Maak kennis met de dieren op Hoeve Brugge: ontmoet de kippen, geiten en varkens

Als je op zoek bent naar een leuke activiteit op het platteland, dan is Hoeve Brugge in West-Vlaanderen een echte aanrader. Hier kun je tijd doorbrengen met allerlei dieren, waaronder kippen, geiten en varkens. In dit artikel leer je meer over Hoeve Brugge en de dieren die er leven, zodat je goed voorbereid op pad kunt gaan.

De geschiedenis van Hoeve Brugge

Hoeve Brugge is een historische boerderij die al sinds de 17e eeuw bestaat. Oorspronkelijk was het een gemengd bedrijf waar naast dieren ook graan verbouwd werd. In de 20e eeuw werd de boerderij echter omgevormd tot een zuivelbedrijf. Inmiddels is de boerderij in handen van de familie Van Hecke en is het een multifunctioneel bedrijf geworden waar naast de zuivelproductie ook toerisme centraal staat.

Maak kennis met de kippen

Een van de dieren die je op Hoeve Brugge kunt ontmoeten, zijn de kippen. Er zijn verschillende soorten kippen op de boerderij, waaronder legkippen en vleeskippen. De legkippen zorgen voor de eieren die op de boerderij worden verkocht. Het is leuk om te zien hoe de kippen leven en hoe ze gevoerd worden. Vergeet niet om het kippenhok te bezoeken en te kijken hoe de kippen op stok gaan als het donker wordt.

Ontmoet de geiten

Naast de kippen leven er ook heel veel geiten op Hoeve Brugge. De geiten worden gemolken en de melk wordt op de boerderij verwerkt tot kaas en yoghurt. Kinderen vinden het vaak heel leuk om de geiten te aaien en te voeren. Er zijn verschillende geitenrassen op de boerderij, dus er is veel te zien.

Leer meer over de varkens

Een ander dier dat je op Hoeve Brugge kunt ontmoeten zijn de varkens. Hier worden geen vleesvarkens gehouden, maar hangbuikzwijnen. Deze varkens hebben de vrijheid om te grazen in de wei. Het is interessant om te leren hoe de varkens leven en hoe ze worden verzorgd.

Bezoek de boerderijwinkel

Als je klaar bent met het bekijken van de dieren, kun je even ontspannen in de boerderijwinkel. Hier worden allerlei zuivelproducten verkocht, zoals kaas, yoghurt en melk. Maar ook andere lokale producten zijn hier te vinden. Zo kun je nog wat lekkers inslaan voordat je weer vertrekt.

Praktische informatie

Hoeve Brugge is het hele jaar geopend voor bezoekers en er worden regelmatig rondleidingen gegeven. Ook kun je hier terecht voor kinderfeestjes en bedrijfsuitjes. De toegang is gratis, maar het is wel fijn als je van tevoren even laat weten dat je langskomt.

Waarom je Hoeve Brugge moet bezoeken

Hoeve Brugge is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Het is een mooie manier om te zien hoe het eraan toegaat op een moderne boerderij en hoe zuivelproducten worden gemaakt. Bovendien is het een leuke en ontspannende activiteit voor het hele gezin.

Veelgestelde vragen

1. Zijn er nog andere dieren te zien op Hoeve Brugge?
Ja, naast kippen, geiten en varkens zijn er ook koeien, konijnen en paarden te zien.

2. Kun je op Hoeve Brugge ook overnachten?
Nee, op de boerderij is geen accommodatie beschikbaar voor overnachtingen.

3. Kost een rondleiding extra geld?
Nee, de rondleidingen zijn gratis bij een bezoek aan de boerderij.

4. Mag je ook zelf eten of drinken meenemen naar Hoeve Brugge?
Ja, dat mag. Er zijn zelfs picknickplekken waar je lekker kunt genieten van je eigen meegebrachte lunch.

5. Kan ik op Hoeve Brugge ook een workshop volgen?
Ja, er worden regelmatig workshops georganiseerd. Van kaasmaken tot klompen beschilderen, er is voor elk wat wils.

Over ons

Informatie