Ontdek de mooiste wandelroutes in en rondom Epe

Epe, gelegen op de Veluwe, is een populaire bestemming voor wandelliefhebbers. Het gebied staat bekend om zijn prachtige natuur en uitgestrekte landschap. Er zijn talloze wandelroutes in en rondom Epe die jou de mogelijkheid geven om de omgeving te verkennen. In dit artikel bespreken we de mooiste wandelroutes in en rondom Epe.

1. Tongerense heide

Begin je wandelroute op de Tongerense heide, welke onderdeel uitmaakt van het Natuurmonumenten netwerk. Hier wandel je over uitgestrekte heidevelden, langs bosranden en door de bossen. De route is 8 km en biedt diverse mogelijkheden voor een kortere route.

1.1. Hoog Buurlo

Vanaf de Tongerense heide kun je de route vervolgen richting Hoog Buurlo. Tijdens deze route wandel je door de bossen en langs heidevelden en zie je de herder met schapen lopen. De route is 8 km lang.

1.2. Renderklippen

Een wandelroute door Nationaal Park Veluwezoom brengt je langs de prachtige Renderklippen, een zandverstuiving liggend tussen Epe en Heerde. De heidevelden, bossen en uitgestrekte zandvlaktes maken dit tot een afwisselende route van 8 km.

2. De Dellen

Het gebied De Dellen is een ruig en glooiend terrein. De route start bij het gelijknamige restaurant de Dellen en voert je langs uitgestrekte heidevelden, bossen en zandverstuivingen. De wandeling is zeker de moeite waard, want je komt langs diverse uitkijkpunten over de omgeving. De afstand van de wandeling is 6 km.

2.1. Gortelse heide

Wanneer je de route van De Dellen vervolgt, kom je uit op de Gortelse heide. Dit gebied is uitgestrekt en biedt je de mogelijkheid om echt de natuur te verkennen. De wandelroute is 9 km lang.

2.2. Bleeke Meer

Een wandeling rondom het Bleeke Meer geeft je een prachtig uitzicht op het water en de omliggende bossen. Dit is een iets kortere wandelroute van 4 km, die zeer geschikt is voor een rustige wandeling.

3. Heerderstrand

Een wandelroute rondom het Heerderstrand geeft je de mogelijkheid om te genieten van heidevelden, bossen en het strand. De route is 6,5 km lang en je wandelt over rustige bospaden en het strand dat omringd is door bos.

3.1. Kasteel Cannenburgh

Vanaf het Heerderstrand kun je de wandelroute voortzetten richting Kasteel Cannenburgh, waar je zult genieten van de prachtige tuinen en het interessante kasteelmuseum. De route is 6 km lang.

3.2. Eper heide

Een wandeling door de Eper heide voert je langs bosranden en heidevelden. Het is een rustige route en biedt mogelijkheden voor een kortere wandeling van 5 km of een langere wandeling van 9 km.

Conclusie

Epe en omgeving zijn rijk aan prachtige wandelroutes. Verken de omgeving en geniet van de natuur. Voor elk niveau wandelliefhebber is er een geschikte route te vinden.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd om te wandelen in Epe?

De beste tijd om te wandelen in Epe is in het voorjaar en najaar. De temperaturen zijn dan mild, maar zorg ervoor dat je rekening houdt met eventuele regen.

2. Zijn er georganiseerde wandeltochten in Epe?

Ja, er worden regelmatig georganiseerde wandeltochten georganiseerd in Epe. Informatie hierover kun je vinden bij de plaatselijke VVV kantoren.

3. Zijn de wandelroutes gemarkeerd?

Ja, de wandelroutes in en rondom Epe zijn goed gemarkeerd. Je vindt duidelijke borden en markeringen langs de route.

4. Is het toegestaan om honden mee te nemen op de wandelroutes?

Ja, het is toegestaan om honden mee te nemen op de wandelroutes, mits ze aangelijnd zijn.

5. Kan ik tijdens mijn wandeling stoppen voor een kopje koffie of een hapje eten?

Ja, er zijn diverse restaurants en gelegenheden in de omgeving waar je tijdens je wandeling kunt stoppen voor een kopje koffie, een hapje eten of een verfrissend drankje.

Over ons

Informatie