Hoe je het Paleis van Versailles kunt bezoeken zonder in de rij te hoeven staan

Het Paleis van Versailles, gelegen in de buitenwijken van Parijs, is een World Heritage Site van UNESCO en trekt elk jaar miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden in Frankrijk en een symbool van de Franse monarchie. Het paleis is prachtig, en er is zoveel te zien dat het gemakkelijk een hele dag kan duren om het te verkennen. Echter is niemand dol op het wachten in lange rijen voor toegang. Gelukkig zijn er manieren om te voorkomen dat je in de rij hoeft te staan. Hier is hoe je het Paleis van Versailles kunt bezoeken zonder in de rij te hoeven staan.

1. Vermijd de drukte

Het Paleis van Versailles is vooral druk tijdens het hoogseizoen, van juni tot september. Vermijd deze maanden als je de keuze hebt. Bovendien kan het paleis elke dag in de week worden bezocht, wat betekent dat je geen weekend hoeft te kiezen om te bezoeken. Kies bij voorkeur een dag in de week wanneer het minder druk is.

2. Koop tickets vooraf

Het kopen van tickets vooraf is een goede manier om te voorkomen dat je in de rij staat. Je kunt tickets kopen via de officiële website van het Paleis van Versailles of via een ander online ticketservice. De tickets kunnen worden gekocht in verschillende talen. Onthoud dat er voor online gekochte tickets tijden zijn vastgesteld, dus zorg dat je op tijd bent.

3. Boek een rondleiding

Het boeken van een rondleiding kan ervoor zorgen dat je niet in de rij hoeft te staan bij het Paleis van Versailles. Rondleidingen bieden VIP-toegang dat je naar de voorkant van de rij brengt. Bovendien geeft de gids uitleg over de geschiedenis van het paleis en de talrijke kunstwerken die te zien zijn. Er zijn verschillende rondleidingen beschikbaar, inclusief de audiogids.

4. Kies de juiste tijd

Als je niet de luxe hebt van het vermijden van het hoogseizoen, kies dan de juiste tijd van de dag om het paleis te bezoeken. Probeer het Paleis van Versailles zo vroeg mogelijk in de ochtend te bezoeken, net na openingstijd. Of kies ervoor om het paleis te bezoeken in de late namiddag, kort voor sluitingstijd. Het zal veel minder druk zijn op deze tijden.

5. Gebruik een skip-the-line service

Er zijn verschillende ‘Skip-the-line’ diensten die beschikbaar zijn voor bezoekers van het Paleis van Versailles. Deze diensten omvatten de voorrangstoegang tot het Paleis van Versailles, samen met de audiogids. De skip-the-line diensten kosten extra, maar ze zijn populair, omdat ze je veel tijd besparen tijdens je bezoek.

6. Plan uw route

Voorkom dat je tijd verspilt in de rij door uw bezoek zorgvuldig te plannen. Het Paleis van Versailles beslaat een groot gebied, dus neem de tijd om je route te plannen voordat je aankomt. Er is veel te zien en doen in Versailles, dus neem de tijd om je favoriete gebieden te bezoeken.

7. Bezoek de tuinen als optie

Als je het risico wil lopen om technisch in de rij te staan, is een optie om eerst de tuinen te bezoeken. Op deze manier vermijd je de drukte van het paleis, en als je terugkeert voor de toegang tot het paleis, is de rij inmiddels misschien korter geworden.

8. Ga naar het Paleis van Versailles buiten het seizoen

Als je echt wil voorkomen in de rij te staan, ga dan buiten het seizoen. Het kan betekenen dat het koud is of regent, maar je hebt het paleis bijna alleen voor jezelf. Het is de moeite waard de extra laag kleding en de ongemakkelijke omstandigheden.

9. Neem een taxi of privévervoer

Als je wil voorkomen te verdwalen bij openbaar vervoer, kan je ervoor kiezen om een taxi of privévervoer te nemen. Het is een duurdere optie, maar het bespaart je tijd en stress van zelf navigeren en op tijd een bus of trein nemen.

