Kustpark Texel als uitvalsbasis voor een dagje Waddeneilanden hoppen

Als je op vakantie bent in Nederland, is een bezoek aan de Waddeneilanden een absolute must. Deze eilandengroep in de Noordzee is uniek en biedt volop mogelijkheden voor wandelingen langs het strand, fietstochten over de duinen en gezellige dorpjes met een rijke cultuur en historie. En Kustpark Texel is de ideale uitvalsbasis om deze eilanden te ontdekken.

Waddeneilanden hoppen

De Waddeneilanden zijn over het algemeen vrij geïsoleerd en alleen bereikbaar per boot of veerboot. Dat maakt het extra leuk om ze te bezoeken omdat je echt het gevoel hebt dat je even weg bent van de bewoonde wereld. Je kunt er voor kiezen om een dag of weekend op één van de eilanden door te brengen, maar het is nog leuker om ze allemaal te ontdekken door te gaan Waddeneilanden hoppen.

Vertrek vanuit Kustpark Texel

Als je wilt gaan Waddeneilanden hoppen, is Kustpark Texel de perfecte uitvalsbasis. Dit vakantiepark ligt namelijk aan de rand van de veerhaven van ‘t Horntje op Texel. Vanuit hier kun je zowel met de veerboot als met een snelle watertaxi vertrekken naar de andere Waddeneilanden.

Ontdek de charme van Vlieland

Vlieland is het meest westelijke bewoonde eiland van Nederland en heeft een unieke charme. Het eiland is autovrij, waardoor het heel rustgevend en stil is. Je kunt er prachtige wandelingen maken, genieten van de duinen en het strand en even helemaal tot rust komen. Vanaf Kustpark Texel kun je eenvoudig de veerboot nemen naar Vlieland.

Verken het gezellige Terschelling

Terschelling is een wat groter eiland dan Vlieland en staat bekend om haar gezelligheid, prachtige natuur en leuke evenementen. Je kunt er heerlijk fietsen of wandelen over de duinen, langs de historische bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en door de sfeervolle dorpjes met leuke winkeltjes, cafes en restaurants. Vanaf Kustpark Texel vaar je in ongeveer twee uur naar Terschelling.

Bewonder de vuurtoren van Ameland

Ameland is een ideaal eiland voor natuurliefhebbers. Het eiland heeft een unieke flora en fauna en een afwisselend landschap. Je kunt er prachtige wandelingen maken en genieten van de frisse zeelucht. Ook kun je de bekende vuurtoren van Ameland beklimmen en vanaf de top genieten van een fantastisch uitzicht. Je kunt vanaf Kustpark Texel de veerboot nemen naar Ameland.

Proef de sfeer van Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is het kleinste bewoonde Waddeneiland en heeft een unieke sfeer. Het eiland heeft een rijke geschiedenis en cultuur en biedt volop mogelijkheden voor wandelingen, fietstochten en boottochtjes. Ook kun je genieten van de gezellige dorpjes met leuke winkeltjes en restaurants. Vanaf Kustpark Texel is het ongeveer 40 minuten varen naar Schiermonnikoog.

Maak je hoppen makkelijk met een Veerboot dagkaart

Als je gaat Waddeneilanden hoppen, is het verstandig om een Veerboot dagkaart aan te schaffen. Hiermee kun je onbeperkt en voordelig overstappen tussen de veerboten. Even een paar uur naar Vlieland en dan door naar Terschelling? Geen probleem! Met de Veerboot dagkaart hoef je niet steeds opnieuw tickets te kopen.

Verblijf op Kustpark Texel

Na een dagje Waddeneilanden hoppen is het heerlijk om terug te komen op Kustpark Texel. Dit vakantiepark heeft alles wat je nodig hebt om te ontspannen en te genieten van je vakantie. Van comfortabele bungalows en chalets tot aan uitstekende voorzieningen zoals een zwembad, speeltuin en animatie voor kinderen.

Geniet van de faciliteiten op Kustpark Texel

Maar ook als je even niet naar de Waddeneilanden wilt, kun je je uitstekend vermaken op Kustpark Texel. Zo is het zwembad heerlijk om even af te koelen tijdens warme zomerdagen. Of daag vrienden of familie uit op het panna-veld, de jeu-de-boules baan of de tennisbaan. Natuurlijk kun je ook heerlijk ontspannen in de sauna of het stoombad.

Ontdek Texel zelf ook

Natuurlijk hoef je niet alleen maar vanaf Kustpark Texel Waddeneilanden te hoppen. Het eiland Texel zelf heeft namelijk ook genoeg te bieden. Zo vind je er verschillende musea, prachtige natuurgebieden, gezellige dorpjes en leuke evenementen. Ontdek het allemaal tijdens je vakantie.

Huur een fiets op Kustpark Texel

Een van de leukste manieren om Texel te ontdekken, is per fiets. Op Kustpark Texel kun je eenvoudig fietsen huren en de omgeving verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld de Sluftervallei bezoeken, een prachtig natuurgebied waarbij bij hoog water de zee het gebied binnenstroomt.

Proef Texelse specialiteiten

Texel staat bekend om haar heerlijke specialiteiten. Zo kun je er genieten van lamsvlees van het Texelse schaap, asperges uit de duinen en natuurlijk Texels bier. Er zijn verschillende restaurants op Texel waar je deze specialiteiten kunt proeven.

Bezoek Ecomare

Ecomare is een bijzonder natuureducatiecentrum op Texel. Hier kun je alles leren over de flora en fauna van de Wadden en de Noordzee. Zo kun je verschillende zeehonden en vogels bewonderen en is er een speciale tentoonstelling over de geschiedenis van de walvisvangst.

Ontdek de vuurtoren van Texel

De vuurtoren van Texel is een bekend baken voor schepen op de Noordzee. Je kunt de toren beklimmen en genieten van een fantastisch uitzicht over Texel en de Noordzee. Ook kun je in het bezoekerscentrum alles leren over de geschiedenis van de toren.

Kustpark Texel: de perfecte plek voor een Waddeneilanden avontuur

Als je wilt gaan Waddeneilanden hoppen is Kustpark Texel de perfecte uitvalsbasis. Vanaf hier kun je eenvoudig vertrekken naar de andere eilanden, terwijl je in dit vakantiepark zelf ook volop kunt genieten van de faciliteiten en de prachtige omgeving. Ga eropuit en ontdek de Waddeneilanden vanuit Kustpark Texel.

Veelgestelde vragen

Wat is Kustpark Texel?

Kustpark Texel is een vakantiepark op het eiland Texel in Nederland. Het park biedt verschillende accommodaties aan zoals bungalows en chalets.

Wat zijn de Waddeneilanden?

De Waddeneilanden zijn een eilandengroep in de Noordzee. Ze zijn uniek in hun natuur en bieden volop mogelijkheden voor recreatie en ontspanning.

Hoe kan ik Waddeneilanden hoppen?

Waddeneilanden hoppen kan door gebruik te maken van de veerboten tussen de verschillende eilanden. Met een dagkaart kun je voordelig en onbeperkt overstappen.

Wat is er te doen op Texel?

Op Texel kun je onder andere genieten van prachtige natuur, leuke musea en gezellige dorpjes. Het huren van een fiets is een aanrader om dit allemaal te ontdekken.

Welke specialiteiten kun je proeven op Texel?

Texel biedt verschillende specialiteiten aan zoals lamsvlees van het Texelse schaap, asperges uit de duinen en Texels bier. Er zijn verschillende restaurants waar je deze specialiteiten kunt proeven.

Over ons

Informatie