drie Provinciën Route is ongeveer 300 kilometer lang, maar je kunt deze route in delen afleggen als je geen tijd hebt voor de hele route.
2. Je kunt fietsen huren bij verschillende verhuurders in Borger. Reserveer wel van te voren om teleurstellingen te voorkomen.
3. Ja, de fietsroute langs de Hunze is veilig, maar blijf wel op het fietspad en volg de verkeersregels.
4. De Bos- en heideroute kan worden afgelegd in 2 tot 3 uur, afhankelijk van je snelheid en tempo.
5. Het is niet nodig om vooraf te reserveren bij het Boomkroonpad, maar in het hoogseizoen kan het erg druk zijn. Het is daarom aan te raden om er op tijd te zijn om lange wachtrijen te voorkomen.

Over ons

Informatie