Ontdek de omgeving: dagtrips vanaf Bospark Lunsbergen

Bospark Lunsbergen is een vakantiepark in het prachtige Drenthe. De omgeving van het park bestaat uit bossen, heidevelden en veengebieden, en biedt tal van mogelijkheden voor dagtrips en uitstapjes. In dit artikel delen we de leukste activiteiten en attracties in de omgeving van Bospark Lunsbergen.

Hunebedcentrum Borger

Op nog geen 10 minuten rijden van het park ligt het Hunebedcentrum in Borger. Hier kom je alles te weten over de prehistorie van Drenthe en de bouw van de hunebedden. Het museum heeft een uitgebreide collectie archeologische vondsten en je kunt er zelfs een echte hunebed beklimmen.

Kabouterland Exloo

Kabouterland Exloo is een magische plek voor jong en oud. Dit park staat in het teken van kabouters en heeft een grote collectie dwerggeiten, uilen en andere dieren. Er is ook een kabouterbos waar je langs allemaal hutjes loopt en verschillende activiteiten kunt doen.

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Op een half uurtje rijden van Bospark Lunsbergen vind je Wildlands Adventure Zoo Emmen: een unieke dierentuin met drie verschillende themagebieden. Je reist hier door de jungle, savanne en poolgebieden en ontmoet allerlei bijzondere dieren. Er zijn ook spectaculaire attracties, zoals de Serenga Safari en de indoor-coaster Tweestryd.

Nationaal park Dwingelderveld

Nationaal park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Hier kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken door de heidevelden, bossen en moerassen. Er zijn verschillende uitkijktorens en vogelkijkhutten waar je de bijzondere flora en fauna kunt bewonderen.

Plopsa Indoor Coevorden

Voor een dagje overdekt plezier kun je terecht bij Plopsa Indoor Coevorden. Dit pretpark heeft verschillende attracties en shows die gebaseerd zijn op de bekende tv-figuren van Studio 100. Er is ook een grote indoor-speeltuin waar kinderen zich kunnen uitleven.

Museumdorp Orvelte

Op nog geen kwartiertje rijden van Bospark Lunsbergen ligt het historische Museumdorp Orvelte. Hier stap je terug in de tijd en ontdek je hoe het leven er vroeger uitzag. In het dorp vind je oude ambachten, gezellige winkeltjes en historische gebouwen. Er is ook een schaapskooi waar je de schapen kunt aaien.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Kamp Westerbork was tijdens de Tweede Wereldoorlog een doorgangskamp voor Joden en verzetsstrijders. Tegenwoordig is het een herinneringscentrum waar je meer te weten komt over de geschiedenis van het kamp en de Holocaust. Je kunt hier onder andere een rondleiding volgen en een bezoek brengen aan het museum.

Boomkroonpad

Een unieke ervaring beleef je op het Boomkroonpad in Drouwen. Hier wandel je tussen de boomtoppen door en kun je genieten van prachtige uitzichten over de omgeving. Je kunt ook een rondleiding volgen en meer te weten komen over de bomen en de natuur.

TT Circuit Assen

Voor de autoliefhebbers bevindt het TT Circuit Assen zich op een klein half uurtje rijden van Bospark Lunsbergen. Hier worden verschillende autosportevenementen georganiseerd, zoals het jaarlijkse MotoGP weekend. Je kunt ook een rondleiding boeken en een kijkje achter de schermen nemen.

Speelstad Oranje

Speelstad Oranje is een overdekte speeltuin waar kinderen zich de hele dag kunnen vermaken. Er zijn verschillende attracties, zoals een klimtoren, een ballenbak en een glijbaan. Ook voor volwassenen is er genoeg te doen, zoals lasergamen en bowlen.

Kamp Westerbork

Een laatste suggestie voor een dagtrip vanaf Bospark Lunsbergen is een bezoek aan de stad Groningen. Op slechts een half uur rijden vind je deze bruisende studentenstad met een rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden. Maak een wandeling door de gezellige binnenstad, bezoek de Martinitoren of ontdek de geschiedenis van de stad in het Groninger Museum.

Conclusie

De omgeving van Bospark Lunsbergen biedt tal van mogelijkheden voor dagtrips en uitstapjes. Of je nu houdt van natuur, geschiedenis of pretparken, er is voor elk wat wils. Pak de auto of huur een fiets en ontdek de prachtige omgeving van Drenthe.

Veelgestelde vragen

1. Wat is Bospark Lunsbergen?
Bospark Lunsbergen is een vakantiepark in Drenthe.

2. Welke attracties zijn er in de buurt van Bospark Lunsbergen?
In de buurt van Bospark Lunsbergen zijn onder andere het Hunebedcentrum, Kabouterland Exloo en Wildlands Adventure Zoo Emmen.

3. Wat kun je doen in Nationaal park Dwingelderveld?
In Nationaal park Dwingelderveld kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken.

4. Wat is Plopsa Indoor Coevorden?
Plopsa Indoor Coevorden is een overdekt pretpark met attracties en shows gebaseerd op de tv-figuren van Studio 100.

5. Wat is Kamp Westerbork?
Kamp Westerbork was tijdens de Tweede Wereldoorlog een doorgangskamp voor Joden en verzetsstrijders. Tegenwoordig is het een herinneringscentrum.

Over ons

Informatie