Innovatieve technologieën in hotelkamers die het reizen gemakkelijker maken

Technologie is niet alleen trending, het is ook geïntegreerd in elk aspect van ons leven. Het reizen en verblijven in hotels is geen uitzondering. In de afgelopen jaren hebben hotels over de hele wereld geïnvesteerd in nieuwe technologieën die het verblijf van reizigers gemakkelijker en aangenamer maken. Van digitale sleutels tot slimme verlichting, hieronder bespreken we de nieuwste innovaties die te vinden zijn in hotelkamers.

Digitale sleutels

Vergeet de ouderwetse fysieke sleutels die gemakkelijk te verliezen zijn en vaak vervangen moeten worden. In veel hotels kun je tegenwoordig gebruik maken van een digitale sleutel via een app op je smartphone. Dit betekent dat je niet langer in de rij hoeft te staan om een sleutel te verkrijgen bij de receptie en je hoeft niet bang te zijn dat je de sleutel kwijtraakt. Het bespaart tijd en moeite en is ook nog eens veiliger.

Robotisch roomservice

Wakker worden en ontbijt op bed bestellen zonder iemand te hoeven bellen of zonder het risico te lopen dat je kellner aan je deur staat terwijl je nog in pyjama bent? Dat is tegenwoordig mogelijk in sommige hotels met robotisch roomservice. Een robot brengt het eten naar je kamer en maak je keuze bekend via een digitaal menu op bijvoorbeeld je tv-scherm.

Slimme verlichting

Het aanpassen van de verlichting in de kamer om de perfecte sfeer te creëren is nog steeds een tijdrovende taak voor veel hotels. Maar dankzij slimme verlichtingssystemen kunnen reizigers nu de verlichting in hun kamer moeiteloos aanpassen met één klik op hun tablet of smartphone. Dit zorgt voor een rustgevende sfeer en een betere nachtrust.

Virtuele assistenten

De beroemde Voice Activated Virtual Assistants zoals Google Home en Amazon’s Alexa hebben hun weg gevonden naar hotels. In plaats van te bellen naar de receptie voor het boeken van een massage of het reserveren van een tafel in het hotelrestaurant, kan je nu eenvoudigweg uw virtuele assistent vragen om het te regelen. Dit bespaart tijd en maakt het voor reizigers gemakkelijker om alles te regelen vanuit de comfort van hun kamer.

Augmented Reality

Het gebruik van AR technologieën is een andere nieuwe trend in de hospitality-sector. Hotels bieden bijvoorbeeld virtuele rondleidingen door hun accommodatie waardoor het voor mensen gemakkelijker wordt om hun kamer uit te zoeken en de beste optie voor hun behoeften te vinden. Hierdoor kunnen de gasten de ambiance en layout van de kamer uitproberen zonder de kamer eerst fysiek te hoeven bezichtigen.

Slimme WC’s

Het klinkt misschien gek, maar slimme WC’s zijn een feit in bepaalde hotels en zijn een echte innovatie. Douchestoelen met automatische functies, verwarmde zittingen en bidet-sproeiers zijn enkel enkele functies die te vinden zijn in deze WC’s die het comfort van de gasten beter maakt.

Virtuele realiteit

Voor wie droomt van een verblijf in een nagebouwde ruimtelijke setting of locaties die onbereikbaar zijn in de echte wereld, bieden hotels nu virtuele ervaringen aan met behulp van Virtual Reality technologie. Gasten kunnen een verbluffende virtuele ervaring beleven rechtstreeks vanuit hun kamers.

Draadloze opladers

Misschien wel de belangrijkste innovatie in commerciële hotels is het draadloos opladen van smartphones. Hotels hebben bemerkt dat smartphone-gebruikers in paniek raken zodra ze geen oplaadpoort in de kamer vinden. Door het aanbieden van draadloze oplaadmogelijkheden in hotelkamers maken hotels deze zijn ervaring klantvriendelijker en beter verbonden.

Conclusie

Moderne technologie helpt hotels om de beste service te bieden en tegelijkertijd veel gemak en comfort te bieden aan de reizigers. Van robotisch roomservice tot slimme verlichtingssystemen, augmented reality en draadloos opladen, de mogelijkheden en kansen blijven zich ontwikkelen. Het zijn spannende tijden voor de hospitality industrie en gasten kunnen niets dan de beste innovaties verwachten in hun hotelervaring.

Veelgestelde vragen

1. Hoe kan ik mijn kamer verlichten met slimme verlichting?

Smart verlichting kan je eenvoudig bedienen met je mobiele telefoon of tablet, waardoor je elke ruimte kunt verlichten terwijl je op het bed, sofa of stoel ligt.

2. Wat is een digitale sleutel en hoe werkt het?

Een digitale sleutel is een app die je kan gebruiken om je hotelkamerdeur te openen. Het werkt door de kamerkaart aan de app te koppelen en de kamerkaart bij de deur te vervangen door het gebruik maken van de digitale sleutel op je smartphone.

3. Wat kan je doen met een virtuele assistent in de hotelkamer?

Je kan via de virtuele assistent bijvoorbeeld de verlichting dimmen of bedienen, de looproutes leren kennen, een taxi regelen en veel meer.

4. Kan ik ook gebruik maken van slimme toiletten in mijn hotelkamer?

Nog niet alle hotels hebben de innovatieve slimme toiletten geïntegreerd. Informeer daarnaar bij de receptie of check reeds bij je reservatie bij het hotel.

5. Is het draadloos opladen van smartphones veilig?

Het is absoluut veilig om je telefoon draadloos op te laden in bed, de oplader is immers geschikt voor het type telefoon en voldoet aan de veiligheidseisen.

Over ons

Informatie