Mini-camping op De Heihorsten: logeren in het groen

Voor de natuurliefhebber die op zoek is naar een onvergetelijke vakantie in Nederland, is de mini-camping op De Heihorsten een absolute aanrader. Deze kleinschalige camping is gelegen in het groene hart van Noord-Brabant en biedt rust, ruimte en natuurlijke schoonheid. Dankzij de gunstige ligging nabij pittoreske dorpen en steden, en op steenworp afstand van de Belgische grens, is De Heihorsten de ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietsroutes, cultuur en gastronomie.

De faciliteiten van de mini-camping

De mini-camping op De Heihorsten beschikt over 15 ruime kampeerplaatsen, wat zorgt voor een intieme sfeer en een persoonlijke benadering. Iedere kampeerplaats is voorzien van een stroomaansluiting en gratis wifi. Daarnaast zijn er moderne sanitaire voorzieningen met douches, toiletten en een afwasgelegenheid. Voor kinderen is er een speelveld met een schommel, glijbaan en trampoline.

Omgeving en bezienswaardigheden

De Heihorsten is gelegen in het hart van het Groene Woud, een bosrijk en agrarisch gebied tussen de steden Tilburg, Eindhoven en Den Bosch. Dit gebied biedt volop mogelijkheden voor wandelen, fietsen, paardrijden en andere outdoor activiteiten. Ook zijn er talloze bezienswaardigheden in de buurt, zoals het Kloosterpad in Olland, het Streekpark Kienehoef in Sint-Oedenrode, of de historische binnenstad van Den Bosch.

In de buurt

Op slechts enkele kilometers van De Heihorsten bevindt zich het pittoreske dorpje Sint-Oedenrode. Hier vindt u gezellige restaurants, cafés en terrasjes waar u kunt genieten van streekproducten en culinaire hoogstandjes. Ook het nabijgelegen Veghel is een bezoekje waard, met zijn historische Markt, winkels en musea.

Activiteiten op de camping

Naast de rustige en natuurrijke omgeving biedt De Heihorsten ook talloze activiteiten op de camping zelf. Zo kunt u genieten van een ontspannen middag in de bibliotheek, waar u ongestoord kunt lezen en genieten van het uitzicht op het groene landschap. Ook worden er regelmatig gezamenlijke maaltijden georganiseerd, waarbij u kunt kennismaken met andere gasten en culinaire hoogstandjes uit de streek.

Seizoensgeboden activiteiten

Gedurende het seizoen zijn er verschillende activiteiten op en rondom de camping. Zo kunt u meewandelen met de boswachter, of deelnemen aan een natuurwandeling in de omgeving. Ook is er regelmatig een bingo-avond, kien-avond of gezellige barbecue.

De streekproducten

De omgeving van De Heihorsten staat bekend om zijn streekproducten. Zo kunt u genieten van een ambachtelijk gebakken brood van de plaatselijke bakker, of een heerlijke boerenkaas van de kaasboerderij. Ook kunt u deelnemen aan een bierproeverij bij de lokale brouwerij.

Tips van de locals

Wilt u de omgeving écht goed leren kennen? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar de lokale ‘pareltjes’. Zo kunt u in Sint-Oedenrode een bezoek brengen aan De Knoptoren, de enige overgebleven middeleeuwse toren van het voormalige kasteel Olland. Of maak een wandeling langs de Dommel en ontdek het stroomgebied van deze idyllische rivier. En vergeet vooral niet om een heerlijk ijsje te halen bij IJssalon De Smaak in Sint-Oedenrode.

Duurzaam en milieubewust

De eigenaren van De Heihorsten hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van zonne-energie en wordt afval gescheiden ingezameld. Ook wordt u als gast gestimuleerd om bewust om te gaan met energie en water.

Tarieven en reserveringen

De mini-camping op De Heihorsten is geopend van april tot en met oktober. De tarieven zijn zeer redelijk en zijn afhankelijk van het seizoen en het aantal personen. U kunt eenvoudig een reservering maken via de website of telefonisch contact opnemen met de camping.

De mini-camping op De Heihorsten is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar rust, ontspanning en een persoonlijke benadering. De gunstige ligging nabij pittoreske dorpen en steden zorgt ervoor dat u tijdens uw vakantie kunt genieten van de natuur, cultuur en gastronomie van Noord-Brabant. Met de talloze activiteiten op de camping en in de omgeving, de moderne sanitaire voorzieningen en de duurzame aanpak, is De Heihorsten de perfecte keuze voor een onvergetelijke vakantie.

Veelgestelde vragen

1. Waarom kiezen voor de mini-camping op De Heihorsten?
2. Is er voldoende ruimte en privacy op de camping?
3. Zijn er voldoende faciliteiten aanwezig?
4. Wat zijn de omgeving en bezienswaardigheden?
5. Zijn er tips en aanbevelingen van de lokale bevolking?

Waarom kiezen voor de mini-camping op De Heihorsten?

De mini-camping op De Heihorsten is een kleinschalige camping met een persoonlijke benadering. De intieme sfeer en rustige omgeving maken het de ideale bestemming voor natuurliefhebbers die willen genieten van streekproducten, wandelen, fietsen en outdoor activiteiten.

Is er voldoende ruimte en privacy op de camping?

De mini-camping beschikt over 15 ruime kampeerplaatsen. Deze zijn verdeeld over een kleinschalig terrein dat zorgt voor rust en privacy. Iedere kampeerplaats is voorzien van een stroomaansluiting en gratis wifi.

Zijn er voldoende faciliteiten aanwezig?

Op de camping zijn moderne sanitaire voorzieningen aanwezig met douches, toiletten en een afwasgelegenheid. Voor kinderen is er een speelveld met een schommel, glijbaan en trampoline. Ook is er een bibliotheek en worden er regelmatig gezamenlijke maaltijden georganiseerd.

Wat zijn de omgeving en bezienswaardigheden?

De mini-camping is gelegen in het hart van het Groene Woud, een bosrijk en agrarisch gebied tussen de steden Tilburg, Eindhoven en Den Bosch. U kunt genieten van wandelen, fietsen, paardrijden en andere outdoor activiteiten. Ook zijn er talloze bezienswaardigheden in de buurt, zoals de historische binnenstad van Den Bosch en het streekpark Kienehoef in Sint-Oedenrode.

Zijn er tips en aanbevelingen van de lokale bevolking?

In Sint-Oedenrode kunt u een bezoek brengen aan De Knoptoren, de enige overgebleven middeleeuwse toren van het voormalige kasteel Olland. Of maak een wandeling langs de Dommel en ontdek het stroomgebied van deze idyllische rivier. En vergeet vooral niet om een heerlijk ijsje te halen bij IJssalon De Smaak in Sint-Oedenrode.

Over ons

Informatie