Mierlo voor natuurliefhebbers: waar kun je genieten van de mooiste flora en fauna?

Inleiding

Mierlo is een charmant dorp dat bekend staat om zijn prachtige natuurlijke landschap en diverse flora en fauna. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen vakantie in de natuurlijke omgeving. In dit artikel nemen we je mee naar de mooiste plekjes van Mierlo waar je kunt genieten van de rijke biodiversiteit.

De Molenheide

De Molenheide is een prachtig natuurgebied van 110 ha groot en ligt ten noorden van Mierlo. Het is een afwisseling van bos, heide en zandverstuivingen en biedt een overvloed aan activiteiten zoals fietsen, wandelen en paardrijden. Je kunt er genieten van de prachtige bloeiende heide in de late zomer en herfst, evenals van de vele wilde dieren die hier leven, zoals reeën, vossen en dassen.

Molenheidepad

Het Molenheidepad is een gemarkeerde wandelroute van 11,5 km die je door dit prachtige natuurgebied leidt. Onderweg kom je langs vele mooie plekjes, waaronder de fraai gerestaureerde Molenheidekapel en het graf van de bekende Nederlandse tv-presentator Willem Duys.

Mountainbiken bij de Molenheide

Op zoek naar een uitdaging? Er is een speciaal mountainbikeparcours aangelegd in de Molenheide. Dit parcours brengt je langs de mooiste landschappen, waaronder heidevelden, bossen en zandverstuivingen.

De Strabrechtse heide

De Strabrechtse heide is een uitgestrekt heidegebied van 1.500 ha groot en ligt ten oosten van Mierlo. Het is een van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Nederland en biedt een thuis aan vele plant- en diersoorten, waaronder de zeldzame heikikker.

Wandelen op de Strabrechtse heide

Er zijn diverse wandelroutes die je door deze prachtige heide leiden. Van korte wandelingen tot lange dagtochten, je vindt hier altijd een route die bij je past. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want je komt hier vele fotogenieke plekjes tegen.

Paardrijden op de Strabrechtse heide

Paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de Strabrechtse heide. Er zijn diverse ruiterpaden aangelegd die je door dit prachtige landschap leiden. Je geniet hier van de rust en stilte en komt gegarandeerd tot rust.

Kasteelpark Geldrop

Kasteelpark Geldrop is een prachtig park van 12 ha groot en ligt op slechts 3 km afstand van Mierlo. Het park biedt een prachtig uitzicht op het statige Geldropse kasteel en herbergt een grote diversiteit aan plant- en diersoorten.

Wandelen in Kasteelpark Geldrop

Het park leent zich perfect voor een ontspannen wandeling. Je komt hier vele mooie planten en bomen tegen, waaronder een 200 jaar oude sequoia. Een wandeling door het park is een absolute aanrader.

Vogels spotten in Kasteelpark Geldrop

Het park staat bekend om zijn rijke flora en fauna. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen en genieten van de vele vogelsoorten die hier leven, zoals de eekhoorn, de ijsvogel en de specht.

Conclusie

Mierlo is een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers. Van de uitgestrekte heidevelden tot de bosrijke gebieden, je vindt hier altijd een plek waar je jezelf kunt onderdompelen in de prachtige natuur. Vergeet vooral niet om je wandelschoenen aan te trekken, want er zijn talloze wandel- en ruiterpaden om te ontdekken.

Veelgestelde vragen

1. Is Mierlo geschikt voor een vakantie met kinderen?
Ja, er zijn talloze activiteiten die leuk zijn voor kinderen, zoals het bezoek aan Kasteelpark Geldrop en de speurtochten op de Strabrechtse heide.

2. Moet ik van tevoren reserveren voor het Molenheidepad?
Nee, je hoeft niet te reserveren. Het is wel aan te raden om je van tevoren goed te informeren over de start- en eindpunten van de route.

3. Zijn er ook mogelijkheden om te kamperen in Mierlo?
Ja, er zijn diverse kampeermogelijkheden in de omgeving van Mierlo, zoals campings en vakantieparken.

4. Welke dieren kan ik tegenkomen op de Strabrechtse heide?
Je kunt hier onder andere reeën, vossen, dassen en de zeldzame heikikker tegenkomen.

5. Is Mierlo goed bereikbaar met het openbaar vervoer?
Ja, Mierlo heeft een treinstation en er zijn diverse buslijnen die het dorp aandoen.

Over ons

Informatie