Ontdek de lekkerste gerechten typisch voor Mijas – Málaga

Wanneer je op vakantie gaat naar Mijas – Málaga, moet je ook genieten van hun heerlijke gastronomie. In deze blog zullen we je de lekkerste gerechten voorstellen die je typisch in Mijas – Málaga kunt vinden.

De beste tapas van Mijas

Mijas is beroemd om zijn heerlijke tapas. De schattige stad biedt een breed scala aan smakelijk vlees en vis. De beste tapas worden geserveerd in traditionele bodega’s en bars in de oude binnenstad en in de kustplaatsen Las Lagunas, La Cala de Mijas en Calahonda.

Tortilla de Camarones

Dit is een typisch gerecht uit Cadiz en Malaga. Het is een soort omelet van kleine garnalen gemengd met groene ui, peterselie en kikkererwtenmeel. Het is perfect als snack of voorgerecht bij de lunch of het diner.

Gazpacho

Dit is een soep van oorsprong uit Andalusië, bereid met tomaten, paprika, komkommer, knoflook en brood. Het is een verfrissend gerecht om te eten tijdens de lunch of als voorgerecht.

Churros

Deze gefrituurde, egelvormige, zoete deegstaven worden vaak gegeten bij het ontbijt of als dessert. Churros zijn het lekkerst met een warme chocoladesaus.

De beste visgerechten

Mijas is gelegen aan zee, en dat betekent dat het een grote verscheidenheid aan visgerechten biedt.

Fried Fish

In Mijas is “Pescaíto Frito” onder de bevolking afgekort tot “Pescaíto”. Het is een gebakken mix van schaaldieren, garnalen, ansjovis en inktvis die een must-try is.

Espetos de Sardinas

Deze verse sardientjes worden op dunne stokken gestoken en gegrild op het strand. In Mijas kun je deze specialiteit overal vinden langs de kust.

Paella

Dit is een van de meest populaire gerechten van Mijas. Er zijn veel verschillende soorten paella, maar de meest gebruikelijke is de paella die is gemaakt met vis.

De beste vleesgerechten

Natuurlijk zijn er ook veel vleesgerechten die typisch zijn voor Mijas.

Porra Antequerana

Dit is een dikke, koude soep die wordt gemaakt van tomaten, brood, rode paprika’s, knoflook en olijfolie, en kan worden geserveerd als voorgerecht of lunch.

Rabo de Toro

Dit is een stoofgerecht gemaakt van ossenstaart, groenten en rode wijn. Het vlees wordt gestoofd tot het zo zacht is dat het van het bot valt.

Choto al ajillo

Dit is een gerecht bereid met baby geitenvlees, knoflook, peterselie en olijfolie. Het is een traditioneel gerecht uit Andalusië en heerlijk om te eten tijdens de lunch of het diner.

De beste zoete lekkernijen

Vergeet niet om je maaltijd te eindigen met een typische zoete lekkernij uit Mijas.

Tocino de Cielo

Het recept zijn eieren, suiker, water en karamel. Het is een heerlijk dessert dat op verschillende plaatsen in Mijas te verkrijgen is.

Flan

Dit is een heerlijk gezond toetje dat bijna overal in Mijas te krijgen is. Het recept is gemaakt van eieren, melk en suiker

Torrijas

Dit is een zoet gerecht dat wordt bereid door in melk gedrenkt brood te bakken met suiker en kaneel. Het wordt vaak geserveerd tijdens de Semana Santa (Heilige Week) in Málaga.

Conclusie

Mijas is een gastronomische bestemming bij uitstek. Probeer de lokale specialiteiten en leer de echte smaak van Andalusië kennen. Geniet van heerlijke tapas, visgerechten, vleesgerechten en de lekkere zoete lekkernijen.

Veelgestelde vragen

Wat is het meest populaire gerecht in Mijas?

Paella!

Kunnen vegetariërs eten in Mijas?

Ja, vegetariërs zullen ook veel opties vinden in Mijas.

Zijn alle tapas gerechten in Mijas pikant?

Nee, er zijn milde en pittige opties voor tapas gerechten in Mijas.

Waar vind ik het beste uitzicht terwijl ik eet?

Er zijn veel restaurants in de bergen rondom Mijas die een prachtig uitzicht bieden.

Is het gebruikelijk om een fooi te geven in de restaurants van Mijas?

Ja, het is gebruikelijk om ongeveer 10% fooi te geven in restaurants in Mijas.

Over ons

Informatie