Ontdek de charmante kustplaatsjes van Opatija en Lovran

Opatija en Lovran zijn twee van de meest aantrekkelijke kustplaatsjes in het noordelijke deel van Kroatië. Hier vind je niet alleen prachtige uitzichten op de Adriatische Zee, maar ook imposante architectuur en veel historische bezienswaardigheden. In deze blogpost nemen we je mee op een virtuele reis langs de fascinerende kustlijn van Opatija en Lovran.

Achtergrond: de geschiedenis van Opatija en Lovran

Voordat we ons wagen aan de huidige bezienswaardigheden van Opatija en Lovran, is het belangrijk om te weten wat er in het verleden gebeurd is. Opatija, als medi-centrum van Oostenrijk-Hongarije, was in de negentiende eeuw een populaire vakantiebestemming voor de Europese aristocratie. Lovran, eveneens een belangrijke badplaats, dateert zelfs uit de middeleeuwen. Na een periode van oorlog en politieke en sociale veranderingen, zijn deze steden vandaag springlevend geworden, met talloze attracties voor bezoekers van over de hele wereld.

The Lungomare – de prachtige promenade van Opatija

De Lungomare is een adembenemende kilometerslange promenade die loopt langs de kust van Opatija, met prachtige uitzichten op de Adriatische Zee. Hier kun je niet alleen genieten van het uitzicht op de zee, maar ook proeven van lokale gerechten, shoppen en kunstgalerijen bezoeken. Op verschillende plekken langs de promenade kun je bovendien stoppen om een duik te nemen in de turquoise zee of te zonnebaden op het strand.

Park Angiolina – een botanische tuin in het hart van Opatija

Als je van groen en de natuur houdt, is Park Angiolina een must-visit in Opatija. Het is een prachtig aangelegde, goed onderhouden botanische tuin met een grote verscheidenheid aan lokale en exotische planten. Deze tuin is een rustige oase van groen en is de perfecte plaats voor een ontspannen wandeling en om te genieten van de bloemen en het uitzicht op de zee.

De Sint-Joriskerk – een icoon in Lovran

De Sint-Joriskerk, gebouwd in de twaalfde eeuw, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Lovran. Het is een indrukwekkend voorbeeld van Kroatische romaanse architectuur en veel talrijke oude fresco’s en andere opvallende kunstwerken. Binnen de kerk kun je het altaar, het orgel en de preekstoel bewonderen.

De kasteelruïnes – een historisch hoogtepunt van Lovran

Een wandeling door de oude stad Lovran, kostbare erfgoed uit de middeleeuwen, is een ervaring op zich. Een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden is het kasteel met de mooie ruïnes, gebouwd in de veertiende eeuw. Het uitzicht vanaf de top is spectaculair en kan niet worden gemist.

Het Volosko-vissersdorp – een charmant juweeltje aan de kustvlakte

Om af te sluiten bezoeken we hier Volosko, een oud vissersdorp op slechts enkele minuten van Opatija. Het is charmant en uniek, met smalle geplaveide straatjes, traditionele restaurants en een prachtig uitzicht op de zee. Geniet hier van de heerlijke zeevruchten, de lokale wijnen en het rustige leven van de lokale bevolking.

Conclusie

Opatija en Lovran zijn de perfecte bestemmingen voor degenen die op zoek zijn naar een vakantie met een combinatie van geschiedenis, architectuur en natuur. Van de promenade langs de kust tot de historische gebouwen, prachtige tuinen en mensenkolkende straten in elk van deze kustplaatsen is er genoeg te doen en te zien. Dus, neem de tijd om deze charmante kustplaatsjes te bezoeken en ontdek de schoonheid van Kroatië!

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd om Opatija en Lovran te bezoeken?

De meest ideale periode om Opatija te bezoeken is van mei tot september, wanneer het weer ideaal is en de drukte van toeristen het grootst is. Voor Lovran is de beste tijd om te bezoeken meestal van eind mei tot half september, vanwege het milde klimaat en de prachtige natuurlijke schoonheid.

2. Hoe reis je van Opatija naar Lovran?

De afstand tussen Opatija en Lovran is slechts ongeveer vijf kilometer, dus je kunt gemakkelijk lopen of fietsen. Er zijn ook lokale openbaar vervoer-opties, zoals bussen of taxi’s.

3. Wat zijn de beste restaurants in Opatija en Lovran?

Opatija en Lovran hebben beide uitstekende en diverse restaurantopties met traditionele Kroatische gerechten en lokale specialiteiten. Een paar van de beste opties zijn Ruzmarin in Opatija voor fantastisch eten met uitzicht op de zee, en Varadero in Lovran voor onvergetelijke zeevruchten.

4. Wat zijn de beste hotelopties in Opatija en Lovran?

Voor degenen die op zoek zijn naar luxueuze accommodatie, zijn Hotel Navis in Opatija en Hotel Bristol in Lovran uitstekende keuzes. Andere meer betaalbare maar even geweldige opties zijn Hotel Kvarner in Opatija en Hotel Villa Eugenia in Lovran.

5. Kun je in Opatija en Lovran een auto huren?

Ja, er zijn meerdere lokale autoverhuurbedrijven in Opatija en Lovran waar je verschillende soorten auto’s kunt huren, van standaardauto’s tot luxewagens. Het huren van een auto is een geweldige manier om de omgeving en de omliggende gebieden te verkennen.

Over ons

Informatie