Mierlo als startpunt voor een dagje Eindhoven: hoe combineer je beide steden?

Als je op zoek bent naar een leuke dagtocht in Noord-Brabant, dan is Eindhoven zeker een stad die je moet bezoeken. Maar waar begin je? Waar kun je het beste parkeren en hoe combineer je dit met een bezoek aan Mierlo? In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt voor een geslaagd dagje uit.

1. Parkeren in Mierlo

Als je vanuit Mierlo naar Eindhoven gaat, kun je het beste in Mierlo parkeren. Er zijn verschillende opties voor het parkeren van je auto in Mierlo, zoals parkeren bij het station. Vanuit hier kun je vervolgens met de trein naar Eindhoven reizen.

2. Met de bus van Mierlo naar Eindhoven

Je kunt er ook voor kiezen om met de bus te gaan. Er rijden verschillende bussen vanuit Mierlo naar Eindhoven en de reistijd is ongeveer 20 minuten. Dit is een goede optie als je niet met de auto wilt reizen.

3. Geniet van het rustige Mierlo

Als je in Mierlo bent, neem dan even de tijd om van dit rustige dorp te genieten. Het heeft een mooi centrum en er zijn diverse winkels en restaurants. Ga bijvoorbeeld bij Pannenkoekenhuis de Clown of Restaurant Op Suyt wat eten.

4. Bezoek het kasteel in Mierlo

Een must see in Mierlo is het kasteel. Het kasteel dateert uit de 14e eeuw en is inmiddels gerestaureerd. Tegenwoordig is het een gemeentehuis, maar bepaalde delen zijn opengesteld voor publiek, zoals de kasteeltuin.

5. De High Tech Campus in Eindhoven

Vanuit Mierlo is het een korte reis naar Eindhoven. Een bezoek aan de High Tech Campus is een must voor technologie- en innovatieliefhebbers. Hier bevindt zich het Research & Development-centrum van Philips en zijn er tal van bedrijven die zich bezighouden met technologie.

6. Het historisch centrum van Eindhoven

Een bezoek aan het historisch centrum van Eindhoven mag niet ontbreken als je in deze stad bent. De Markt, het Philips Museum, de Catharinakerk en de Sint-Joriskapel zijn slechts enkele voorbeelden van historische bezienswaardigheden.

7. Philips Stadion

Ben je een voetbalfan? Bezoek dan het Philips Stadion, de thuisbasis van de voetbalclub PSV. Je kunt hier een rondleiding krijgen en het museum bezoeken. Ook als je geen voetbalfan bent, is dit stadion zeker een bezoek waard.

8. Winkelen in Eindhoven

Eindhoven is een fantastische stad om te winkelen. Stratumseind, de langste caféstraat in Nederland, bevindt zich hier alsmede verschillende restaurants en cafés. Ook vind je hier winkelcentra als de Heuvel Galerie en de Piazza.

9. Lichtjesroute Eindhoven

Als je in Eindhoven bent tussen 7 september en 15 oktober, dan moet je de Lichtjesroute zeker bezoeken. Deze route is een eerbetoon aan de bevrijding van Eindhoven en loopt langs verschillende lichtobjecten in de stad.

10. Philips Museum

Het Philips Museum is een prachtig museum om te bezoeken. Hier komt de geschiedenis van Philips en de ontwikkeling van de elektronicasector tot leven. Het museum is geschikt voor jong en oud en biedt een uniek perspectief op de impact van technologie op ons dagelijks leven.

11. Eindhoven tijdens Glow

Als je in november naar Eindhoven gaat, dan mag je Glow niet missen. Dit festival van licht vindt jaarlijks plaats en laat Eindhoven op een unieke manier oplichten.

12. Ontdek de Stadswandelpark Eindhoven

Het Stadswandelpark in Eindhoven is een prachtig groen park in het centrum van de stad. Het park heeft een grote vijver, een kinderboerderij en een openluchttheater.

13. Ontdek het Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum heeft een indrukwekkende collectie hedendaagse en moderne kunst. Het museum bevindt zich in het centrum van de stad en is elke dag geopend.

14. Bezoek de Dommel

De Dommel is een prachtige rivier die door Eindhoven stroomt. Langs de oever van de rivier kun je prachtige wandelingen maken en de mooie natuur bewonderen.

15. Terug naar Mierlo

Als je de stad hebt verkend en nog wat tijd over hebt, ga dan terug naar Mierlo. Misschien kun je nog genieten van een drankje op een terras voordat je weer naar huis gaat.

Mierlo is een prachtige plek om te beginnen als je een dagje Eindhoven plant. Je kunt genieten van het rustige dorp en een bezoek brengen aan het kasteel. Vervolgens kun je met de bus of de auto naar Eindhoven, waar je kunt winkelen, de historische bezienswaardigheden kunt bezoeken, zoals het Philips Museum, de Catharinakerk en de Sint-Joriskapel, en kunt genieten van de mooie rivier de Dommel. Vergeet niet om tussen 7 september en 15 oktober de Lichtjesroute en in november Glow te bezoeken.

1. Hoeveel tijd heb ik nodig voor een bezoek aan Eindhoven?

Dat hangt af van wat je wilt bezoeken en verkennen. Plan minimaal een dag in om de belangrijkste attracties te kunnen bezoeken.

2. Moet ik de High Tech Campus in Eindhoven bezoeken?

Als je geïnteresseerd bent in technologie, innovatie en wetenschap, is een bezoek aan de High Tech Campus zeker de moeite waard.

3. Waar kan ik parkeren in Mierlo?

Er zijn verschillende opties voor het parkeren van je auto in Mierlo, zoals bij het station. Vanuit hier kun je vervolgens met de trein naar Eindhoven reizen.

4. Wat is de beste tijd om Eindhoven te bezoeken?

Eindhoven is een stad die het hele jaar door bezocht kan worden, maar het najaar is een unieke tijd vanwege de Lichtjesroute en Glow.

5. Is het Van Abbemuseum in Eindhoven leuk voor kinderen?

Het Van Abbemuseum heeft een interessante collectie hedendaagse en moderne kunst. Dit kan voor kinderen wat minder interessant zijn, maar er zijn regelmatig tentoonstellingen en workshops speciaal voor kinderen.

Over ons

Informatie