10. Check de bezoekersregels

Alvorens te vertrekken check de bezoekersregels en de beschikbaarheid van bepaalde ruimtes of kunstwerken. Zo vermijd je teleurstellingen in het geval van sluiting of regulatieproblemen.

11. Bezoek zo veel mogelijk op maandag

Als het seizoen of de dag kiezen niet in jouw agenda past, kan je ervoor kiezen om het paleis op maandag te bezoeken. Dit komt omdat het Paleis van Versailles op dinsdag gesloten is voor publiek, waardoor het op maandag minder druk is.

12. Draag comfortabele schoenen

Het Paleis van Versailles is veel groter dan dat je zou verwachten. Daarom is het verstandig om comfortabele schoenen te dragen die je voetstappen ondersteunen. Dit helpt bij het verkennen van het paleis zonder ongemakken.

13. Voorzichtig met kinderen

Als je kinderen meeneemt, wees voorbereid op lang wachten en de extra kosten van “voor passeren” diensten. Zorg dat je iets hebt voor de kinderen om te doen terwijl je wacht, zoals spelletjes of boeken om de tijd te doden.

14. Check het lokale weerbericht

Het weer in Parijs is onvoorspelbaar. Daarom is het verstandig om het lokale weerbericht te controleren voordat je aankomt bij het Paleis van Versailles, zodat je de juiste kleding hebt en niet verrast wordt door de weersomstandigheden.

15. Neem één tas mee

Bij het Paleis van Versailles is het niet toegestaan om grote tassen of koffers mee te nemen, omdat er mogelijke veiligheidsproblemen zijn. Neem dus alleen het nodige mee, zoals een tas of portemonnee.

Conclusie

Dus, als je het Paleis van Versailles wilt bezoeken en wil voorkomen dat je in de rij hoeft te staan, zijn er mogelijkheden. Vergeet niet om tickets van tevoren te kopen, kies de juiste tijd en vermijd drukke periodes. Een rondleiding boeken is ook een goede optie omdat VIP-toegang is inbegrepen. Vermijd het hoogseizoen helemaal en bezoek aan het einde van de dag. Als je gaat in het seizoen, ga dan vooral op maandag of neem een skip-the-line service. Check het lokale weerbericht en neem alleen het nodige mee. Het belangrijkste is om flexibel te zijn, en je bezoek zorgvuldig te plannen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de beste tijd van de dag om het Paleis van Versailles te bezoeken?
2. Is het aan te raden om online tickets te kopen?
3. Welke rondleidingen zijn geschikt voor bezoekers?
4. Moet ik me kleden voor het bezoek aan het Paleis van Versailles?
5. Zijn er beperkingen bij het fotograferen binnen het Paleis?

1. Wat is de beste tijd van de dag om het Paleis van Versailles te bezoeken?

De beste tijden van de dag om het Paleis van Versailles te bezoeken zijn ofwel vroeg in de ochtend vlak na openingstijd of in de late namiddag kort voor sluitingstijd. Beide periodes zijn doorgaans veel minder druk dan het middaguur.

2. Is het aan te raden om online tickets te kopen?

Ja, het is zeer sterk aanbevolen om tickets vooraf te kopen, online of van te voren. Dit voorkomt lange wachtrijen en garandeert een tijdslot voor bezoekers.

3. Welke rondleidingen zijn geschikt voor bezoekers?

Er zijn tal van rondleidingen beschikbaar voor bezoekers, waaronder audiogidsen en privérondleidingen. VIP-toegang is inbegrepen bij sommige, zodat bezoekers niet in lange wachtrijen hoeven te staan.

4. Moet ik me kleden voor het bezoek aan het Paleis van Versailles?

Er is een dresscode als het Paleis van Versailles. Dat betekent dat bezoekers niet in kortere broeken, minirokken of tanktops mogen binnenkomen. Draag dus comfortabele, maar gepaste kleding.

5. Zijn er beperkingen bij het fotograferen binnen het Paleis?

Er zijn beperkingen bij het fotograferen binnen het Paleis van Versailles. Flitsfotografie is verboden en er zijn specifieke verzoeken voor het niet fotograferen van sommige ruimtes en delen van het paleis. Lees de regels dus goed door op voorhand.

Over ons

Informatie