Kinderactiviteiten op Ameland: wat te doen op het eiland met het hele gezin?

Ameland is een prachtig eiland in de Waddenzee en de ideale bestemming voor het hele gezin. Het eiland biedt tal van activiteiten die perfect zijn voor kinderen van alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten in de natuur of juist wat ontspanning aan het strand, er is voor ieder wat wils. In dit artikel delen we de leukste kinderactiviteiten op Ameland om het hele gezin te vermaken.

1. Vliegeren

Ameland staat bekend om de harde wind, perfect om te vliegeren! Vliegeren op het strand is een leuke activiteit voor het hele gezin, in welk seizoen je ook komt. Je kunt je eigen vlieger meenemen of er een huren op het strand.

2. Het Natuurcentrum Ameland

Het Natuurcentrum Ameland is een fascinerende plek om meer te leren over de lokale flora en fauna. Kinderen kunnen hier veel leren over de natuur en de rol die het speelt op het eiland. Er zijn interactieve exposities en educatieve activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

3. Zeehondentochten

Ameland heeft een groot aantal zeehondenkolonies en het is een geweldige ervaring om deze dieren van dichtbij te zien. Er zijn verschillende zeehondentochten beschikbaar vanaf het eiland. De tochten worden meestal uitgevoerd met reddingsboten en kunnen afhankelijk van het seizoen variëren in duur.

4. Huifkartochten

Een huifkartocht is een ontspannen manier om het eiland te verkennen. Een gids neemt je mee in een huifkar en vertelt over de geschiedenis en cultuur van Ameland. Het is een perfecte activiteit voor het hele gezin om samen te genieten van de prachtige omgeving.

5. Paardrijden

Geniet van een prachtige tocht op het strand of door de duinen op de rug van een paard. Er zijn verschillende maneges op Ameland die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Paardrijlessen zijn ook beschikbaar voor degenen die nog nooit hebben paardgereden.

6. Ameland Adventure

Ameland Adventure is een avontuurlijk parcours dat verschillende activiteiten biedt voor kinderen van alle leeftijden. Denk aan boogschieten, een klimparcours, hoogtebanen, en nog veel meer. Het is een perfecte activiteit om de kinderen van het hele gezin uit te dagen en lekker actief bezig te zijn.

7. Brandingkajakken

Brandingkajakken is een geweldige manier om de branding van de zee te ervaren. Het avontuur is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud en er is geen speciale ervaring vereist. Een deskundige instructeur zal u begeleiden en zorgen voor uw veiligheid.

8. Bunkerroute

De bunkerroute is een fietstocht langs de bunkers die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gebouwd op Ameland. Het is een educatieve manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van het eiland, en kinderen zijn er dol op om te fietsen op deze spannende route.

9. Rondvluchten

Een rondvlucht over Ameland biedt een prachtig uitzicht op het eiland vanuit de lucht. Het is een opwindende activiteit voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden. Rondvluchten duren meestal 15-30 minuten en zijn beschikbaar vanaf het vliegveld van Ameland.

10. Strandjutten

Wie weet wat je allemaal kunt vinden op het strand? Ga strandjutten en ontdek de mooiste schelpen, drijfhout en misschien zelfs wel een schat. Verzamel de mooiste spullen en maak er thuis iets moois van!

11. Zwemmen en zonnen

Het strand op Ameland is zeker de moeite waard om te bezoeken. Geniet van de zon, zwem wanneer het weer het toelaat en maak zandkastelen. Er is genoeg te doen voor het hele gezin!

12. Fietsen

Het eiland staat bekend om de vele fietsroutes. Huur een fiets en ontdek het eiland op je eigen tempo. Met kinderen kun je bijvoorbeeld langs de dorpjes en het strand fietsen.

13. Surfen

Surfen is een van de meest populaire watersporten op Ameland en er zijn verschillende surfscholen die lessen en verhuur aanbieden. Kinderen kunnen hier met gemak aan deelnemen en hun vaardigheden op het water oefenen.

14. Boottocht

Een boottocht rond Ameland is een perfecte manier om het eiland vanuit een ander perspectief te bekijken. De meeste boottochten duren tussen de 3 en 4 uur en bieden informatie over de lokale geschiedenis en flora en fauna.

15. Musea

Er zijn verschillende musea op het eiland, waaronder het Cultuurhistorisch Museum, waar u meer kunt leren over de geschiedenis van het eiland, het Maritiem Museum, waar u geïnformeerd wordt over de zeevaart, en nog veel meer. Het is een geweldige manier om meer te leren over de verschillende aspecten van Ameland.

Conclusie

Ameland is een geweldige bestemming voor het hele gezin met tal van activiteiten voor alle leeftijden. Van ontspannen op het strand tot avontuurlijke activiteiten in de natuur, er is voor elk wat wils. Geniet van de prachtige omgeving van Ameland en creëer onvergetelijke herinneringen met het gezin.

Veelgestelde vragen

1. Zijn er strandwachten op het strand van Ameland?
Ja, van mei tot en met september zijn er strandwachten op het strand van Ameland.

2. Wat zijn de openingstijden van het Natuurcentrum Ameland?
Het Natuurcentrum Ameland is dagelijks geopend, van april tot en met oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur en van november tot en met maart alleen op zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

3. Kan ik mijn eigen paard meenemen naar Ameland?
Ja, er zijn verschillende maneges die geschikt zijn voor het huren van stallen voor paarden.

4. Is brandingkajakken geschikt voor kinderen?
Ja, brandingkajakken is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud.

5. Heeft Ameland fietsverhuur?
Ja, er zijn veel fietsverhuurbedrijven op het eiland waar u fietsen kunt huren voor uw verblijf.

Over ons

Informatie