Ontdek de beste activiteiten in Saint-Aubin-Sur-Mer voor het hele gezin

Als vakantiebestemming is Saint-Aubin-Sur-Mer, gelegen in Normandië, Frankrijk, een ideale plek om te ontspannen en om van de prachtige natuurlijke schoonheid te genieten. Maar er is meer te doen dan alleen ontspannen. Hier zijn enkele van de beste activiteiten die het hele gezin kan doen in Saint-Aubin-Sur-Mer:

1. Bezoek het Juno Beach Centre

Het Juno Beach Centre, een museum en cultureel centrum, is een must-see attractie voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Het museum biedt een uitgebreide kijk op de Canadese betrokkenheid bij D-Day en de bevrijding van Europa.

2. Ga een dagje naar het strand

Saint-Aubin-Sur-Mer heeft een prachtig strand dat ideaal is om te zonnebaden, te zwemmen en om te ontspannen. Het strand biedt ook een aantal watersporten, zoals kajakken, surfen en zeilen.

3. Bezoek het Château de Fontaine-Henry

Het Château de Fontaine-Henry is een prachtig kasteel uit de 13e eeuw en biedt bezoekers een kijkje in het leven van Franse aristocraten in het verleden. Het kasteel is omgeven door een prachtig landschap en biedt een geweldig uitzicht.

4. Verken het platteland per fiets

Als je op zoek bent naar iets actiefs en avontuurlijks, dan is het platteland per fiets verkennen zeker de moeite waard. Er zijn verschillende fietsroutes beschikbaar die je langs de prachtige Normandische kust en door landelijke dorpen voeren.

5. Maak een wandeling langs de promenade

Saint-Aubin-Sur-Mer heeft een prachtige promenade langs de kust die perfect is voor een ontspannen wandeling. De promenade biedt een spectaculair uitzicht op de zee en de omringende kustlijn.

6. Bezoek het Musée de la Bataille de Normandie

Het Musée de la Bataille de Normandie biedt een fascinerend inzicht in de Slag om Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van artefacten en historische documenten die de gebeurtenissen van de tijd helpen verbeelden.

7. Speel een potje mini-golf

Mini-golf is een geweldige activiteit voor het hele gezin. Saint-Aubin-Sur-Mer heeft een uitdagende en leuke mini-golfbaan waar iedereen van kan genieten.

8. Breng een bezoek aan de markt

Saint-Aubin-Sur-Mer heeft een wekelijkse markt waar je de lokale producten en specialiteiten kunt proeven. Het is een geweldige manier om meer te leren over de Franse cultuur en om lokale ingrediënten te ontdekken.

9. Ontdek het Belle Époque-gebouw

Het Belle Époque-gebouw is een prachtig historisch gebouw dat rond 1900 werd gebouwd. Het werd oorspronkelijk gebruikt als casino, maar nu is het een cultureel centrum en een plek om te genieten van livemuziek en andere evenementen.

10. Geniet van een picknick in de tuinen van het Château de Beauregard

Als je op zoek bent naar een rustige activiteit om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Saint-Aubin-Sur-Mer, dan is het Château de Beauregard de perfecte plek. Het beschikt over prachtige tuinen met fonteinen, azalea’s, en rozenbomen perfect voor een ontspannen picknick.

11. Ga paardrijden

Als je op zoek bent naar een andere manier om de Normandische kust te verkennen, dan is paardrijden iets voor jou. Er zijn verschillende bedrijven die paardrijtochten op en rond het strand aanbieden.

12. Maak een boottocht

Een boottocht biedt een uniek perspectief op de schoonheid van Saint-Aubin-Sur-Mer en de omringende kustlijn. Er zijn verschillende bedrijven die boottochten aanbieden, variërend van kortere tochten tot langere, uitgebreide tochten.

13. Bekijk de vuurtoren van Saint-Aubin-Sur-Mer

De vuurtoren van Saint-Aubin-Sur-Mer is een prachtig icoon aan de kust van Normandië. De vuurtoren biedt een geweldig uitzicht op de zee en de omringende kustlijn.

14. Ga strandvissen

Strandvissen is een ontspannende en leuke activiteit voor het hele gezin. Er zijn verschillende plekken in Saint-Aubin-Sur-Mer waar je dit kunt doen. Je hebt alleen een hengel en aas nodig.

15. Bezoek de lokale kerken

Saint-Aubin-Sur-Mer heeft verschillende prachtige kerken die zeker een bezoek waard zijn. Deze kerken bieden een kijkje in de religieuze geschiedenis van de regio en zijn prachtig om te zien.

Als het gaat om activiteiten voor het hele gezin, heeft Saint-Aubin-Sur-Mer voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar historische bezienswaardigheden, spannende avonturen of ontspannende activiteiten, deze charmante Franse stad heeft het allemaal.

1. Hoe ver is Saint-Aubin-Sur-Mer van Parijs?

Saint-Aubin-Sur-Mer is gelegen op ongeveer 230 km van Parijs en is te bereiken met de trein, bus of auto.

2. Welke watersporten zijn beschikbaar op het strand van Saint-Aubin-Sur-Mer?

Op het strand van Saint-Aubin-Sur-Mer zijn verschillende watersporten beschikbaar, zoals kajakken, surfen en zeilen.

3. Zijn er fietsroutes beschikbaar in Saint-Aubin-Sur-Mer?

Ja, er zijn verschillende fietsroutes beschikbaar die de prachtige Normandische kust en landelijke dorpen verkennen.

4. Wat zijn de openingstijden van het Juno Beach Centre in Saint-Aubin-Sur-Mer?

Het Juno Beach Centre is geopend van april tot oktober, van 9.00 tot 18.30 uur (laatste toegang om 17.30 uur).

5. Kan ik boottochten boeken in Saint-Aubin-Sur-Mer?

Ja, er zijn verschillende bedrijven die boottochten aanbieden, variërend van kortere tochten tot langere, uitgebreide tochten.

Over ons

Informatie