Hoe Hohenwarterseehof zich inzet voor een duurzamere toekomst: hoe dit hotel zijn ecologische voetafdruk probeert te verminderen door bijvoorbeeld te investeren in zonnepanelen en LED-verlichting.

Als je op zoek bent naar een hotel dat niet alleen zorgt voor een comfortabel verblijf, maar ook zijn steentje bijdraagt aan een duurzamere wereld, dan is Hohenwarterseehof misschien wel iets voor jou. Dit hotel in het Oostenrijkse Tirol heeft namelijk flink geïnvesteerd in duurzaamheid en probeert op verschillende manieren zijn ecologische voetafdruk te verminderen.

Het belang van duurzaamheid voor Hohenwarterseehof

Voordat we ingaan op de concrete maatregelen die Hohenwarterseehof heeft genomen, is het goed om stil te staan bij het belang van duurzaamheid voor dit hotel. Hohenwarterseehof is namelijk gelegen in een prachtige omgeving waar de natuur nog volop aanwezig is. Het hotel wil dan ook graag bijdragen aan het behoud van deze natuurlijke schoonheid en vindt duurzaamheid daarom erg belangrijk.

Investeren in zonnepanelen

Een van de belangrijkste manieren waarop Hohenwarterseehof zijn ecologische voetafdruk probeert te verminderen, is door te investeren in zonnepanelen. Het hotel heeft maar liefst 90 zonnepanelen laten installeren, die voor een groot deel van de energiebehoefte van het hotel zorgen. Dit betekent niet alleen een flinke kostenbesparing voor het hotel, maar ook een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot.

Gebruik van LED-verlichting

Naast zonnepanelen heeft Hohenwarterseehof ook geïnvesteerd in LED-verlichting. Dit type verlichting is veel energiezuiniger dan traditionele gloei- en halogeenlampen en gaat bovendien veel langer mee. Door over te stappen op LED-verlichting heeft het hotel zijn energieverbruik flink weten te verminderen.

Waterbesparing

Ook wat betreft waterbesparing is Hohenwarterseehof actief. Zo worden alle kranen en douches in het hotel voorzien van waterbesparende koppen, die ervoor zorgen dat er minder water wordt verbruikt zonder dat dit ten koste gaat van het comfort. Bovendien wordt het zwembadwater gereinigd met behulp van een eco-vriendelijke zout-elektrolyse-installatie, die veel minder chemicaliën gebruikt dan traditionele methoden.

Afvalreductie

Een ander belangrijk aandachtspunt voor Hohenwarterseehof is afvalreductie. Het hotel probeert zoveel mogelijk afval te scheiden en te recyclen, zodat er zo min mogelijk afval op de vuilstort terechtkomt. Ook wordt er bij de inkoop zoveel mogelijk gelet op duurzaamheid en wordt er gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.

Duurzame mobiliteit

Tot slot zet Hohenwarterseehof zich ook in voor duurzame mobiliteit. Zo worden gasten gestimuleerd om met het openbaar vervoer of op de fiets te komen en worden er elektrische fietsen verhuurd. Ook heeft het hotel enkele oplaadpunten voor elektrische auto’s, zodat gasten die met de auto komen hun voertuig duurzaam kunnen opladen.

Conclusie

Hohenwarterseehof is een hotel dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Door te investeren in zonnepanelen, LED-verlichting, waterbesparende maatregelen en afvalreductie probeert het hotel zijn ecologische voetafdruk te verminderen. Ook op het gebied van mobiliteit zet Hohenwarterseehof zich in voor duurzaamheid. Als je op zoek bent naar een hotel dat niet alleen zorgt voor een comfortabel verblijf, maar ook zijn steentje bijdraagt aan een duurzamere wereld, dan is Hohenwarterseehof zeker het overwegen waard.

Veelgestelde vragen

1. Zijn er nog andere duurzame maatregelen die Hohenwarterseehof heeft genomen?

Ja, zo wordt het hotel ook voorzien van groene stroom en worden er geen onnodige drukwerkjes meer uitgedeeld.

2. Is de duurzaamheid van Hohenwarterseehof ook merkbaar voor de gasten?

Ja, gasten van het hotel kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van elektrische fietsen en krijgen bij aankomst informatie over de duurzame aspecten van het hotel.

3. Worden gasten van Hohenwarterseehof gestimuleerd om duurzaam te leven?

Ja, het hotel probeert gasten te stimuleren om bijvoorbeeld minder water te verbruiken en afval te scheiden. Ook kunnen gasten meedoen aan duurzame activiteiten georganiseerd door het hotel.

4. Werkt Hohenwarterseehof samen met duurzame partners?

Ja, het hotel werkt samen met diverse duurzame partners, bijvoorbeeld op het gebied van inkoop van duurzame producten.

5. Waar kan ik meer informatie vinden over Hohenwarterseehof en duurzaamheid?

Op de website van het hotel is meer informatie te vinden over de duurzame maatregelen die Hohenwarterseehof heeft genomen.

Over ons

Informatie