Ontdek de natuur van Hollandscheveld: van Vogelpark tot Nationaal Park

Bent u op zoek naar een vakantiebestemming waar u midden in de natuur kunt zijn? Maak dan een reis naar Hollandscheveld, een landelijk dorpje gelegen in de gemeente Hoogeveen in Drenthe. Hollandscheveld is een prachtige bestemming met vele mogelijkheden om te genieten van de natuur. In dit artikel nemen we u mee op een ontdekkingstocht door de natuur van Hollandscheveld.

Bezoek het Vogelpark

Het Vogelpark in Hollandscheveld is een ware oase voor vogelliefhebbers. Het park heeft meer dan 60 verschillende soorten vogels, waaronder valken, uilen, papegaaien en nog veel meer. U kunt genieten van de kleurrijke vogels in de volières of tijdens een van de vogelshows. Er zijn ook verschillende activiteiten voor kinderen, zoals een speeltuin en een educatief programma over vogels.

Wandel door het Reestdal

Het Reestdal is een prachtig natuurgebied tussen Drenthe en Overijssel. Hier kunt u genieten van de mooie natuur en de vele wandelroutes die door het gebied lopen. U komt hier verschillende dieren tegen, zoals reeën, vossen en otters. Het Reestdal is ook een belangrijk gebied voor vogels, er broeden hier diverse soorten uilen en roofvogels.

Bezoek het Nationaal Park Dwingelderveld

Op slechts een half uurtje rijden vanaf Hollandscheveld ligt het Nationaal Park Dwingelderveld. Hier kunt u genieten van de uitgestrekte heidevelden, de vele bossen en de unieke natuur. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes door het park, variërend van een korte wandeling tot lange fietstochten. Vergeet niet om op zoek te gaan naar de schaapskuddes die door het park trekken.

Maak een tocht door de veengebieden

Drenthe staat bekend om zijn uitgestrekte veengebieden. Hier kunt u genieten van de rust en stilte van de natuur. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze gebieden te verkennen. U kunt bijvoorbeeld een kano huren en een tocht maken door de veengebieden. Ook zijn er diverse fietsroutes die langs de veengebieden lopen.

Bezoek de Hunebedden

Drenthe is natuurlijk ook bekend om zijn hunebedden. Deze prehistorische grafkelders zijn meer dan 5000 jaar oud en zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van de Drentse geschiedenis en cultuur. In de omgeving van Hollandscheveld zijn diverse hunebedden te bezichtigen.

Geniet van het water

Hollandscheveld ligt aan de rand van de provincie Drenthe, vlakbij de provincie Overijssel. In deze omgeving zijn diverse meren en kanalen waar u kunt genieten van de rust en de natuur. U kunt hier bijvoorbeeld vissen, zwemmen of een boottocht maken.

Ga op zoek naar wild

In het gebied rondom Hollandscheveld leven ook diverse wilde dieren, zoals reeën, vossen en dassen. Wilt u deze dieren van dichtbij zien? Maak dan bijvoorbeeld een wildsafari onder leiding van een ervaren gids. Deze gids brengt u naar de mooiste plekjes in de natuur en weet precies waar u welke dieren kunt vinden.

Breng een bezoek aan het Bezoekerscentrum Dwingelderveld

In het Bezoekerscentrum Dwingelderveld kunt u terecht voor meer informatie over het Nationaal Park Dwingelderveld. Hier kunt u ook diverse exposities bekijken over de natuur en de geschiedenis van het park. Het centrum is ook het startpunt van diverse activiteiten, zoals speurtochten en wandelexcursies.

Bezoek het boswachterspad

Het boswachterspad is een bijzondere wandelroute door het Nationaal Park Dwingelderveld. U loopt hier over smalle paadjes door de natuur, langs vennen en door bossen. Deze route is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte in de natuur.

Maak een rit met de huifkar

Wilt u de natuur op een andere manier beleven? Maak dan een rit met de huifkar. U komt op plekken waar u anders niet zou komen en geniet van het uitzicht over de weilanden en bossen.

Bezoek de Molen van Rijkeboer

De Molen van Rijkeboer is een oude windmolen die nog steeds in gebruik is. Hier kunt u zien hoe graan gemalen wordt en krijgt u meer informatie over de geschiedenis van de molen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om vers gemalen meel te kopen.

Geniet van de heide

Drenthe staat bekend om zijn uitgestrekte heidevelden. Ook rondom Hollandscheveld zijn diverse plekken waar u kunt genieten van deze mooie natuur. Er zijn diverse wandelroutes die langs de heidevelden lopen en u kunt hier ook verschillende diersoorten tegenkomen.

Bezoek de Drentse heideschapen

In Hollandscheveld zijn diverse plekken waar u de Drentse heideschapen kunt bekijken. Deze schapen zijn belangrijk voor het natuurbeheer in Drenthe en zorgen ervoor dat de heidevelden in stand blijven. In de zomermaanden worden er diverse evenementen georganiseerd rondom deze schapen.

Ontdek het Boerenbedrijf

Hollandscheveld is een landelijk dorpje met diverse boerenbedrijven. Hier kunt u zien hoe het er op een boerderij aan toe gaat en krijgt u meer informatie over het boerenleven. Er zijn diverse bedrijven die opengesteld zijn voor publiek waar u bijvoorbeeld kaas kunt proeven of kunt zien hoe kaas gemaakt wordt.

Maak een paardrijtocht

Door de mooie natuur rondom Hollandscheveld kunt u ook heerlijk paardrijden. Er zijn diverse maneges waar u een paardrijtocht kunt maken door de natuur. U komt langs de mooiste plekjes en geniet van de rust en stilte.

Bezoek een van de pittoreske dorpjes

In de omgeving van Hollandscheveld liggen diverse pittoreske dorpjes. Hier kunt u genieten van de rust en de mooie huizen en gebouwen. Ook zijn er diverse leuke winkeltjes en restaurantjes te vinden. Bezoek bijvoorbeeld het dorpje Ruinen of het historische Meppel.

Conclusie

Hollandscheveld is een prachtige bestemming voor mensen die houden van natuur en rust. Hier kunt u genieten van de mooie natuur, verschillende dieren en diverse activiteiten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Vogelpark, maak een tocht door het Reestdal of ga op wildsafari. Er is genoeg te zien en te beleven in Hollandscheveld.

Vragen en antwoorden

1. Wat is het Vogelpark in Hollandscheveld?
– Het Vogelpark heeft meer dan 60 verschillende soorten vogels en is een geweldige bestemming voor vogelliefhebbers.
2. Waar kunt u genieten van de uitgestrekte heidevelden?
– Het Nationaal Park Dwingelderveld heeft uitgestrekte heidevelden waar u kunt genieten van de natuur.
3. Wat kunt u doen in het Reestdal?
– U kunt hier genieten van de mooie natuur en de vele wandelroutes die door het gebied lopen. U komt hier verschillende dieren tegen, zoals reeën, vossen en otters.
4. Waar kunt u hunebedden bekijken in de omgeving van Hollandscheveld?
– In de omgeving van Hollandscheveld zijn diverse hunebedden te bezichtigen.
5. Waarvoor zijn de Drentse heideschapen belangrijk?
– De Drentse heideschapen zijn belangrijk voor het natuurbeheer in Drenthe en zorgen ervoor dat de heidevelden in stand blijven.

Over ons

Informatie