Ontdek de natuur van Drenthe vanuit Bungalowpark Het Hart van Drenthe

Als je op zoek bent naar een vakantie in de natuur, dan is Drenthe een geweldige bestemming. Drenthe staat bekend om zijn prachtige landschap, uitgestrekte bossen, heidevelden en historische bezienswaardigheden. Bungalowpark Het Hart van Drenthe is een perfecte plek om te verblijven als je deze omgeving wilt verkennen. Het park ligt midden in de natuur en biedt veel activiteiten voor jong en oud. Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten wanneer je een vakantie boekt bij Bungalowpark Het Hart van Drenthe.

Het vakantiepark

Bungalowpark Het Hart van Drenthe is een kleinschalig park met 51 bungalows. De bungalows zijn omgeven door groen en bieden veel privacy. Het park heeft verschillende faciliteiten, waaronder een fietsverhuur en een speeltuin voor kinderen. Er is ook een restaurant op het park waar je kunt genieten van een lekkere maaltijd.

De natuurlijke omgeving

Bungalowpark Het Hart van Drenthe ligt in een prachtige omgeving. Vanuit het park kun je verschillende wandel- en fietsroutes volgen. Het Dwingelderveld, het grootste natte heidegebied van West-Europa, ligt op slechts 10 minuten fietsen van het vakantiepark. Hier kun je genieten van de uitgestrekte heidevelden en de vele vogelsoorten die hier leven. Ook het Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt op korte afstand en biedt veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen.

Activiteiten in de omgeving

Naast het verkennen van de natuurlijke omgeving, zijn er ook veel andere activiteiten te doen in de omgeving van Bungalowpark Het Hart van Drenthe. Drenthe staat bekend om zijn hunebedden, prehistorische grafkamers van zwerfkeien. Er zijn verschillende hunebedden te zien in de buurt van het vakantiepark. Ook het Drents Museum in Assen is zeker een bezoek waard, hier wordt de geschiedenis van Drenthe tentoongesteld. Voor gezinnen met kinderen zijn Wildlands Adventure Zoo Emmen en het Boomkroonpad leuke uitjes.

Fiets- en wandelroutes

In de omgeving van Bungalowpark Het Hart van Drenthe zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgestippeld. Het park heeft een fietsverhuur, waardoor het gemakkelijker is om de omgeving te verkennen. Een populaire fietsroute is de ‘Hunebed Highway’, een route die langs de verschillende hunebedden in de omgeving gaat. Er zijn ook verschillende wandelroutes, zoals de ‘Stille Kern-route’ door het Dwingelderveld.

Accommodaties

Bungalowpark Het Hart van Drenthe heeft verschillende accommodaties beschikbaar, van 4-persoons bungalows tot 8-persoons groepsaccommodaties. Alle accommodaties zijn voorzien van een volledig uitgeruste keuken en een eigen terras. Sommige accommodaties hebben ook een sauna en/of een jacuzzi.

Evenementen in de omgeving

In de omgeving van Bungalowpark Het Hart van Drenthe worden het hele jaar door verschillende evenementen georganiseerd. In augustus is er bijvoorbeeld de Drentse Fiets4Daagse, waarbij fietsers kunnen kiezen uit verschillende routes door de prachtige natuur van Drenthe. In september is er de jaarlijkse paardenmarkt in Rolde, een populair evenement in de regio.

Kinderactiviteiten op het park

Bungalowpark Het Hart van Drenthe is ook een geweldige plek voor gezinnen met kinderen. Er is een speeltuin met verschillende speeltoestellen en tijdens de schoolvakanties worden er regelmatig activiteiten georganiseerd voor kinderen, zoals knutselworkshops en sportspelletjes.

Huisdieren toegestaan

Het is mogelijk om je huisdier mee te nemen op vakantie naar Bungalowpark Het Hart van Drenthe. Er zijn speciale huisdiervriendelijke accommodaties beschikbaar waar je huisdier welkom is.

Wellness mogelijkheden

Sommige accommodaties op Bungalowpark Het Hart van Drenthe hebben een sauna en/of een jacuzzi. Je kunt ook een massage of een schoonheidsbehandeling boeken op het park.

Culinaire ervaringen

Op Bungalowpark Het Hart van Drenthe is een restaurant aanwezig waar je kunt genieten van een lekkere maaltijd. Er worden ook regelmatig culinaire workshops georganiseerd, waarbij je zelf kunt leren koken met lokale ingrediënten.

Handige informatie

Bungalowpark Het Hart van Drenthe ligt op ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Utrecht. Het park heeft gratis parkeergelegenheid en gratis WiFi. Het is mogelijk om bedlinnen en handdoeken te huren op het park.

Conclusie

Bungalowpark Het Hart van Drenthe is een perfecte uitvalsbasis voor een vakantie in de natuur van Drenthe. Het park biedt verschillende accommodaties, van 4-persoons bungalows tot 8-persoons groepsaccommodaties, allemaal omgeven door groen en met veel privacy. Er zijn veel activiteiten te doen in de omgeving, van wandelen en fietsen tot het bezoeken van historische bezienswaardigheden en attractieparken. Kortom, het is de ideale plek voor een ontspannen vakantie in de natuur.

Veelgestelde vragen

Hoe ver is Bungalowpark Het Hart van Drenthe van het Dwingelderveld?

Bungalowpark Het Hart van Drenthe ligt op ongeveer 10 minuten fietsen van het Dwingelderveld.

Zijn er huisdiervriendelijke accommodaties beschikbaar op Bungalowpark Het Hart van Drenthe?

Ja, er zijn speciale huisdiervriendelijke accommodaties beschikbaar op het park.

Is er gratis WiFi op Bungalowpark Het Hart van Drenthe?

Ja, er is gratis WiFi aanwezig op het park.

Kan ik bedlinnen en handdoeken huren op Bungalowpark Het Hart van Drenthe?

Ja, het is mogelijk om bedlinnen en handdoeken te huren op het park.

Is er een restaurant op Bungalowpark Het Hart van Drenthe?

Ja, er is een restaurant aanwezig op het park waar je kunt genieten van een lekkere maaltijd.

Over ons

Informatie