Groningen met kinderen: de leukste activiteiten en uitjes voor het hele gezin

Als je op zoek bent naar een leuke vakantiebestemming voor het hele gezin, is Groningen de perfecte plek om te bezoeken. Groningen is een prachtige stad in het noorden van Nederland met veel culturele en historische attracties en activiteiten voor gezinnen. Hieronder vindt u de beste activiteiten en uitjes die u met uw kinderen kunt doen in Groningen.

1. Bezoek het Universiteitsmuseum

Het Universiteitsmuseum is een educatief en interactief museum dat erg leuk is voor kinderen. Hier kunnen ze experimenteren met wetenschap en technologie, deelnemen aan workshops en meer leren over de wetenschappelijke ontdekkingen die in Groningen zijn gedaan.

2. Verken de stad per fiets

Een van de beste manieren om de stad te verkennen is per fiets. U kunt fietsen huren bij verschillende verhuurders in Groningen en zo de stad en de prachtige omgeving verkennen. Fietsen is ook een leuke manier om de kinderen te vermaken en actief te houden tijdens uw vakantie.

3. Bezoek het Groninger Museum

Het Groninger Museum is een must-visit voor zowel volwassenen als kinderen. Het museum heeft vier verschillende tentoonstellingsruimtes, waaronder een speciale kindertentoonstelling. Kinderen kunnen hier terecht voor een interactieve en educatieve ervaring.

4. Bezoek dierenpark ‘t Zand in Leens

‘t Zand is een dierenpark in Leens, op ongeveer 30 minuten rijden van Groningen. Hier kunnen kinderen verschillende exotische dieren bekijken, zoals leeuwen, kamelen, apen en nog veel meer. Er is ook een speeltuin en een kinderboerderij, waardoor het een perfecte dagtrip is voor het hele gezin.

5. Maak een wandeling door het Noorderplantsoen

Het Noorderplantsoen is een prachtig park met een grote speeltuin, dierenweide en veel ruimte om te picknicken, voetballen of frisbeeën. Het park is perfect om even te ontspannen en de kinderen te laten spelen.

6. Bezoek de Martinitoren

De Martinitoren is een symbool van Groningen en de omliggende regio. Het is de moeite waard om naar boven te klimmen voor een adembenemend uitzicht over de hele stad. Kinderen kunnen ook genieten van een educatieve tour over de geschiedenis van de toren en de stad.

7. Raak geïnspireerd bij de Kunsthal

De Kunsthal is een creatieve hub in het hart van Groningen, waar kinderen en volwassenen een breed scala aan kunst- en cultuuruitingen kunnen ervaren. Het is een populaire plek voor tentoonstellingen, lezingen, workshops en concerten.

8. Bezoek de kinderboerderij in het Stadspark

De kinderboerderij in het Stadspark is een ideale plek voor kinderen om kennis te maken met verschillende dieren en te leren over hun verzorging. Kinderen kunnen ook deelnemen aan educatieve workshops of de dieren voeren.

9. Bezoek het Stripmuseum

Het Stripmuseum is een uniek museum waar kinderen en volwassenen meer kunnen leren over strips en stripschrijvers. Het museum heeft een grote verzameling van originele strips, waaronder bekende karakters zoals Suske en Wiske, Lucky Luke en Donald Duck.

10. Geniet van de natuur in het Lauwersmeer National Park

Het Lauwersmeer National Park is een prachtig natuurgebied in de provincie Groningen, op ongeveer 45 minuten rijden van de stad. Hier kunt u genieten van prachtige landschappen en vogels spotten. Er zijn ook activiteiten voor kinderen, zoals wandelen, fietsen en kanoën.

11. Bezoek kinderfantasieland Plaswijckpark

Plaswijckpark is een familiepretpark in Rotterdam, op ongeveer twee uur rijden van Groningen. Hier kunnen kinderen genieten van diverse attracties en activiteiten, zoals een speeltuin, een rondvaart, een dierentuin en een theater.

12. Bezoek het Sprookjeshof in Zuidlaren

Het Sprookjeshof is een kinderpretpark met een indoor speelparadijs, een buitenspeeltuin en diverse attracties en activiteiten zoals een kinderboerderij en een sprookjesbos. Het park is gelegen in het naburige Zuidlaren.

13. Leer alles over vleermuizen

Groningen heeft een vleermuizenmuseum, waar kinderen kunnen leren over deze interessante zoogdieren. Er zijn diverse activiteiten en tentoonstellingen over vleermuizen.

14. Bezoek het Zeehondencentrum in Pieterburen

Het Zeehondencentrum in Pieterburen is een centrum waar zeehonden worden opgevangen en verzorgd. Kinderen kunnen hier de dieren van dichtbij bekijken en leren over hun verzorging.

15. Maak een boottocht door Groningen

Een leuke manier om van de stad te genieten is door een boottocht te maken. Er zijn diverse opties voor tochten door de grachten van Groningen, waarbij u meer kunt leren over de geschiedenis van de stad.

Groningen is een fantastische bestemming voor gezinnen met kinderen, met tal van activiteiten en uitjes die plezier en educatie combineren. Of u nu op zoek bent naar educatieve musea, leuke attracties, prachtige natuur of gewoon ontspanning, Groningen biedt voor elk wat wils.

1. Wat zijn de beste pretparken in de buurt van Groningen?

Er zijn diverse pretparken in de buurt van Groningen, zoals Plaswijckpark in Rotterdam, Sprookjeshof in Zuidlaren en Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha.

2. Is fietsen veilig in Groningen met kinderen?

Ja, fietsen is erg veilig en leuk om te doen in Groningen. Er zijn hier veel fietspaden en het is erg gebruikelijk om hier te fietsen.

3. Is het Universiteitsmuseum in Groningen leuk voor kinderen?

Ja, het Universiteitsmuseum is erg leuk voor kinderen. Hier kunnen ze experimenteren en meer leren over wetenschap en technologie.

4. Wat is de beste tijd van het jaar om Groningen te bezoeken met kinderen?

De zomermaanden hebben het beste weer en de meeste activiteiten, maar ook daarbuiten is er nog genoeg te beleven in Groningen.

5. Waar kan ik fietsen huren in Groningen?

Er zijn diverse verhuurders in Groningen waar u fietsen kunt huren, bijvoorbeeld Fietsverhuur Groningen, Budget Bike Rental en Haren Bike Centre.

Over ons

Informatie