Gasselternijveen: de beste plekken om lokale delicatessen te proeven.

Wie wel eens in Gasselternijveen geweest is, weet dat deze plaats in Drenthe bekendstaat om haar heerlijke lokale delicatessen. Zo kun je hier onder andere genieten van Drentse kniepertjes, cranberry’s en natuurlijk de beroemde Drentse turfjes. In dit artikel nemen we je mee langs de beste plekken in Gasselternijveen om deze lekkernijen te proeven.

Wat zijn lokale delicatessen?

Laten we eerst eens kijken naar wat lokale delicatessen eigenlijk zijn. Deze term verwijst naar voedselproducten die gemaakt worden in een specifieke regio en die van oudsher onderdeel zijn van de lokale keuken. Deze producten worden vaak met veel zorg en aandacht bereid en hebben vaak een unieke smaak.

Drentse kniepertjes bij Bakkerij Engberts

Bakkerij Engberts is een begrip in Gasselternijveen en omstreken. Hier kun je terecht voor heerlijk versgebakken brood en banket, maar bovenal om te smullen van de Drentse kniepertjes. Deze dunne, krokante wafeltjes zijn een lokale specialiteit en worden volgens traditioneel recept gemaakt. Een echte aanrader!

Cranberry’s bij De Cranberryhoeve

In Gasselternijveen is De Cranberryhoeve dé plek om cranberry’s te proeven. Deze kleine rode besjes groeien in overvloed in het nabijgelegen natuurgebied en worden door de eigenaar van De Cranberryhoeve verwerkt tot heerlijke producten zoals jams, sappen en sauzen. Proef hier ook zeker de cranberry-likeur!

Drentse turfjes bij Keijsers Interieurs

Drentse turfjes zijn kleine, rechthoekige chocolaatjes die gevuld zijn met een romige botercrème. Deze zoete lekkernij wordt al sinds jaar en dag gemaakt in Drenthe en behoort tot de lokale specialiteiten. Bij Keijsers Interieurs, een combinatie van woonwinkel en delicatessenwinkel, kun je de beste Drentse turfjes proeven.

Streekgerechten bij Restaurant De Rode Heksenketel

Als je in Gasselternijveen bent, mag een bezoekje aan Restaurant De Rode Heksenketel niet ontbreken. Dit restaurant is gespecialiseerd in streekgerechten en werkt uitsluitend met lokale ingrediënten. Hier proef je dus niet alleen de bekende lokale delicatessen, maar ook minder bekende gerechten zoals Drentse stoofpot en Drents krentenbrood.

Drentse wijnen bij Wijngoed Havelte

Hoewel wijn niet meteen wordt geassocieerd met Drenthe, zijn er wel degelijk wijnboeren actief in deze provincie. Zo ook bij Wijngoed Havelte, een wijngaard die op zo’n 40 minuten rijden van Gasselternijveen te vinden is. Hier kun je proeven van verschillende Drentse wijnen en genieten van een prachtig uitzicht over de wijngaard.

Streekmarkt Gasselternijveen

Ten slotte is er nog een leuke tip voor wie op zoek is naar lokale delicatessen: bezoek de streekmarkt in Gasselternijveen. Hier vind je tal van kraampjes waar lokale producenten hun producten verkopen, van honing en kaas tot aan jam en worst. Een leuke manier om kennis te maken met al het lekkers dat Drenthe te bieden heeft.

Conclusie

Gasselternijveen is een waar paradijs voor liefhebbers van lokale delicatessen. Of je nu houdt van zoet of hartig, er is voor ieder wat wils. Bezoek een van de plekken die we hierboven hebben benoemd en proef zelf de heerlijke smaken van Drenthe.

Veelgestelde vragen

1. Waarom zijn lokale delicatessen zo populair?
Lokale delicatessen zijn populair omdat ze vaak met veel zorg en aandacht bereid worden en omdat ze een unieke smaak hebben die je niet snel elders zult vinden.

2. Wat maakt Drentse kniepertjes zo bijzonder?
Drentse kniepertjes zijn dunne, krokante wafeltjes die volgens traditioneel recept gemaakt worden. Ze hebben een unieke smaak en zijn een echte specialiteit uit deze regio.

3. Welke streekproducten kun je nog meer vinden in Drenthe?
Naast de genoemde producten kun je in Drenthe ook genieten van bijvoorbeeld Drentse aaierbal en Drentse balkenbrij.

4. Is De Cranberryhoeve alleen een proeverij of kun je hier ook iets eten?
Bij De Cranberryhoeve kun je zeker iets eten, zoals een lekker belegd broodje of een streekgerecht met cranberry’s.

5. Waarom moet ik Wijngoed Havelte bezoeken?
Wijngoed Havelte is een prachtige wijngaard waar je kunt proeven van verschillende Drentse wijnen. Daarnaast is het uitzicht op de wijngaard adembenemend.

Over ons

Informatie