Hoeve Waterschap: geschiedenis en achtergrond van deze bijzondere locatie

Bent u op zoek naar een unieke vakantiebestemming in Nederland? Overweeg dan zeker eens een verblijf op Hoeve Waterschap. Deze historische boerderij is gelegen in het prachtige landschap van het Gelderse Hattem en biedt een ideale combinatie van rust, natuur en cultuur. In dit artikel nemen wij u mee op reis door de geschiedenis en achtergrond van deze bijzondere locatie.

Wie is Hoeve Waterschap?

Hoeve Waterschap is een bijzondere boerderij die aan het einde van de 19e eeuw is gebouwd. Het is sindsdien continu in gebruik geweest als agrarisch bedrijf en is tot op de dag van vandaag nog steeds actief als boerderij. De huidige eigenaar heeft de boerderij echter omgetoverd tot een vakantieverblijf, waar gasten kunnen genieten van de rust en de schoonheid van het omliggende landschap.

De geschiedenis van Hoeve Waterschap

De geschiedenis van Hoeve Waterschap gaat terug tot het einde van de 19e eeuw. De boerderij was oorspronkelijk eigendom van de familie Van der Schuur en werd gebruikt voor de teelt van granen en andere gewassen. In 1940 werd de boerderij verkocht aan de familie Swaters, die het bedrijf voortzette en uitbreidde met veeteelt. Zo werden er onder meer koeien, varkens en kippen gehouden.

In de jaren ’60 van de vorige eeuw kwamen er steeds meer modernere landbouwtechnieken op de markt, waardoor de boerderij verouderd raakte. De familie Swaters koos er echter voor om de boerderij in stand te houden en te moderniseren. Zo werden er nieuwe stallen gebouwd en werden er modernere machines aangeschaft.

In de jaren ’90 besloot de familie Swaters echter dat het tijd was om de boerderij over te dragen aan een nieuwe eigenaar. De boerderij werd verkocht aan de huidige eigenaar, die besloot om de boerderij om te bouwen tot een vakantieverblijf.

Het landschap rondom Hoeve Waterschap

Hoeve Waterschap is gelegen in het prachtige landschap van het Gelderse Hattem. Het landschap wordt gekenmerkt door mooie bossen, heidevelden en weilanden. In de omgeving van Hoeve Waterschap zijn dan ook tal van mogelijkheden om te wandelen, fietsen of paardrijden.

Wat zijn de mogelijkheden bij Hoeve Waterschap?

Hoeve Waterschap biedt een aantal verschillende vakantieverblijven aan. Zo zijn er onder meer de historische vakantiehuizen, die zijn gelegen in de oude stallen en schuren van de boerderij. Deze vakantiehuizen zijn volledig gerenoveerd en voorzien van alle moderne gemakken, maar ademen nog steeds de sfeer van vroeger.

Daarnaast zijn er ook luxe vakantiewoningen en kampeerplaatsen beschikbaar. Op Hoeve Waterschap kunt u dus terecht voor een verblijf dat volledig aan uw wensen voldoet.

Cultuur snuiven in Hattem

Naast de mooie natuur rondom Hoeve Waterschap is er in de omgeving ook genoeg te zien en te beleven op cultureel gebied. Zo is de middeleeuwse stad Hattem, gelegen op slechts enkele kilometers afstand van de boerderij, zeker een bezoek waard. Hier vindt u onder meer het Anton Pieck Museum en het Voerman Museum, die u alles vertellen over de geschiedenis en cultuur van deze mooie stad.

Hoeve Waterschap en duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk thema bij Hoeve Waterschap. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van zonnepanelen en wordt er gestreefd naar een zo laag mogelijk waterverbruik. Daarnaast worden er ook duurzame materialen gebruikt bij de bouw en renovatie van de vakantieverblijven.

Een vakantie op Hoeve Waterschap: onze ervaringen

Wij hebben zelf een aantal dagen doorgebracht op Hoeve Waterschap en kunnen deze bijzondere locatie zeker aanraden. De vakantiehuizen zijn prachtig gerenoveerd en voorzien van alle moderne gemakken, maar ademen nog steeds de sfeer van vroeger. Bovendien is de omgeving werkelijk adembenemend mooi en is er genoeg te zien en te beleven in de omgeving.

Veelgestelde vragen over Hoeve Waterschap

1. Kan ik mijn huisdier meenemen naar Hoeve Waterschap?
Ja, in de vakantiewoningen en op de kampeerplaatsen zijn huisdieren toegestaan.

2. Is er parkeergelegenheid bij Hoeve Waterschap?
Ja, er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig op het terrein van de boerderij.

3. Kan ik fietsen huren bij Hoeve Waterschap?
Ja, bij Hoeve Waterschap zijn fietsen te huur.

4. Hoe ver is Hoeve Waterschap verwijderd van de dichtstbijzijnde supermarkt?
De dichtstbijzijnde supermarkt bevindt zich op ongeveer 5 kilometer afstand van de boerderij.

5. Kan ik gebruik maken van de faciliteiten op Hoeve Waterschap als ik op een kampeerplaats verblijf?
Ja, alle gasten van Hoeve Waterschap kunnen gebruik maken van de faciliteiten op het terrein van de boerderij.

Over ons

Informatie