Hunzepark in de winter: de leukste winterse activiteiten

Het Hunzepark in Drenthe biedt in de winter tal van leuke activiteiten voor jong en oud. Hieronder vind je de leukste winterse activiteiten die je kunt doen tijdens een verblijf op het Hunzepark.

Schaatsen op natuurijs

Het Hunzepark ligt midden in het natuurgebied de Hunzevallei, dat in de wintermaanden een prachtig landschap vormt. Bij voldoende vorst kun je hier zelfs schaatsen op natuurijs. Neem je eigen schaatsen mee, of huur ze bij de receptie van het park. Op het meer is ook een ijsbaan gemaakt waar je heerlijk kunt schaatsen.

Wandelen en fietsen in de sneeuw

Als er sneeuw ligt, is wandelen en fietsen door het natuurgebied van de Hunzevallei een echte aanrader. Trek warme kleding aan en ontdek de prachtige winterse natuur. Voor de echte avonturiers is een wandeling door het nabijgelegen bos een leuke uitdaging. Bij terugkomst in het park kun je opwarmen in het restaurant met warme chocolademelk en een lekker stuk appeltaart.

Sneeuwschoenwandelen

Op het Hunzepark kun je ook sneeuwschoenwandelen, een sport die steeds populairder wordt in Nederland. Op sneeuwschoenen loop je over de sneeuw zonder erdoorheen te zakken, wat het wandelen in de sneeuw een stuk gemakkelijker maakt. Bij de receptie van het park kun je sneeuwschoenen huren en is er informatie beschikbaar over de mooiste routes.

Schaats- en ijspret bij Kardinge

Op slechts 15 minuten rijden van het Hunzepark vind je schaats- en ijsbaan Kardinge. Hier kun je heerlijk schaatsen op de overdekte 400-meter baan of in de gezellige ijshal. Er zijn ook curlingbanen en een funpark waar de kinderen zich kunnen uitleven.

Bezoek de WinterWelVaart

In december kun je in Groningen de WinterWelVaart bezoeken, een evenement waarbij historische schepen zijn omgetoverd tot knusse restaurants en winkeltjes. Op het Scheepvaartmuseum zijn diverse tentoonstellingen rond het thema scheepvaart te bezichtigen. Er is ook een markt met mooie winterse producten. Een leuk dagje uit voor het hele gezin!

Ga naar het Kabouterpad

Voor de allerkleinsten is een wandeling over het Kabouterpad bij het Boomkroonpad in Drouwen een aanrader. Aan de hand van opdrachtjes en spelletjes ontdekken ze de winterse natuur en leren ze meer over kabouters en dieren.

Bezoek het Hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum in Borger is het hele jaar door een leuk uitje, maar zeker in de winter. Hier leer je alles over de prehistorie en kun je een kijkje nemen bij de imposante hunebedden in de omgeving.

Ontspanning bij SpaWell

Op enkele kilometers afstand van het park vind je SpaWell, een wellnesscentrum waar je heerlijk kunt ontspannen in de diverse sauna’s, baden en rustruimtes. Ook kun je hier genieten van verschillende behandelingen.

Bezoek de stad Groningen

Op slechts 25 minuten rijden van het park vind je de bruisende stad Groningen. Hier kun je heerlijk winkelen, musea bezoeken en genieten van leuke cafés en restaurants.

Ga op avontuur in Wildlands

In Emmen vind je Wildlands, een avontuurlijk dierenpark waar meer dan 100 verschillende diersoorten te bewonderen zijn. Ook is er een overdekte speeltuin waar de kinderen zich kunnen uitleven.

Maak een winterse coktail

Op het park zelf kun je in het restaurant deelnemen aan een workshop cocktails maken. Leer zelf de lekkerste cocktails te maken en geniet van je eigen creaties!

Bezoek het Gevangenismuseum

Op enkele kilometers afstand van het park vind je het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Hier leer je alles over het leven in de gevangenissen van vroeger, en kun je een kijkje nemen in een oude gevangenis.

Ga sleetje rijden

Bij voldoende sneeuw kun je in het park zelf sleetje rijden op de hellingen rondom de chalets. Neem je eigen slee mee, of huur er een bij de receptie.

Ga nordic walken

Nordic walking is een sport waarbij je met stokken loopt, waardoor je een flinke work-out krijgt. Op het Hunzepark kun je Nordic walking lessen volgen en de mooiste winterse routes ontdekken.

Schiet op doel

Voor de echte avonturiers is er op het park een outdooractiviteit waarbij je kunt schieten op doel. Leer schieten met een boog of luchtbuks en test je precisie.

Een verblijf op het Hunzepark in de winter biedt tal van leuke activiteiten voor jong en oud. Of je nu wilt schaatsen op natuurijs, nordic walken door de winterse natuur, of genieten van een cocktailworkshop in het restaurant, het is allemaal mogelijk. Daarnaast zijn er ook diverse leuke uitjes te maken in de buurt, zoals een bezoek aan Wildlands, het Gevangenismuseum en de stad Groningen. Een heerlijke winterse vakantie gegarandeerd!

Veelgestelde vragen:

1. Is er op het Hunzepark een overdekt zwembad?
– Nee, het Hunzepark heeft geen overdekt zwembad.
2. Kun je op het park wintersporten?
– Nee, wintersporten is op het park zelf niet mogelijk.
3. Is de receptie het hele jaar door geopend?
– Ja, de receptie van het park is het hele jaar door geopend.
4. Kun je in de winter barbecueën op het park?
– Ja, op het park zijn speciale winterbarbecues te huur.
5. Zijn honden toegestaan op het park?
– Ja, honden zijn toegestaan op het park maar dienen wel aangelijnd te worden.

Over ons

Informatie