Hoe kun je het best de omgeving van Moulin de l’Eclis verkennen? Tips en trucs

Als je van plan bent om Moulin de l’Eclis te bezoeken, dan wil je waarschijnlijk ook graag de omgeving verkennen. Hier zijn een paar tips en trucs om het meeste uit je verblijf in de buurt te halen.

1. Huur een fiets

Een van de beste manieren om de omgeving van Moulin de l’Eclis te verkennen, is per fiets. Er zijn diverse fietsverhuurbedrijven in de buurt, dus het is gemakkelijk om een fiets te huren. Je kunt langs de pittoreske rivier de Loire fietsen, door de groene velden van de Pays de la Loire of langs de kastelen van de Loire-vallei.

2. Bezoek het Parc de la Brière

Het Parc de la Brière is een moerasgebied dat op slechts 30 minuten rijden van Moulin de l’Eclis ligt. Dit natuurreservaat biedt een uitstekende gelegenheid om te wandelen, fietsen en vogels te spotten. Er zijn ook diverse boottochten beschikbaar.

3. Ga naar het strand

Als je wilt ontspannen en genieten van het strand, ga dan naar La Baule. Dit strand is ongeveer een half uur rijden van Moulin de l’Eclis en staat bekend om zijn zilverkleurige zand. Er zijn ook diverse restaurants in de omgeving.

4. Bezoek het kasteel van Nantes

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en architectuur, bezoek dan het kasteel van Nantes. Dit prachtige kasteel stamt uit de Middeleeuwen en is nu een museum waar je alles te weten komt over de geschiedenis van Nantes.

5. Ga paardrijden

Paardrijden is een geweldige manier om de omgeving van Moulin de l’Eclis te verkennen. Er zijn diverse maneges in de buurt die paardrijlessen en tochten aanbieden. Je kunt rijden door de velden, bossen en langs de rivieren.

6. Ga naar een wijnproeverij

De Loire-vallei staat bekend om zijn heerlijke wijnen. Bezoek een wijnboerderij en geniet van een wijnproeverij. Je kunt diverse wijnen proeven en meer te weten komen over de wijnproductie in de regio.

7. Ga naar een lokale markt

Als je wilt genieten van lokale producten en specialiteiten, ga dan naar een lokale markt. Er zijn diverse markten in de buurt van Moulin de l’Eclis waar je groenten, fruit, kaas, wijn en andere producten kunt kopen.

8. Bezoek de stad Guérande

Guérande is een middeleeuws stadje op ongeveer 20 minuten rijden van Moulin de l’Eclis. Bezoek het historische centrum en ontdek de oude stadsmuren, stadspleinen, kerken en kastelen. Er zijn ook diverse restaurants en winkels in de omgeving.

9. Ga kajakken

Kajakken is een leuke manier om de rivier de Loire te verkennen. Je kunt een kajak huren bij diverse verhuurbedrijven in de buurt. Je kunt rustig over de rivier peddelen en de omgeving verkennen.

10. Bezoek het Jardin des Plantes de Nantes

Als je van botanische tuinen houdt, ga dan naar het Jardin des Plantes de Nantes. Dit is één van de grootste botanische tuinen van Frankrijk en je kunt er diverse planten en bloemen bewonderen.

11. Ga naar een themapark

Als je met kinderen reist, ga dan naar een themapark. Er zijn diverse attractieparken en dierentuinen in de buurt, zoals Puy du Fou, Planète Sauvage, en Océarium du Croisic.

12. Bezoek het Château des Ducs de Bretagne

Het Château des Ducs de Bretagne is een prachtig kasteel in Nantes. Je kunt door de verschillende zalen en torens wandelen en meer leren over de geschiedenis van dit kasteel.

13. Ga naar het Ile de Noirmoutier

Het Ile de Noirmoutier is een klein eiland voor de kust van de Vendée. Het eiland is beroemd om zijn zoutmoerassen, zandstranden en vissersdorpjes.

14. Bezoek het Musée Jules Verne

Het Musée Jules Verne is gewijd aan de Franse schrijver Jules Verne. Het museum bevindt zich in Nantes en je kunt er diverse objecten en manuscripten van Verne bewonderen.

15. Ga naar het Ecomusée du Marais Salant

Als je geïnteresseerd bent in de zoutproductie, ga dan naar het Ecomusée du Marais Salant. Hier kun je meer te weten komen over de geschiedenis en productie van zout in de Vendée.

Met deze tips en trucs kun je de omgeving van Moulin de l’Eclis verkennen en genieten van alles wat de regio te bieden heeft. Veel plezier!

1. Waar kan ik een fiets huren in de buurt van Moulin de l’Eclis?

Er zijn diverse fietsverhuurbedrijven in de buurt van Moulin de l’Eclis, zoals Velocean, La Loire à Vélo, en Atlantic Vélo.

2. Hoe kan ik een bezoek aan het kasteel van Nantes plannen?

Het kasteel van Nantes is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Je kunt online tickets kopen of ter plaatse tickets kopen.

3. Kan ik een wijnproeverij bezoeken in de Loire-vallei?

Ja, er zijn diverse wijnhuizen en wijnboerderijen in de Loire-vallei die wijnproeverijen aanbieden. Je kunt ook een georganiseerde wijnproeverij tour boeken.

4. Zijn er stranden in de buurt van Moulin de l’Eclis?

Ja, La Baule is het dichtstbijzijnde strand en ligt op ongeveer een half uur rijden van Moulin de l’Eclis.

5. Wat zijn de openingstijden van het Parc de la Brière?

Het Parc de la Brière is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Er zijn ook diverse boottochten beschikbaar.

Over ons

Informatie