Hiken en fietsen door de prachtige natuur van Brandenburg.

Brandenburg, de op twee na grootste deelstaat van Duitsland heeft ontzettend veel te bieden als het gaat om outdoor-activiteiten. De regio staat bekend om haar prachtige meren, mooie bossen en indrukwekkende natuurgebieden. Deze zijn perfect om te verkennen tijdens een wandel- of fietstocht. In dit artikel nemen wij je mee op ontdekkingstocht door de natuur van Brandenburg en laten we zien waarom deze deelstaat zo populair is onder outdoorliefhebbers.

1. Ontdek de Schorfheide

In het noordoosten van Brandenburg ligt het grootste aaneengesloten bosgebied van Duitsland, de Schorfheide. Het gebied is perfect om te wandelen en te fietsen, en tevens een echt paradijs voor natuurliefhebbers. Het gebied bestaat uit 2.700 vierkante kilometer aan bossen, meren en rivieren.

2. Fietsen langs de Havel

De Havel is een rivier die door meerdere deelstaten van Duitsland stroomt. In Brandenburg slingert de rivier langs uitgestrekte weides en biedt het de perfecte omgeving voor fietsers die willen genieten van prachtige uitzichten en historische stadjes.

3. Wandelroute over de Döberitzer Heide

De Döberitzer Heide is een prachtige natuurgebied met heide, bos, water en diverse dierensoorten die in het wild leven. Het gebied maakt deel uit van het Landschaftspark Döberitzer Heide, een voormalig militair terrein dat nu toegankelijk is voor recreatie.

4. Ontdek de Spreewald

De Spreewald, gelegen in het zuidoosten van Brandenburg, is een uniek natuurgebied met prachtige rivieren en kanalen. Het gebied is perfect om te kanoën, wandelen en te fietsen. Het is tevens bekend om de traditionele Sorbische cultuur.

5. Verken het UNESCO-biosfeerreservaat Schorfheide-Chorin

Het UNESCO-biosfeerreservaat Schorfheide-Chorin is een beschermde natuurgebied in het noorden van Brandenburg. Het gebied herbergt een enorme variatie aan flora en fauna en biedt ongekende mogelijkheden voor wandelaars en fietsers die op zoek zijn naar rust en stilte.

6. Fietsen langs de Oder-Neisse-radweg

De Oder-Neisse-radweg is een populaire fietsroute die van Zittau naar Ahlbeck loopt. Het is een prachtige route die je langs de Door en Neisse-rivier leidt. Onderweg kom je langs historisch erfgoed en mooie landschappen.

7. Verken het Nationaal Park Unteres Odertal

Het Nationaal Park Unteres Odertal is een van de grootste beschermde natuurgebieden van Duitsland. Het park ligt langs de rivier de Oder en biedt uitdagende wandel- en fietstochten en fascinerende uitzichtpunten.

8. Wandelen over de Hermannswerder

Hermannswerder is een voormalig schiereiland ten noorden van de stad Potsdam aan de oevers van de Grosser Wannsee, een van de grootste meren in de regio. Het is een ideaal gebied om te wandelen en te genieten van een prachtig uitzicht over de meren en de omliggende landschappen.

9. Het Barnim natuurpark

Het Barnim natuurpark is een ander prachtig natuurgebied in Brandenburg. Het gebied herbergt niet alleen een rijkdom aan fauna en flora, maar biedt ook een heerlijke plek om te wandelen en te fietsen. Tijdens een wandeling door het park kan je kennis maken met een divers landschap – van verborgen meren en idyllische valleien tot mysterieuze beukenbossen.

10. Slaap tussen de boomtoppen

Het Baumhaushotel Anlage Stechlin is de perfecte plek voor outdoorliefhebbers die willen genieten van een onvergetelijke ervaring. Je slaapt in een boomhut, hoog in de lucht en omringd door prachtige natuur.

11. Het Sellendorfer See

Het Sellendorfer meer is een romantisch gebied in het zuidoosten van Brandenburg. De omgeving is perfect voor een wandeling en biedt mooie uitzichten over het meer.

12. Het Schwieloch-meer

Het Schwieloch-meer is een populaire plek voor outdoorliefhebbers die willen genieten van een mooie wandeling. Het is daarnaast ook perfect voor watersportliefhebbers, zoals zwemmers, vissers en zeilers.

13. Ontdek de Fläming

De Fläming, gelegen ten zuidwesten van Berlijn, is een prachtig gebied dat zich uitstrekt over honderden kilometers. Het natuurgebied heeft het allemaal – prachtige meren, bossen, heuvels en uitgestrekte weides. Het gebied is perfect om te wandelen, fietsen en om de lokale cultuur te leren kennen.

14. Het Duitse Alpengebied

Gelegen in het zuidwesten van Brandenburg, biedt het Duitse Alpengebied de perfecte blend van outdoor-activiteiten en bergsporten. De regio biedt uitdagende wandel- en fietsroutes, een adembenemend uitzicht en prachtige meren.

15. Het Havelland

Het Havelland is een prachtig gebied in het westen van Brandenburg, dat vooral bekend staat om zijn adembenemende landschappen. Het gebied biedt vele wandel- en fietsroutes die langs de magische meren en rivieren van de regio lopen.

Conclusie

Brandenburg is een waar paradijs voor outdoorliefhebbers. Het biedt mooie natuurgebieden, prachtige meren en rivieren, mooie fietstochten en uitdagende wandelroutes. Of je nu wilt wandelen, fietsen of gewoon wilt genieten van de prachtige natuur, er is voor iedereen wat wils.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de beste tijd om Brandenburg te bezoeken?

Het beste tijdstip om Brandenburg te bezoeken is tussen mei en september. De regio is dan op haar mooist en er zijn veel activiteiten en evenementen.

2. Zijn er georganiseerde tours door de natuurgebieden van Brandenburg?

Ja, er zijn verschillende organisaties die georganiseerde tours door de natuurgebieden van Brandenburg aanbieden. Kijk voor meer informatie op de websites van lokale toeristenbureaus.

3. Wat zijn de mooiste meren in Brandenburg?

De meren van Stechlin, Schwieloch en Scharmützelsee zijn enkele van de mooiste meren in Brandenburg.

4. Kan ik kamperen in de natuurgebieden van Brandenburg?

Ja, er zijn verschillende campings die gelegen zijn in de natuurgebieden van Brandenburg.

5. Wat zijn enkele van de beste wandel- en fietsroutes in Brandenburg?

De fietsroutes langs de rivieren Havel en Oder-Neisse zijn enkele van de beste fietsroutes in Brandenburg. Wandelroutes langs de Hermannswerder en de Döberitzer Heide bieden prachtige uitzichten en fascinerende wandelingen.

Over ons

Informatie