Hoe kun je besparen op je verblijf op Camping Village Roma Capitol?

Camping Village Roma Capitol is een populaire vakantiebestemming voor toeristen die willen genieten van de prachtige omgeving van Rome. Het verblijf op deze camping kan echter nogal prijzig zijn, vooral tijdens het hoogseizoen. In dit artikel geven we je tips en trucs om geld te besparen tijdens je verblijf op Camping Village Roma Capitol, zodat je meer geld kunt uitgeven aan andere leuke activiteiten.

Kampeer in het laagseizoen

Een manier om geld te besparen tijdens je verblijf op Camping Village Roma Capitol is door in het laagseizoen te kamperen. Dit zijn de maanden april, mei, september en oktober. Tijdens deze maanden zijn de prijzen van de camping aanzienlijk lager dan tijdens het hoogseizoen. Een bijkomend voordeel is dat het rustiger is op de camping en er minder toeristen zijn.

Kies voor een kleinere kampeerplek

Een andere manier om geld te besparen is door te kiezen voor een kleinere kampeerplek. Hoe groter de kampeerplek, hoe duurder deze is. Kies daarom voor een kleinere kampeerplek als je geen behoefte hebt aan veel ruimte.

Neem je eigen tent of caravan mee

Als je geen zin hebt om geld uit te geven aan een huurtent of stacaravan, kun je ervoor kiezen om je eigen tent of caravan mee te nemen. Dit bespaart je niet alleen geld, maar het geeft je ook meer vrijheid en flexibiliteit.

Maak gebruik van kortingsacties

Camping Village Roma Capitol biedt regelmatig kortingsacties aan. Houd de website van de camping in de gaten om op de hoogte te blijven van deze acties. Een andere optie is om via een kortingscode website kortingscodes te vinden.

Boek vroeg of last-minute

Door vroeg te boeken of last-minute kun je aanzienlijk besparen op je verblijf op Camping Village Roma Capitol. Boek vroeg als je zeker weet dat je op vakantie gaat en boek last-minute als je flexibel bent in je vakantieperiode. Tijdens het hoogseizoen biedt de camping vaak last-minute kortingen aan om de lege plekken nog gevuld te krijgen.

Maak gebruik van de aanwezige faciliteiten

Camping Village Roma Capitol biedt tal van faciliteiten aan, zoals een zwembad, restaurant, supermarkt en gratis shuttle naar de stad. Door gebruik te maken van deze faciliteiten bespaar je geld op uiteten gaan of naar de stad gaan met het openbaar vervoer.

Kook zelf in plaats van uit eten gaan

Een andere manier om geld te besparen is door zelf te koken op de camping in plaats van uit eten te gaan. Camping Village Roma Capitol heeft een supermarkt waar je boodschappen kunt doen. Door zelf eten te bereiden bespaar je niet alleen geld, maar het kan ook een gezellige activiteit zijn.

Neem je eigen fiets mee

Als je een fiets hebt, neem deze dan mee naar de camping. Hierdoor hoef je geen fiets te huren op de camping of in de stad. Fietsen is een goedkope manier om Rome en de omgeving van de camping te verkennen.

Kies voor een minder luxe verblijf

Als je niet veel waarde hecht aan luxe, kies dan voor een eenvoudiger verblijf op de camping. Dit is goedkoper en biedt nog steeds alle basisbenodigdheden voor een comfortabel verblijf.

Bespaar op toegang tot bezienswaardigheden

Als je van plan bent om bezienswaardigheden te bezoeken tijdens je verblijf in Rome, koop dan van tevoren online tickets. Hierdoor hoef je niet in de rij te staan en bespaar je kosten die de camping soms voor tickets vraagt.

Maak gebruik van gratis activiteiten

Er zijn tal van gratis activiteiten te vinden in Rome, zoals het bezoeken van de Trevifontein, Spaanse Trappen of een wandeling door Villa Borghese. Op deze manier bespaar je snel en eenvoudig kosten tijdens je verblijf.

Vermijd dure restaurants in het centrum

Vermijd dure restaurants in het centrum van Rome. Dit zijn vaak toeristische restaurants waar je de hoofdprijs betaalt. Kies in plaats daarvan voor een lokale pizzeria of trattoria iets buiten het centrum.

Maak gebruik van het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Rome is goedkoop en efficiënt. Maak gebruik van de metro, tram of bus om jezelf te verplaatsen in de stad in plaats van de taxi te nemen. Zo bespaar je geld en zie je meer van de stad.

Bezoek het ‘groene’ Rome

Vaak denkt men bij Rome aan drukte, volle straten en veel steen. Maar Rome heeft meer te bieden. Zo zijn er diverse parken die je kunt bezoeken. Eén daarvan is Villa Pamphili, het grootste park van Rome waar je tot rust kunt komen en heerlijk kunt picknicken. Bezoek ook eens een van de vele Romeinse aquaducten of het agrarische Romeinse platteland.

Maak gebruik van korting- en gratis dagen

Sommige bezienswaardigheden zijn gratis op bepaalde dagen of bieden korting na een bepaalde tijd. Zo kun je bijvoorbeeld op de eerste zondag van de maand gratis het Colosseum bezichtigen.

Als je op zoek bent naar manieren om te besparen tijdens je verblijf op Camping Village Roma Capitol, zijn er tal van opties waaruit je kunt kiezen. Bespaar geld door te reizen in het laagseizoen, gebruik te maken van kortingsacties en zelf te koken. Door deze tips en trucs toe te passen, kan je meer ontspannen genieten op de camping en van alles wat Rome te bieden heeft.

1. Wanneer is het hoogseizoen op Camping Village Roma Capitol?

Het hoogseizoen loopt van juni tot en met augustus.

2. Kan ik korting krijgen als ik vroeg boek?

Camping Village Roma Capitol biedt vroegboekkorting aan als je minstens 60 dagen van tevoren boekt.

3. Heeft de camping wifi?

Ja, er is gratis wifi beschikbaar op de camping.

4. Is er een shuttleservice naar de stad?

Ja, Camping Village Roma Capitol biedt een gratis shuttleservice aan naar het centrum van Rome.

5. Zijn er honden toegestaan op de camping?

Ja, honden zijn toegestaan op de camping.

Over ons

Informatie